Sa traducem vorbele dlui Boc …

Citesc ca, la o dezbatere organizata de institutul dlui Valeriu Stoica, premierul ar fi rostit urmatoarele cuvinte: „Prin urmare, statul pe care îl susţin este acela de a-şi restrânge intervenţiile, de a lăsa libertatea de mişcare a cetăţenilor, de a crea cadrul propice de manifestare şi de a asigura egalitate de şansă.”

Ceea ce vrea sa spuna dl. Boc este ca, din cauza incompetentei multiplelor guverne pe care le conduce de cativa ani, statul a ajuns in situatia de nu-si mai putea indeplini obligatiile contractului cu cetateanul, in virtutea caruia a ajuns dl. Boc la conducerea administratiei romanesti.

Acesta este adevarul gol, golut, si nu teoriile gaunoase cu privire la tipul de stat pe care il prefera dl. Boc.

Sigur, partizanii sai vor spune ca neglijez criza si efectele ei, care au contribuit la actuala situatie.

Iar eu le raspund ca nu le neglijez deloc: datorita aceleiasi incompetente crase, Romania nu are nicio perspectiva de a depasi actuala criza – vezi recaderea in recesiune pe care se pare ca o vom inregistra in trimestrul II, dupa mult trambitata „iesire din recesiune” a aceluiasi domn Boc (citeste declaratiile dlui J.Franks).

Iar daca ne referim la exemplul guvernului polonez, care nu filozofeaza in raport cu tipul de stat preferat de premierul Tusk, ci isi vede onest de treaba, rezultatul fiind ca Polonia abia a resimtit criza, cred ca distanta de ani lumina care il separa pe dl. Boc si ai lui de un guvern profesionist si responsabil, cum este polonez, apare si mai evident in lumina!

Reclame

5 răspunsuri to “Sa traducem vorbele dlui Boc …”

 1. Despre revizuire | Moshe & Mordechai blog Says:

  […] întrebare şi doamnei Alina Gorghiu, doamnei Corina Creţu, domnului Varujan Vosganian, domnului Ioan Mircea Paşcu, domnului Mihai Voicu, domnului Dan Voiculescu şi domnului Adrian Năstase. Vom discuta şi […]

 2. papornitacuvorbe Says:

  problema e că indivizii ăştia nu au nimic în comun cu ordoliberalismul, cu liberalismul nici atât; au ajuns la fundul sacului, au reuşit să facă totul praf şi acum se gândesc ce ar mai putea tăia, după salarii, pensii, la care se adaugă majorări de taxe. în Polonia este cu totul altceva, acolo există un guvern de oameni normali, competenţi, care ştiu ce fac, nu o adunătură de mari nulităţi, cum avem noi.

 3. Karakas Says:

  Basescu este un imbecil, pardon my French! Rusia, SUA, Anglia, Franta poate ca nu se inteleg intotdeauna, insa in ce priveste istoria celui de-al doilea razboi mondial, nu accepta nici o interpretare, mistificare, sau o revenire neoportuna, care sa avizeze agresiunea fascista, mai ales cind vine din partea unui Sef de Stat al unei tari europene, membre a UE si NATO!. Basescu si implicit Romania s-au ars pentru mult timp, chiar daca lui Basescu i se pare ca nu a fost o reactie “tzeapana” din partea MAE rusesc. Si cit de “tzeapana” ar fi vrut-o? Crede el ca se coboara Medvedev, Putin sau Lavrov la mintea lui ratacita? Astia stiu ca au de-aface cu un imbecil cu mintea tulbure.

  Basescu raspunde la reactia MAE rus:

  “Mai mult, Duma de Stat a condamnat pactul Ribbetrop-Molotov. Deci nu văd unde e supărare, iar Uniunea Sovietică nu există. Nu mai există. Noi avem o relaţie acum cu Federaţia Rusă, iar când discutăm despre Uniunea Sovietică, discutăm despre ceva ce a fost. Despre istoria noastră nu avem cum să nu discutăm””

  Neica, daca mata crezi ca in Rusia de azi traieste un alt popor rus decit in URSS, esti dus cu pluta rau. Chiar daca rusii au condamnat pactul Ribentrop-Molotov, ei vad istoria la fel ca si sovieticii in ce priveste agresiunea fascista, inclusiv a Romaniei impotriva lor. Si cind spui ca daca ai fi fost in acea pozitie de Sef de Stat atunci ai fi procedat in acelasi mod, declansind razboi ca sa iti recuperezi teritoriile, practic validezi din nou, de partea adversarilor aliatilor, actiunea militara de agresiune. Ce ar fi de discutat? Sa ii convingem pe aliati ca punctul de vedere al lui Basescu e cel corect? Sunt unii care il apara pe Basescu, ca e “visceral”, ca e “sangvin”, ca e “direct”, dar el e, mai mult decit toate, un imbecil ajuns in functia suprema intr-un stat.

  http://www.mediafax.ro/politic/basescu-despre-reactia-mae-rus-nu-vad-unde-e-supararea-iar-urss-nu-mai-exista-8418453/

  • Ioan Mircea Pascu Says:

   Din pacate pentru tara, sunt nevoit sa va accept toate argumentele! Dealtfel, intentionez sa abordez si eu aceste chestiuni intr-un comentariu mai larg privind politica noastra externa sau, mai degraba, lipsa ei …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: