Pace, in sfarsit …

E dimineata destul de devreme. Stau pe terasa casei, cu kindle-ul langa mine (citesc o carte despre viata lui Shirer, corespondentul american din perioada interbelica, care a scris o carte celebra despre ascensiunea hitlerismului), soarele incepe sa incalzeasca, e liniste in jur, intrerupta doar de gunguritul turturelelor si de dangatul clopotului din turla bisericii aflate pe dealul din apropiere, iar in aer pluteste un miros de grajd adevarat amestecat cu fan cosit …Racsa, Tara Oasului, duminica 14 august 2011.

Reclame

5 răspunsuri to “Pace, in sfarsit …”

 1. tibi Says:

  „”Prin funcțiile si pozitiile deținute pana acum, orgoliul meu este demult satisfacut…””
  Apreciez mult faptul ca obisnuiti sa raspundeti comentariilor la articolele Dumneavoastra.Eu pot sa inteleg ca orgoliul Dumneavoastra este demult satisfacut in ceea ce priveste functiile si pozitiile detinute pana acum.
  Eu cred insa ca ar trebui sa facem ceva in plus decat sa dam de „…gandit celor care pot face ceva, mai ales celor care sunt plătiți de contribuabili sa facă asta si nu o fac, luând-ne banii degeaba.”.
  Eu cred ca societatea civila ar trebui sa faca ceva mai mult decat sa analizeze la infinit ce au facut si ce fac conducatorii.
  Eu cred ca am putea sa cerem ceea ce vrem conducatorilor si altfel decat sa comentam si sa analizam asupra evenimentelor si persoanelor din mediul politic si din mediul public.
  O buna ocazie pentru a incerca sa impunem treptat conducatori onesti o reprezinta alegerile locale din 2012.
  Eu as avea incredere sa votez un primar sau un presedinte de CJ care ar avea curajul si determinarea sa asume public si sa isi faca campanie electorala promitand ca daca va fi ales va materializa urmatoarele angajamente:
  1).-va posta zilnic pe site-ul unitatii detailat absolut toate cheltuielile zilei precedente (atat cu ahizitiile de materiale,servicii si investitii cat si cheltuielile cu personalul)
  2).-in cazul in care unitatea a pierdut irevocabil un proces va face in max 2 luni toate demersurile pentru recuperarea prejudiciilor de la cei vinovati
  3).-va demisiona daca nu reuseste sa materializeze cele doua promisiuni anterioare.
  Aceste idei nu contravin legislatiei si materializarea lor nu necesita cheltuieli.Aceste idei sunt si puternic populiste (in sens corect ) si asumarea publica si mediatizata corespunzator de catre un candidat credibil ar trezi simpatia si sustinerea cetatenilor dezamagiti si nehotarati si chiar a celor indiferenti. Sansele d a fi ales ar creste sensibil pentru un candidat care si-ar face campanie (si) cu aceste angajamente. Daca un astfel de candidat ar castiga aceasta ar fi un exemplu despre un alt mod de a castiga alegerile.Si daca ar materializa aceste angajamente aceasta ar fi un exemplu despre un alt mod de a face politica.
  In cazul in care considerati ca aceste idei sunt corecte ati putea incerca sa determinati conducerea PSD sa analizeze aceste idei si sa nominalizeze 1-2-3… candidati la functii de primar in municipii si/sau de presedinte de CJ care sa asume public aceste idei?

 2. dlnimeni Says:

  E pace si azi?

 3. tibi Says:

  Retrag „”Apreciez mult faptul ca obisnuiti sa raspundeti comentariilor la articolele Dumneavoastra.””

 4. Bibliotecaru Says:

  Domnule Pascu, aţi închis blogul?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: