Dl. Boc ne ia din nou de tampiti …

Il ascult pe dl. Boc dupa ce a iesit de la Cotroceni … Domnia sa incearca sa ne convinga – spunand neadevaruri pe banda rulanta – de dimensiunea „economiilor” facute prin reorganizarea administrativa.
De pilda, dl. Boc ne prosteste in fata, aratand ca cetatenii nu vor avea nici cel mai mic inconvenient de pe urma desfiintarii judetelor actuale. Astfel, dl. Boc ne spune mai intai ca ratiunea principala a desfiintarii judetelor este sa se faca economie cu aparatul administrativ. Apoi, tot dl. Boc ne spune ca, in realitate, toate serviciile pentru deservirea cetatenilor vor ramane, sub forma de oficii, la nivelul fostelor judete, numai si numai de dragul cetateanului. Deci, unde este economia atat de trambitata de premier? Ei bine, ea se va realiza intrucat aceste oficii vor avea mai putini functionari? Atunci, cum va ramane deservirea cetateanului la fel de „buna” ca astazi?

O alta mostra din gandirea „ziditoare” a premierului. Dl. Boc ne spune ca aceste mega-judete vor reusi sa atraga mai multi bani de la Bruxelles, dand exemplul ca daca acum fiecare judet atrage banii pentru el, un mega-judet va atrage cat pentru patru …!? Adica, exact cat reprezinta insumarea banilor celor patru judete care il compun! Curata scamatorie, nu alta. Premierul scoate patru iepuri din buzunarul in care a bagat anterior … tot patru iepuri!? Minune …

Apoi, tot dl. Boc ne spune ca mega-judetul va fi capabil sa isi personalizeze atractia de fonduri, in functie de profilul lui, uitand sa spuna ca nimic nu impiedica judetele actuale sa faca acelasi lucru!?

Culmea, insa, este ca dl. Boc sustine ca, prin crearea de mega-judete, administrarea … se va apropia de cetatean!? Daca acum, un locuitor din Viseu trecea Gutaiul ca sa ajunga la Baia Mare, dupa reorganizare va trebui sa ajunga pana la Cluj!? Mai degraba, dl. Boc trebuia sa sustina ca, prin reorganizare, cetateanul se va apropia de administratie, nu invers …!

Ce nu ne spune dl. Boc este ca, daca se vor face mega-judetele, Dna Udrea – pazitorul fondurilor europene – va avea o putere si mai mare decat acum, intrucat cate un mega-judet in loc de patru, cinci, vor umbla cu sluji la usa cabinetului ei si ii va fi astfel mai usor sa imparateasca peste Romania!

Reclame

Un răspuns to “Dl. Boc ne ia din nou de tampiti …”

  1. dlnimeni Says:

    Cunoastem ce va fi: va apare inca un etaj birocratic, adica nu numai ca nu se va face economie, nu numai ca va fi pastrat aparatul administrativ, ci el va deveni mai complicat. Va apare din nou problema distribuirii echitabile a fondurilor, problema care a existat si pe vremea fostelor regiuni: o structura de patru judete va atrage de patru ori mai multe fonduri (cit patru judete) dar le va putea distribui neuniform, doar in anumite locuri, acolo unde influenta va fi mai mare. Chestiunea este pur electorala: vor fi desfiintate prin comasare localitati controlate de adversarii politici, fondurile (comune la 4-5-6 judete) vor fi distribuite catre zonele in care conducerea este pedelista si asa mai departe. De aceea nici nu este nimic de discutat cu guvernantii pe acest subiect:: cei din usele care se angajeaza in discutii cu pdl-udmr pe tema unei noi impartiri administrative gresesc flagrant.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: