Acum s-a înțeles de ce închide guvernul spitale?

Citesc știrile din Romania si aflu, fără surprindere, ca onor guvernul tocmai a decis sa infiinteze o serie de spitale de urgenta in câteva capitale importante de județ, prin formula parteneriatului public/privat. Managementul lor va fi exclusiv privat!

Ori, atunci, închiderea spitalelor de stat in care s-a angajat același guvern, starnind protestele cadrelor medicale si ale cetățenilor in mai toată tara s-a făcut pentru eliminarea concurentei noilor spitale, care – nu am nici cea mai mica îndoială – vor aparține clientelei politice a PDL si UDMR (ca, nu-i asa, dl ministru al sanatatii provine de la UDMR), cea care, cel mai probabil, a si stat la originea acestei noi „inginerii” paguboasa pentru tara, dar profitabila pentru clientela politica, adică paguboasa pentru cei mulți, profitabila pentru cei putini!

Adică, in deplina concordanta cu tiparul actualei guvernari de dreapta. Căci nu degeaba ambele partide aparțin aceleiasi familii politice europene – popularii!?

Anunțuri

3 răspunsuri to “Acum s-a înțeles de ce închide guvernul spitale?”

  1. dlnimeni Says:

    In cladirile spitalelor dezafectate, desigur, deoarece – altfel – spitalele publice ar putea fi redeschise dupa schimbarea regimului, iar in acest caz ele nu ar trebui sa aiba cladiri. Oricum, iata-ne din nou, partial, in politica, la inceput de secol XX, atunci cind programele prevedeau infiintarea spitalelor publice. Reiau inca odata o fraza spusa de Traian Basescu pe vremea primariatului sau si pe care politicienii au trecut-o cu vederea, deoarece era o fraza care, speculata, l-ar fi putut prabusi politic inca de atunci „Va locui in Bucuresti numai cine isi va permite”; aceasta fraza a devenit acum, pe tacute insa, „va locui in Romania numai cine isi va permite”. Observam si cine stabileste cine sa locuiasca in Romania si observam si cum stabileste.
    Ca o sugestie, domnule Pascu, incercati sa renuntati pe cit posibil la „reflexivul de Alimentara” ( adica „avem numai ce se vede”) din exprimari. Nu „s-a inteles” fiindca nu s-a inteles singur, ci „am inteles” ori „ati inteles”. Formularile impersonale, reflexive fac rau in politica. Ele nu pot fi evitate, dar nu trebuie utilizate dincolo de strictul necesar.

  2. anonim Says:

    E foarte adevarat sunt apolitic dar a se vedea situatia cu o sectie a spitalului Mun. Sighisoara . Renovata pe bani publici si se pare cumparata de Senatoru PD-L Basa P.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: