Paradoxul ucrainean

Fostul premier ucrainean, Iulia Timosenko, este arestata de o administratie considerata drept favorabila Rusiei, într-un proces in care este acuzata de faptul ca a favorizat … partea rusa, in contractul pentru importul de gaze. Iar Occidentul critica Ucraina pentru ca o judeca pe Timosenko pentru ca a favorizat … Rusia!?
Incurcate mai sunt căile Domnului, mai ales in politIca.

Reclame

20 răspunsuri to “Paradoxul ucrainean”

 1. ax Says:

  „U.S. Ambassador to General: “We know they know our code…We only give them things we want them to know.”
  General to Russian Ambassador: “They know you know their code.”
  Russian Ambassador to General: “We have known for some time that they knew we knew their code. We have acted accordingly – by pretending to be duped.”
  General to American Ambassador: “They know you know they know you know!”
  American Ambassador: “What? Are you sure?””

  „Captain Amazing: I knew you couldn’t change.
  Casanova Frankenstein: I knew you’d know that.
  Captain Amazing: Oh, I know. And I knew you’d know I’d know you knew.
  Casanova Frankenstein: But I didn’t. I only knew that you’d know that I knew. Did you know that?
  Captain Amazing: (clears throat) … Of course.”

  etc.
  poate se uita prea mult la filme 😀

 2. Reni Says:

  Rusia este un jucator forte…iubim tradarea…..urim……

  Daca imi permiteti, voi participa la dezbaterile sustinute de dvs pe blog

 3. T. Says:

  o factura demult scadenta, care arata inca odata tuturor celor interesati pisica: curul in doua luntri nu plateste decat pe termen scurt.

  Timoschenko a facut bine si a suparat ambele lagare, colaborand electoral si politic cu unii, in timp ce facea jocuri favorabile celorlalti.

  Pe de alta parte, nimic nu sperie si nu atrage atat de repede pedeapsa, decat cei care incearca sa arate ca exista calea de mijloc. In politica ultimei jumatati de secol, a se vedea cazul Iugoslaviei, la o scara ceva mai mare.

  In actuala faza a jocului, Ucraina era oricum pierduta.

 4. dlnimeni Says:

  Nu mi se pare nimic ciudat si mai ales din partea rusilor. Si, de fapt, nu ati remarcat ca rusii, utilizeaza un stil mai cunoscut decit credem? Cine oare a purtat discutii confidentiale pe care tot el le-a dezvaluit catre media? Oare cine de la cine o fi invatat? Si care om al cui om o fi?

 5. dlnimeni Says:

  Domnule Pascu, intotdeauna am fost pe drumul cel bun, de aceea si sunt domnul nimeni.

 6. dlnimeni Says:

  Pardon, domnule T.

 7. dlnimeni Says:

  Cind credeti ca va publica dl Paşcu urmatorul articol?

 8. ion adrian Says:

  Dupa multa vreme revin cu ceva spre stiinta si eventual spre actiune, adica pentru sau contra inflatiei:

  Dle PONTA,
  Presedinte al PSL, coppresedinte al USL , fost ministru si jurist

  Ati putea invoca scuza ca nu va pricepeti la economie , ca nu prea stiti cum se produce inflatia si ca doar puteti sa-i recunoasteti efectele.Probanil ca si Roman ar raspunde la fel daca ar fi intrebat despre 1990. 🙂

  Stiti ce a declansat inflatia in 1990, care a evoluat odata declansata, asa cum a evoluat, adica cam la o proportie de 5000/1 , inflatie care a dus la o reducere majora a puterii de cumparare?

  Pai a fost un gest aparent corect si echitabil al guvernului Roman prin restituirea acelor parti sociale care se formasera prin retinerea din salariul acelor vremuri (1985-1989) de la toti salariatii, a unei sume de cca 100 lei pe luna, adica cam 5 % din salariul mediu asa ca la momentul restituirii se ajunsese la sume de cca 3-4 salarii medii pentru milioanele de salariati, adica la sume comparabile cu cele pe care ar trebui sa le achite si guvernul actual daca ar aplica imediat hotararea judecatoreasca difinitiva asa cum doriti dvs sa-i pretinda CCR.

  Deci o actiune juridic corecta in 1990 a fost o catrastofa economica, caci orice elev de liceu, dupa ce face cursul de economie, stie ca efectul unei asemenea restitutii imediate si totale nu poate fi decat unul major inflationist.Daca tinem cont ca si neplata de stat a acestor sume sa-a facut in rate lunare este evident ca in cel mai fericit caz nu s-ar putea restitui decat tot asa dar si asa efectul ar fi astazi tot inflationist.
  Acelasi lucru se va intampla si acum.
  Nu stiu daca guvernarea Roman a foist straina, adica inconstienta de asta , asa cum nu stiu daca sunteti si dvs inconstient desi nu cred deloc in asa ceva.
  Cert este ca daca ar fi sa-l banuiesc pe Roman si sa va banuiesc de rea intentie constienta, as spune ca el si dvs sunteti complice cu rechinii economici care intotdeauna in apele tulburi ale inflatiei se imbogatesc pe seama inflatiei. Asa a fost in deceniul 1990-2000 asa o sa fie si-n viitor daca CCR va raspunde pozitiv la demersul dvs antieconomic si chiar criminal din punct de vedere al efectelor. Daca Petre Romn ar mai putea invoca nestiinta si erorile inceputului, dvs nu puteti invoca nimic in fata unei natiuni care va fi dusa in pauperizare generalizata.

  Acest text va fi difuzat si rog sa fie difuzat maximal , daca este adevarat ca dl Ponta intentioneaza sau chiar a comis gestul de sezizare a CCR.

 9. ion adrian Says:

  PS. Adaug un articol care incadreaza si mai bine dorintele lui Ponta:

  http://www.contributors.ro/economie/cum-poate-romania-sa-faca-surfing-pe-creasta-valului-doi-al-crizei/

 10. ion adrian Says:

  Si totusi omenirea nu se poate salva decat pe calea de mijloc. Dar de fapt nici nu doreste si nici nu stie cum si nici eu nu sufar de asta 🙂

 11. ion adrian Says:

  PS Asta ca ma aflu si eu in treaba pe langa atea incercari de acest soi. Desigur exceptand dorinta lui Ponta, care afla ca noi am aflat ca el se afla in treaba si putem pune mai multe oglinzi .Idealismul subiectiv ar spune ca sunt o infinitate de ambele parti . 🙂

 12. T. Says:

  Se pare ca Domnul Ministru Pascu a ales sa se foloseasca de alta platforma pentru comunicarea directa in ultima perioada:

  http://ioanmirceapascu.ro/

 13. dlnimeni Says:

  Ei, asta este, noi am vrut, dl Pascu nu a putut.

 14. ion adrian Says:

  Bravo Merckel si Sarkozy , bravo UE ptr rezolvarea politica a referedumului grecesc.

  Desigur ca intrebarea corecta politic este cea pe care au impus-o cei de mai sus si cu necesitatea ca grecii sa nu o mai lalaie conform bunului obicei fanariot si sa spuna repede: DA vrem sa ramanem in zona EURO sau NU, nu mai vrem sa ramanem in zona Euro.
  Asta este o intrebare politica la care un popor poate fi pus sa raspunda, dar nu una cu raspuns cunoscut, de tipul: sunteti de acord sa se mareasca sau sa se micsoreze taxa x sau impozitul y , cum era intrebarea propusa de guvernul elen.

 15. ion adrian Says:

  Bancul spus de Nasul presedintelui Basescu de ziua lui in 4 noiembrie 2010 in pauza emisiunii de la B1.
  Presedintele nu-l stia.

  “Cica Obama, Medvedev si Basescu obtin o audienta la Sfintul Petru, intr-o incercare disperata sa-si rezolve niste probleme.
  Obama: Sfinte Petru, ajuta-ma te rog sa salvez America de la prabusirea economica, sa salvez poporul american!
  Sfintul Petru, dupa o ora de consultari cu Ingerii: Draga Obama, am o veste buna si una proasta! Vestea buna e ca America va fi salvata dar, din pacate, nu in timpul mandatului tau!
  Medvedev: Sfinte Petru, ajuta-ma sa ridic Rusia, sa devina din nou o mare putere mondiala!
  Sfintul Petru, dupa 2 ore de consultari: Dragule Medvedev, e ca si rezolvata chestiunea Rusiei, dar, imi pare rau, nu in timpul mandatului tau!
  Basescu: Sfinte Petru, eu nu vreau decit sa stirnesc coruptia din Romania!
  Sfintul Petru, dupa 3 zile de gindire: Traiane, treaba se va rezolva… DAR… nu in timpul mandatului meu!!! “
  🙂 ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 16. ion adrian Says:

  Ciudat: la Nasul de unde rostogolesc bancul cu copypaste scrie stapesc si aici apare starpesc? 🙂

 17. ion adrian Says:

  out of topic;

  O tema interesanta care sper sa vaplaca si cred ca va place si celor care au apetenta spre unele teorii conspirationiste despre care, atentie: nu spun ca ar fi neaparat false .
  De aceea ma joc si eu cu una compusa acum de mine, daca nu este deja lansata de specialistii in domeniu. 🙂
  Asadar sa ne intrebam ce s-a intamplat la bursa zilele astea:

  Pai de ex o actiune de 100 a scazut dupa anuntul referendumului grecesc la 80-70 si desigur ca azi- maine va creste din nou la 100 sau la 110 .
  Cine a vandut alaltaieri a pierdut si cine a cumparat a castigat.
  Mai, mai, mai, ce seamana chestia asta cu ce a patit(facut) Rothschild cand cu batalia de la Waterloo.
  Numai ca atunci a fost o speculatie pregatita si provocata de dl R. iar azi , nu-i asa?… totul este intamplator, unii pierd si altii castiga la Bursa asa cum explica si un mare economist (i-am uitat numele) care spunea ca daca in locul brokerilor, am pune o turma de cimpanzei intro sala de bursa, posedand ei actiunile brokerilor si daca semnele acestora ar fi codate (cam ca in LINCOS-limbajul cosmic cu care m-am distrat si eu odata) si traduse cu cumpara sau vinde, cate si … etc, atunci la inchiderea bursei am avea cateva maimute bogate si altele falite. Se poate spune ca statistic distributia ar trebui sa fie gausiana.

  Dar daca o singura maimuta sau doua ar castiga sistematic ce ati spune?
  Ca este un broker deghizat in maimutza, asa cred eu
  Si daca veti vedea cam cine (nu veti putea vedea ca astea sunt lucruri ocultate cu grija) s-a imbogatit sau mai corect spus si-a dublat sau triplat averea pe seama acestei scene de teatru cu roluri principale Grecia, EU si G20 ce ati spune?

  Cum vi se pare asta? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: