Un nou program social al guvernului Boc: „Primul Loc de Veci”

La ultima sedinta de guvern, premierul, motivat de apropierea alegerilor, a prezentat colegilor de cabinet o propunere. Este vorba de un nou program, menit sa rezolve mai multe probleme dintr-o data: programul „Primul Loc de Veci”! El se adreseaza in primul rand tinerilor pana in 35 de ani, car vor avea posibilitatea ca, in schimbul platii lunare a unei sume de bani, sa aiba siguranta ca, la momentul dat, vor avea beneficia un loc de veci decent. Sigur, programul este deschis si pensionarilor, insa in conditii mai putin avantajoase. Persoanele din aceasta categorie vor trebui sa plateasca cash si dintr-o data, intrucat guvernul, in ciuda staruintelor sale de a le scurta chinul pe acest pamant, nu are de unde sa stie pe cat timp vor putea conta pe ei la plata.

Specialistii din Ministerul Finantelor (pe surse aflam ca acolo a aparut idea, inspirata fiind de succesul programului „Prima Casa”), au si facut un calcul cu privire la sumele de bani care se vor strange astfel suplimentar la buget. Aceasta, tinand seama ca inscrierea in program va fi obligatorie, fiind monitorizata de puzderia organelor de control ale statului (care, intre noi fiind vorba, nu au dus-o niciodata mai bine ca acuma).

Dincolo de aportul la buget anticipat, cabinetul Boc ia in calcul si alte beneficii potentiale ale programului. Printre acestea se numara impulsul dat industriei costructiilor, care va incepe sa produca din nou otel si beton, ca in vremea lui Ceausescu. Apoi, se sconteaza si pe diminuarea cheltuielor pentru asitenta sociala si sanatate, anticipandu-se ca un mare numar de cetateni, entuziasmati de atractivitatea programului, vor opta sa treaca mai repede la indeplinirea lui, pe considerentul ca poate viata de apoi sa fie mai buna, decat asta … (cineva de la PDL cu functie mare de la partid ar fi obiectat ca partidul ar putea astfel sa piarda un important numar de votanti; a fost insa asigurat ca acestia vor fi socotiti totusi la numaratoarea de partea partidului, intrucat administratiile locale au primit ordin sa incetineasca eliberarea documentelor de deces, iar pe baza CNP-urilor colectate in timpul ultimului recensamant, decedatii vor fi trecuti corespunzator pe listele celor care au votat!?). Tot la beneficii este trecuta si infiintarea unui numar mare de locuri de munca – constructori si gropari – care va duce la diminuarea somajului, permitand astfel in plus guvernului sa poata declara, in sfarsit, adevarul in aceasta privinta Institutului European de Statistica – EUROSTAT – de la Bruxelles. Tot in randul avantajelor este trecuta si refacerea tonusului afacerilor cu terenuri, intrucat constructia de cimitire va lua un adevarat avant!? In sfarsit, se sconteaza ca ideea va fi imbratisata si de sectorul bancar (inclusiv de bancile austriece, care erau tocmai pe cale sa se retraga …), intrucat se asteapta imprumuturile masive pe care populatia le va face, in vederea participarii entuziaste la un asemenea program. Singurele institutii mai putin fericite sunt cele de asigurari, interesate, din contra, ca asiguratii sa traiasca cat mai mult …

Sursele noastre ne-au informat ca, dupa primirea cu enuziasm a ideii acestui nou program social al guvernului Boc, membrii cabinetului au ridicat o problema controversata, si anume: cine sa raspunda de aplicarea in practica si monitorizarea acesteia? Ministerul Lucrarilor Publice a fost primul care a cerut responsabilitatea, motivand, desigur, ca numai el va putea atrage importante fonduri europene pentru acest obiectiv cu adevarat national. Oferta a fost insa contracarata de cei de la Interne, care au argumentat ca ei ar trebui sa fie responsabili, intrucat toate datele personale ale cetatenilor se afla in posesia lor. Ministerele Sanatatii si cel al Muncii au argumentat ca, fiind vorba de o masura de protectie sociala, si ele ar trebui implicate in gestionarea programului. In sfarsit, se spune ca in timpul dezbaterii, premierul Boc ar fi fost chemat urgent la telefon de cineva din „reteaua transpartinica”, pentru a fi informat ca singura modalitate de a asigura succesul programului este, desigur, un „parteneriat public-privat”. (Chestiunea cetatenilor care sprijina PDL stabiliti in strainatate care opteaza pentru program a fost lasata in grija dlui Branza, recunoscut pentru abilitatile domniei sale in domeniu …)

Spre terminarea discutiilor a aparut o mica problema: Ministerul Justitiei a sesizat ca, intrucat, fiind vorba de un domeniu nou si neasteptat, lipseste legislatia in domeniu, insa premierul, in uralele tuturor celor prezenti, a anuntat ca aceasta va fi scrisa rapid si adoptata prin asumarea raspunderii! Se va evita astfel ca tradatorii de tara din opozitie sa schimbe ceva din acest magistral program social al cabinetului si premierului sau.Tot domnia sa a fost cel care a transat definitiv chestiunea gestiunii programului, spunand ca aceasta va fi asigurata direct de domnia sa, prin intermediul Secretariatului General al Guvernului! (Mi s-a spus ca, atunci cand a vrut sa o anunte pe dna Andreescu despre aceasta noua sarcina, premierul ar fi aflat ca doamna respectiva era deja in biroul ei, inscriindu-si toate neamurile in program, ca si fie sigura ca sunt primii beneficiari ai avantajelor incontestabile ale acestuia; in plus, pentru domnia sa si rudele respective, inscrierea va fi, desigur, „moca”)

Odata adoptat programul, premierul a decis cu autoritatea sa recunoscuta, intreruperea lucrarilor cabinetului si organizarea unei conferinte de presa in care sa anunte el insusi aceasta noua dovada a grijii actualei puteri fata de romani. Ajuns in sala, premierul si-a inceput declaratia catre tara, anuntand ca „propune o noua initiativa sociala, cu mare impact la populatie, initiativa care se inscrie perfect in filozofia cabinetului de sprijinire a reformarii si modernizarii statului, prin noi investitii si creare de locuri de munca …” Restul e istorie …!

17 răspunsuri to “Un nou program social al guvernului Boc: „Primul Loc de Veci””

  1. I.C Says:

    Domnule Pascu,unde sunt acei oameni care chiar vor sa faca ceva pentru tara si daca ei exista de ce stau ascunsi si nu reactioneaza?De ce nu se lasa deoparte ambitiile si ura fata de ceilalti(cel putin acum in ultimul ceas)si nu se face ceva pentru popor?Dl Boc este instare sa ne oblige sa le facem asigurari mortilor ca in cazul in care vor deveni SFINTI sa aiba de unde primii si cu ocazia asta le face si CNP „ca sa aiba drept de vot”

  2. gabryela Says:

    LA MULTI ANI TUTUROR ROMANILOR ADEVARATI!

  3. gabryela Says:

    Astazi este ziua internationala a persoanelor cu handicap.
    Pentru restul lumii, 3 decembrie este un prilej de a reflecta asupra statutului pe care-l are categoria aceasta de oameni, de a schimba mentalitati, caci mai sunt inca persoane ce ii stigmatizeaza pe cei cu handicap, producandu-le o mare suferinta.

  4. ion adrian Says:

    Dle Pascu ,
    Osanale nu am ridicat eu ci dna Merkel .
    Am parasit definitiv blogul. Scuze dar uitasem ca am mai anuntat asta. Oricum eu nu pierd nimic.

  5. gabryela Says:

    astia vor reducerea nr.de bugetari in schimb infiinteaza noi institutii bugetare.
    http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_25585/ARR-si-RAR-nu-mai-au-atributii-de-control-Cine-efectueaza-de-acum-controalele-din-transporturi.html

  6. dlnimeni Says:

    Si ultimul. Noroc ca in provincie locurile de veci nu sunt (inca) asa scumpe. Scriu asta in soapta, sa nu ma auda dl Boc.

  7. gabryela Says:

    usl-ul trebuie sa faca urgent ceva radical pt.romani si romania,ma tem ca asteptarea pana la alegeri va aduce tara si romanii in prapastie fara sanse de iesire!

  8. gabryela Says:

    d-le pascu,
    am inteles ca ieri curtea constitutionala a declarat constitutionala legea asistentei sociale!ce se intampla acum?mai exista in noua lege asistentul personal al persoanei cu handicap grav?nimeni nu mai zice nimic de aceasta lege.

  9. dlnimeni Says:

    Domnule Pascu, va multumesc pentru articolele publicate in 2011 si pentru publicarea comentariilor. Va doresc Craciun Fericit si La Multi Ani!

    • Ioan Mircea Pascu Says:

      Si eu va multumesc ca le-ati citit, desi gasesc site-ul „www.contributors.ro” mult mai eficient in ce priveste popularizarea gandurilor mele. Asta e cauza ca am ajuns sa scriu mai putin pe blog … Sarbatori Fericite! IMP

      Sent from my iPad

  10. gabryela Says:

    LA MULTI ANI SI MULTA FERICIRE IN 2012!

  11. Bibliotecaru Says:

    La mulţi ani!

  12. gabryela Says:

    nu-i mai suport pe nemernicii din tara asta!ieri la ora 16 fiul meu a avut primul examen din aceasta sesiune la master,la universitatea petrosani/hd.sunt total revoltata dupa ce caci cu media 9,98 a intrat la taxa pt ca facultatea de stiinte din cadrul universitatii a fost clasificata la uktima categ.si nu mai sunt locuri bugetate nici nu sunt asigurate conditiile minime de confort.fiul meu fiind persoana cu handicap in scaunul cu rotile suferind de distrofie musculara progresiva forma duchenne sta prost cu circulatia avand vesnic picioarele gheata astia nu dau nici caldura in facultate,nu pot sa-l imbrac f.gros ca nu mai poate sta in sezut!ori in aceste situatii de frig pt.cei sanatosi este dificil dar pt.el,ieri pur si simplu a intepenit abia putand sa scrie!pai dau banii ca sa-l imbolnavesc!la aceasta boala o raceala ii poate aduce moartea.pai astea nu sunt conditii de invatat!

Lasă un comentariu