Atenție cu pianul pe scari!

Britanicii anunța ca aviatia libiana nu mai exista, anuntand astfel indirect ca ratiunea impunerii zonei de interdictie aeriana a … dispărut!? Sa vedem cum va fi motivată continuarea aplicarii acesteia acum, pentru a respecta termenii rezolutiei 1973. Cred ca va fi acuzat Gaddafi ca nu respecta ce i s-a cerut in aceeași rezolutie …

Reclame

8 răspunsuri to “Atenție cu pianul pe scari!”

 1. dlnimeni Says:

  Am inteles din comentariile politice facute la instituirea zonei ca excluderea aeriana implica si obiective de la sol. Oricum, strategia a fost creionata deja si expusa: Kaddafi tot anunta incetari ale focului pe care „tot el” le incalca in citeva minute. Deci Kaddafi va tot „continua sa faca rele” pina ce lucrurile vor ajunge acolo unde vor dori aliatii care nici nu mai stiu daca este acea colitie a lui Sarkoleon ori NATO, oricum sunt mai multi pe acolo si se pare cu totii debitori ai Libiei, adica interesati sa ii ia gitul lui Kaddafi si sa controleze apoi statul libian, ca sa nu mai plateasca datoriile. In plus, libienii vor trebui sa-si plateasca, cumva si accesul la democratie, nu? Si sa vedeti cum il vor regreta ei pe Kaddafi peste vreo doua decenii si cum vor fi declarati nostalgici.

 2. dlnimeni Says:

  Poate ca si pentru mine, domnule Pascu. Si poate ca, in acest caz, le instituim o zona de restrictie aeriana.

 3. ion adrian Says:

  Embargoul aviatic presupune ca pentru siguranta aviatiei proprii cel supus acestuia sa nu mai detina niciun tip de armament cu care sa poata lovi aviatia care pazeste zona de interdictie aeriana.
  Daca Libia ar avea marina de razboi in mediterana atunci embargoul naval al presupune distrugerea marinei militare libiene, ca nu poti sa risti sa-i crezi pe cuvant pe cei ajunsi in situatie de embargouri de acest soi.

 4. S. comentator Says:

  Britsii sunt stransi la munitie nevoie mare 😀 desi Cameron trambiteaza cat Jerichonul despre progresele semnificative. Altfel, dintre Tomahawkuri au trimis si ei vreo 6, fata de 130 americanii, pe situatia de-alaltaieri, probabil sa nu-si strice balanta comerciala cu relacementul ulterior. Partea buna e ca-si fac camembertsii advertising la Rafale (sa vada brazilienii ce-a pierdut Qaddafi ca n-a vrut sa cumpere dassault).

 5. dlnimeni Says:

  S. comentator: stiti cumva cite Tomahawk-uri a lansat Romania?

 6. S. Comentator Says:

  @dlnimeni
  Nu cred ca avem tocmai echipamentul propriu heavyliftingului de Tomahawkuri :)… cifra aia de 4,5 avansata de caudillo nu lasa loc de interpretari la ce putem lansa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: