Cateva vorbe pentru dl. Cristoiu

Dimineata, deschid radioul si il aud pe dl. Cristoiu, ziarist reputat, pentru care am tot respectul, ca face un apel la romani: daca dl. presedinte a gresit, iar Rusia il ataca pentru declaratiile sale, noi, romanii, ca romani, avem datoria de a-l apara!

Aparent, corect. Insa ceea ce uita dl. Cristoiu – care vad ca si-a abandonat crezul politic de a ataca puterea si de a fi mereu in opozitie (!?) – este ca declaratiile dlui presedinte au consecinte negative pentru noi, toti ceilalti romani, daca ne gandim doar la pretul si asa ridicat al gazelor pe care il platim rusilor! Deci, greseala, greseala, dar ne cam arde la buzunar, drept pentru care nu vad de ce ar trebui sa gresim si noi, alturi de dl. presedinte, numai din solidaritate nationala cu domnia sa …

In al doilea rand, dl. presedinte – care, mai nou, cere romanilor solidaritate – nu a dat nicio dovada de solidaritate cu romanii, ba, din contra, i-a tratat de sus si distant, uneori luand in zeflemea pasurile amaratilor de romani (va mai aduceti aminte „dialogurile” sale din timpul „vizitelor de lucru” in zonele inundate?). Ca atare, nu vad nicio ratiune ca romanii sa raspunda pozitiv apelului dlui Cristoiu. Cu atat mai mult cu cat niciun roman nu i-a cerut dlui presedinte sa se pronunte asupra subiectului – cu exceptia, desigur, a dlui Cristoiu insusi, care l-a intrebat explicit in emisiunea de la B1 – si cu atat mai putin sa spuna ce a spus!?

Deci, sa recapitulam: dl. Cristoiu ne cere sa ne solidarizam cu greseala dlui presedinte, in virtutea faptului ca suntem toti romani, ignorand ca nimeni nu i-a cerut dlui presedinte sa spuna ce a spus, iar costurile greselii le suporta oricum orice roman!? E corect, dle Cristoiu? Eu spun ca nu!

PS. M-ar mahni sa aflu vreodata ca motivatia apelului la solidarizare al dlui Cristoiu ar proveni din teama de a fi, prin intrebarea pusa, la originea intregii povesti, care, iata, a iesit atat de prost nu numai pentru dl. presedinte, ci si pentru noi toti ceilalti romani, pe care nu ne prea intreaba nimeni, nimic … Si mai sper ca, daca de aici o sa i se traga, cumva, dlui presedinte iesirea din scena, dl. Cristoiu sa nu isi faca atunci un titlu de glorie din aceasta … Asta pentru ca sper ca, pana la urma, dl. Cristoiu sa ramana acelasi domn Cristoiu, pe care l-am cunoscut si respectt atatia ani

Reclame

4 răspunsuri to “Cateva vorbe pentru dl. Cristoiu”

 1. Costica Says:

  Draga domnule Pascu,
  e pacat ca va lasati antrenat doar de impulsul politic si nu de patriotism. Daca ati preluat doar interpretarile oferite de ziaristi poate ar fi bine sa va uitati din nou la emisiunea la care se face referire si analizati doar punct cu punct ce a spus dl Basescu.
  A…sa nu uit…noi nu cumparam gaze din Rusia direct ci doar prin intermediari…ar fi pacat sa uitati ca asta a inceput cam din vremea in care erati pe unul din fotoliile puterii.

  • Ioan Mircea Pascu Says:

   Nu cred ca am gresit cu nimic: daca presedintele face o greseala – si este clar ca a facut, vedeti reactiile internationale, nu numai cele din Rusia – nu consider ca ni se poate solicita solidaritatea! Cu atat mai mult cu cat insusi presedintele nu o arata deloc cand romanii care l-au ales i-o cer (si ar trebui sa le-o dea, caci prin votul lor a ajuns presedinte). Iar referitor la intermediari, gazul tot din Rusia il iau si acestia, iar daca pretul initial este ridicat, cu ce mai adauga intermediarii, devine si mai ridicat. Sigur, ramane chestiune de principiu a intermediarilor, daca dl. Nastase a gresit, de ce nu au facut nimic in aceasta privinta cei care sunt la putere din noiembrie 2004, ca au avut atata timp la dispozitie?

 2. Dan Says:

  Dl. PASCU,

  Pentru ca tot se face vorbire despre o sursa de energie in textul Dvs., as dori sa va intreb despre starea de realitate sau fictiune a proiectului AGRI (Azerbajan Georgia Romania Interconnect), in viziunea Dvs.

  Cu respect,
  Dan OLARU
  inginer

  • Ioan Mircea Pascu Says:

   Dle Olaru, Multumesc pentru intrebare. In opinia mea, este o optiune de luat serios in calcul, chiar daca intra clar in competitie cu proiectele de transport prin conducte, care au o inalta incarcatura politica (si care, pe noi, ne cam ocolesc toate …). Gazul lichefiat are o mai mare flexibilitate si, tomai de aceea, este la concurenta cu cel transportat prin conducte fixe. Sper sa avem determinarea sa il finalizam, inclusiv sa depasim obstacolele – reale si/sau artificiale – din calea sa. IMP

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: