Bute, Udrea si PDL

Felicitări marelui campion pentru victoria categorica facuta cadou romanilor! Daca am un regret este ca, fiind pe drum dinspre Croatia spre casa, nu am putut sa vad meciul in direct …

Dincolo, insa, de performanta sportiva vreau sa spun câteva cuvinte despre politica din spatele ei. Dna Udrea, cu talentul si tupeul caracteristice, a găsit modalitatea de a monta un spectacol in care sa asocieze PDL-ul atat de hulit de cetățeni: a pus banii jos pentru o campanie de promovare a „brandului turistic” al României!?

Trebuie sa admit ca smecheria e ingenioasa: a recurs la ideea cu „brandul”, care este foarte generoasa, întrucât permite, practic, orice tip de acțiune despre care se poate spune ca promovează „brandul turistic” al României (cum care „brand”, ăla cu scandalul frunzei plătite cu sute de mii de euro!?). Las la o parte ca promovarea „brandului turistic” se face in Romania, pe care romanii o cunosc foarte bine … (Daca chiar vroia sa promoveze cu adevărat „brandul” respectiv, dna Udrea putea sa o facă mai bine participand la costurile organizării galelor anterioare din Canada, insa acolo nu era suficient „electorat” sa merite investiția).

Sigur, mai rămâne afirmatia domniei sale ca banii provin din fondurile europene. Numai ca deși a fost spusa sa linisteasca orice avant de a ne baga nasul in socotelile ministerului pe care il conduce, fraza poate determina pe cineva de la Bruxelles sa se auto-sesizeze si sa își pună întrebarea pentru ce o tara incapabila sa cheltuie fondurile puse la dispoziție, le cheltuie si pe acelea putine pe care le acceseaza pentru … gale de box!?

Oricum, se pare ca lumea – cel putin cei prezenți la gala – nu s-au lăsat inselati si au făcut distinctia necesară între actul sportiv si tentativa de speculare politica a sa, fata de care si-au manifestat dezaprobarea in stilul inconfundabil al tribunelor …

Acum astept doar sloganul electoral: „Lucian Bute votează PDL!”

Reclame

4 răspunsuri to “Bute, Udrea si PDL”

 1. andrei Says:

  Ca idee, in loc de „Lucian Bute voteaza PDL”, n-ar fi mai bine ca Lucian Bute sa boxeze cu PDL? Oricum n-ar rezista 4 reprize in fata lui…

 2. Adevărul audienţelor şi chiloţeii ministresei | Vultureşti Says:

  […] Ioan Mircea Paşcu e şi mai tranşat: “Acum astept doar sloganul electoral:  Lucian Bute votează PDL!” […]

 3. T. Says:

  Offtopic: am citit interviul publicat de Adevarul in 5 August. Stiti bine ca nu laud atunci cand nu am motiv si mai stiti si ca nu am nici o problema sa critic, indiferent de persoana.

  Interviul cu pricina e exceptional. Arata de ce oameni dispune Romania, cu toate ca vizibilitatea lor mediatica e tinuta fortat la minimum.

  Va felicit pentru interviu si va multumesc pentru reprezentarea de calibru si de calitate de care simt ca beneficiez, in Parlamentul European.

  Un aspect pe care il apreciez cu deosebire, este eleganta manifestata vis-a-vis de domnul Adrian Severin. Lasa intotdeauna loc de buna-ziua, spunea bunicul meu.

  Cand are sa se adune oare masa critica necesara pentru ca relatiile inter-umane din politica romaneasca sa se desfasoare la nivelul acestei intelepciuni vechi de cand lumea, dincolo de bariere de culoare sau interese de moment?

  Va salut cu respect,

  T.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: