Nu ca vreau sa ma laud, dar se pare ca am avut dreptate …

Antrenoarea Oltchimului a fost demisa dupa esecul de acasa cu Itxaco. Era, probabil, de asteptat. Ce m-a mirat a fost declaratia unui alt danez care acuza conducerea Oltchimului ca nu si-a respectat angajamentul de a-i da 18 luni pentru a schimba stilul de joc al echipei!?

Ce nu inteleg, este de ce trebuia schimbat stilul de joc al unei finaliste a cupei campionilor?

Oltchim este o echipa consacrata, nu una care abia isi pune problema sa se afirme si, deci, are nevoie de formarea unui stil de joc care sa ii permita acest lucru!? Schimband jocul unei echipe mari, nu faci decat sa o scoti din mana, determinand-o sa inregistreze inevitabil rezultate mai slabe, ceea ce s-a si intamplat. Si pentru ce? Pentru ca Oltchimul sa castige finala, caci pana acolo a ajuns si singura. Ori, pentru un singur joc, nu trebuie schimbat stilul general al echipei, ci doar sa pregatesti foarte bine, mai ales psihologic, acel ultim joc.

Anunțuri

5 răspunsuri to “Nu ca vreau sa ma laud, dar se pare ca am avut dreptate …”

 1. T. Says:

  Eroarea, recunoscuta de altfel in ceasul al 13lea, apartine conducerii clubului.

  Felul in care si-a inteles si abordat misiunea antrenoarea daneza este o alta chestiune. Dintru inceput era clar ca nu se urmareste continuitatea, cu o asemenea decizie.

  Succes pe viitor. Nu ca as avea cuvinte prea frumoase de spus despre noul vechi antrenor. Ca jucator a fost un tip deosebit de limitat ca intelegere si relativ restrans tehnic, dotat insa cu date fizice de exceptie.

  Din genul asta de jucator, nu am vazut iesind in nici un joc sportiv vreun antrenor de talie.

 2. dlnimeni Says:

  De acord ci dl T., eroarea este in primul rind a clubului – si este ilustrata de o declaratie comica: antrenoarea demisa este acuzata de imprimarea unui joc…scandinav. Ce isi imaginau vilcenii, ca aduc o antrenoare scandinava care sa le imprime in joc…mediteraneean? Nici eu nu vreau sa ma laud ( gasim un blog al modestiei aici la dl Pascu), dar mie chestiunea mi s-a parut de la bun inceput in stil becalian.

  • Ioan Mircea Pascu Says:

   In sport, angajezi un antrenor cu renume nu numai pentru a imprima un alt stil de joc, ci si pentru a beneficia de arbitraje mai bune (sau măcar corecte), insa nici la acest capitol Ania nu a confirmat: vezi primul meci cu Itxaco „fluierat” de compatriotii ei si pierdut datorită arbitrajului lor ostil …

   Sent from my iPad

 3. dlnimeni Says:

  Domnule Pascu, probabil ca brinza este tot pe bani si la altii. Totusi, asa, ca strategie generala, nu ar fi mai bine ca Oltchimul sa se multumeasca in handbal cu ce are (fiindca are totusi ceva) si sa se mai ocupe nitel si de propria profitabilitate, in chimie?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: