Sa nu crezi in … francezi, mai ales când îți fac daruri!

Aflat într-un hotel din Kiev, unde mai târziu urmează sa susțin o expunere la Universitatea de Apărare, aud la stiri ca si Olanda s-a alăturat grupului de tari care susțin amânarea intrării României si Bulgariei in spațiul Schengen.

Pana aici, nimic nou sub soare: se știa mai demult ca Olanda nu era favorabilă intrării noastre la momentul prevazut inițial, respectiv in martie 2011. Chiar mă miram de ce nu își făcuse publica aceasta opțiune pana acum. Ba, mai mult, unii vorbeau pe la colturi cum ca acest lucru se datora interventiei „profesioniste” a diplomatiei noastre (conduse de un om care, dupa propriile declaratii, pare preocupat vadit mai mult vicepresedintia PDL si desemnarea drept candidat la presedintiei, decât de interesele generale ale romanilor), si nu hazardului.

Numai ca iata, Olanda își face publica optiunea nefavorabila noua, unde? La Paris, bineinteles, unde in alta parte, desigur? Adică exact in capitala unde, cu numai câteva zile in urma, ministrul pentru afaceri externe declara, într-un gest de „amicitie” tradiționala fata de Romania, ca Franța nu se opune intrării României in spațiul Schengen, dar ca deplange intarzierea … Bulgariei, adevarata cauza a intarzierii noastre!?

Ori, atunci, declarația olandeză sa nu fi fost generata de discuțiile cu francezii, ci doar de aerul „special” al Parisului? Deci, cum rămâne cu „darul” francez menționat mai sus?

Anunțuri

2 răspunsuri to “Sa nu crezi in … francezi, mai ales când îți fac daruri!”

  1. dlnimeni Says:

    Domnule Pascu, sper ca ucrainienii ofera un pui a la Kiev într-adevar ca la mama lui. Insa intrebarea mea este: credeti ca francezii ne fac un rau sau ne fac un bine refuzindu-ne accesul in Schengen? Si care credeti ca este motivul real?

    • Ioan Mircea Pascu Says:

      Intotdeauna este loc de mai bine, oriunde, si la noi, si la francezi. Insa ce ma deranjeaza este ca daca ridici piatra, trebuie sa fii curat, ca in Biblie, insa ei tocmai curati nu sunt … In plus, pentru ei nu conteaza nimic decat interesele proprii, atunci de ce ar trebui sa ii menajam? Deci, nu tocmai ei sunt cei care ne pot da lectii!? Vedeti si cu Tunisia: au sprijinit presedintele pana in ultima zi, cand le-au furnizat si sprijin pentru reprimarea demonstrantilor … Halal comportament. Dar nici cu asta nu am nimic – sa fie la ei – insa cand se apuca sa dea si lectii, asta nu mai accept! Si mai este un aspect: chiar daca facem tot ce ne spun ei, tot se va gasi altceva sa ni se reproseze, daca interesele Frantei o cer!? Si iar intram in cercul vicios cu discrepanta dintre propriul lor comportament si lectiile pe care le dau altora …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: