Guvernul Boc trebuie sa ceara SUA drepturi de autor!

In Wisconsin, dar si in ale cateva state, sindicatele protestează de câteva saptamâni împotriva intentiei autorităților republicane de a introduce o lege prin care drepturi fundamentale – de a negocia colectiv, de a strânge fonduri etc – sunt eliminate, sub pretextul … nevoii de a „echilibra bugetul”. In context, guvernatorul republican al statului Indiana a numit câteva categorii de salariați, ca de pilda invatatorii, gunoierii, paznicii de inchisori, drept … „elite privilegiate”(!?), acuzandu-le ca au salarii prea mari (!?). Nu va suna cunoscut? Mie da! Reproduc mai jos in original pasajul respectiv din stirea BBC:

„The Republican governor says the move to strip public workers of collective bargaining rights is needed to help balance the recession-hit state budget.

Union protests have hit several states.

Other Republican-led governments have moved to curtail unions by restricting their ability to organise and to raise money.

In Indiana, Governor Mitch Daniels on Wednesday called union public sector workers – teachers, rubbish collectors, prison guards and others – „the privileged elite” and suggested their salaries had inappropriately grown while private sector pay had not.

After two weeks of protests, the Ohio Republican government is pushing a bill that would prohibit public workers from going on strike but would not forbid collective bargaining.”

Anunțuri

7 răspunsuri to “Guvernul Boc trebuie sa ceara SUA drepturi de autor!”

 1. dlnimeni Says:

  A pune profesorii la nivel cu gunoierii, iata o performanta, cred ca dl guvernator se adapa din politicile publice de pe Dambovita. Probabil ca au si americanii nevoie de tinichigii si ospatari, trebuie doar sa le-o spuna cineva, poate dl guvernator. Si cu siguranta ca au salarii si pensii nesimtite, care trebuie taiate. Diferenta sta insa in atitudinea populara, am mai scris asta pe un blog: in Romania, atunci cind oamenii se simt fara speranta datorita politicienilor, se omoara ei in vazul politicienilor, vedeti faza din parlament. In SUA, in aceeasi situatie, sunt omoriti politicienii in vazul tuturor. Asa incit dl guvernator ar trebui sa fie atent, americanii nu sunt romani.

 2. dlnimeni Says:

  Va multumesc. Mai adaug ceva, de aceasta data fara urma de gluma – fie ea si macabra. Dl guvernator pare a incalca ceva despre care am citit ca ar fi un principiu de baza al politicii interne americane si anume acela ca nivelul de trai al americanilor nu se discuta. Cu alte cuvinte, nivelul de trai al cetatenilor americani poate fi afectat urmare a unor evenimente, intimplari economice, ghinioane si evolutii personale dar nu urmare a politicilor publice. Un principiu sanatos, de adoptat si la noi si care cred ca ar fi folositor politicianului roman care si l-ar insusi si ar incepe sa il propage.

  • Ioan Mircea Pascu Says:

   Sunteti un idealist incurabil daca credeti o secunda ca actualul guvern, clasa politica in general nu stiu cum sa se poarte si au nevoie de modele … La noi se merge pe ideea: da-i dracu de prosti cu modelele lor, noi facem ce e in interesul nostru si basta! Si cui nu i-o place, sa ne pupe unde stim, vorba cantecului …

   Sent from my iPhone

 3. dlnimeni Says:

  Desigur, domnule Pascu, aveti dreptate, de aceea si sunt Domnul Nimeni, in timp ce realistii la fel de incurabili – nu? – care executa ca executivi, care legisleaza ca legislativi, care administreaza ca administrativi. Ori poate ca nu am expus eu destul de limpede ceea ce am dorit sa zic.

 4. Karakas Says:

  Ati observat bine. Puterea de dreapta urmareste implementarea modelelor republicane din SUA in Romania. Cred ca si dl Jeffrey Franks e de mare ajutor, mai ales la taieri, de la sanatate, de la educatie, de la salariile functionarilor publici, de la handicapati, de la protectia copilului si a familiei. Recent dl Franks ne povestea cum Romania seamana astazi cu un vapor ruginit, care va deveni o salupa mica, supla si rapida cu ajutor FMI. Bine, bine, zic eu, dar citi romani incap pe salupa domnului Franks?

 5. Ioan Mircea Pascu Says:

  Pe dl. Franks, pe care l-am cunoscut si personal, nu il intereseaza Romania ca atare nici cat negrul sub unghie. El este un functionar „mecanicist”, care aplica acelasi tratament oricarei tari ii apare in „in-tray-ul” de pe biroul sau. Oamenii astia nu au sentimente, sunt roboti! Iar referitor la transformarea noastra din vapor in salupa, sa nu uitam ca noi, si nu el, suntem principalii artizani! Fie si pentru ca ne-am lasat sa ajungem la mana unuia ca dl. Franks!?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: