Arestarile de la Vama Siret – o sabie cu doua taisuri …

Nu incape indoiala ca operatiunea masiva din aceasta dimineata de la Vama Siret, unde „organele” au arestat tot ce le-a cazut sub ochi, generand practic inchiderea vamii pentru cateva ore, este, fara indoiala, o masura luata in forta pentru a demonstra ca acuzele care ni se aduc legat de aderarea la spatiul Schengen nu sunt reale! Iata, autoritatile romane nu patroneaza coruptia, din contra, ele taie in carne vie, fara nicio retinere etc etc.

Sa fie clar, nu critic operatiunea in sine, pe care o consider binevenita, desi poate un pic tardiva (caci, daca era organizata mai demult si in mai multe locuri, poate ca lipseam Franta si Germania de munitia utilizata recent impotriva noastra, sau macar de o mare parte din ea …).

Numai ca, dupa cate cunosc eu gandirea occidentalilor, acestia isi vor cladi perceptia negativa tocmai pe elementele accentuate de noi in dorinta de a-i impresiona pozitiv: pe de o parte, intarzierea operatiei, pe de alta chiar proportiile ei!?

Daca vor sa „intoarca” exemplul impotriva noastra vor spune pur si simplu: oare nu tocmai coniventa autoritatilor a fost cea care a permis fenomenului sa atinga – in timp, desigur – asemenea proportii? Ceea ce, daca este adevarat, nu ne confirma oare suspiciunile privind nivelul coruptiei in randul factorilor romani responsabili de aplicarea procedurilor Schengen?

Mi-e teama ca, pusa asa, chestiunea, in loc sa demonteze acuzatiile occidentale, le va accentua si le va confirma, fiind greu de combatut suspiciunea ca macar superiorii celor arestati nu erau la curent cu practicile subordonatilor lor … Sau, cu alte cuvinte, stiau, dar nu faceau nimic!

Singura modalitate de a contracara o asemenea interpretare impotriva Romaniei a acestei operatiuni mi se pare a fi, pe de o parte, finalizarea anchetei initiate astazi cu atat aplomb, prin includerea in investigatie si a principalilor beneficiari din umbra ai acestui fenomen generalizat de coruptie, respectiv a celor care, fie local, fie national, au avut interesul ca politistii si vamesii arestati astazi sa isi vada linistiti de treburi atata timp. Intr-un cuvant, sa se mearga pana la capat, indiferent de consecinte!

Pe urma, pe de alta parte, este nevoie ca operatiunea sa nu fie una singulara, ci sa vizeze si alte puncte de trecere de pe granitele de est si sud-vest ale Romaniei, demonstrand astfel ca autoritatile au trecut la masuri ferme si generalizate de securizare a frontierelor externe ale UE, actionand in spiritul si in litera acquis-ului Schengen!

Sa vadem, insa, daca va exista si vointa politica necesara pentru acesti pasi … Caci, vreau sa atrag atentia: va mai rau daca operatiunea de astazi se va impotmoli undeva la nivelul plevuscai, decat daca nu s-ar fi organizat deloc!

Reclame

20 răspunsuri to “Arestarile de la Vama Siret – o sabie cu doua taisuri …”

 1. dlnimeni Says:

  O cugetare a mea de pe Twitter: Am inteles, asa am inteles eu, ca la Vama Siret au fost arestati 70-80 de posibili ministri de interne, de talia dlui Blaga.

 2. ion adrian Says:

  Cu totul inafara subiectului dar ca sa impartasesc cu voi o bucurie:

  http://www.elenaudrea.ro/vantu-si-voiculescu-chemati-la-vulcan-sa-afle-adevarul-despre-telegondola.html/comment-page-1#comment-184018

  Iar aici aveti si poza dnei Udrea
  antideontologul.blogspot.com/2011/02/elena-udrea-telegondola.html

 3. dlnimeni Says:

  Cu mai putina vilva, dar cu mai mult pericol, stirea despre vama Halmeu. Deocamdata stirea este formulata astfel incit evenimentele sa poata avea evolutii diferite. Nu stiu linia vama-anaf-finante sub influenta carui grup din pedele este, pare o rafuiala intre pedelisti in perspectiva congresului.

  • T. Says:

   Incercati sa vedeti dincolo de perdeaua de fum:P Nu exista rafuieli, oamenii sunt pragmatici – exista pioni sacrificati. Designul cel mare a inceput odata cu demisia „de onoare” a domnului pomenit mai sus din functia pe care, in fapt, nu a incetat niciodata sa o exercite, de cand PDL a luat puterea, aceea de mare aga.

   Se doreste fabricarea aparentei unei opozitii in interiorul PDL, odata ce a devenit clar pentru toata lumea ca Basescu si cei asociati direct in randul opiniei publice cu acesta, duc sandramaua spre ruina.

   Uitandu-te pe niste sondaje (reale, nu trase din pix), nu e foarte greu sa remarci ca singurul pdl-ist cu un grad de notorietate suficient si care ar fi avut si sanse (controlul organizatiilor plus capacitatea de a se aranja cu ceilalti grei) este domnul despre care vorbim.

   Scenariul e simplu: tipul ia distanta, face pe opozantul, ocupantul de la cotroceni se zdropseste de doua ori la el, se scrie in toate tabloidele cu mai multe sau mai putine pretentii, care isi spun la noi „presa” despre „conflictul” intre „aripile” PDL, la momentul oportun se zdropseste si el la tovarasul de drum din deal, incordeaza muschii, zambeste frumos catre o parte din liberali, complice catre o parte din psd-isti, castiga la pas alegerile interne (in fond, omul e capabil sa faca orice rezultat sa iasa din orice urna, chestie pe care a dovedit-o cu prisosinta in multe randuri), apoi incep sa cada ceva capete din camarila cotrocenista (nici o grija, nu se duc la bulau, doar dispar o vreme din peisaj) si asa isi inchipuie baietii ca fac partidul sa ramana in jur de 25%.

   Cer scuze celor carora le-am stricat si ultima urma de suspense, povestindu-le filmul in timp ce ruleaza deja pe ecrane.

  • Ioan Mircea Pascu Says:

   Corect, pt ca cajole au avut lipici la pedelisti …

   Sent from my iPad

 4. dlnimeni Says:

  T: sa fie cum ziceti dvs.

 5. un om simplu Says:

  baaaaaa!!! vorba lui „T” sunt niste „pioni” sacrificati pentru tot ce se intampla in tara asta…sunt in italia, am un prieten ce a fost arestat…animalele astea ce is la guvernare, nu fac altceva decat sa atraga ochii oamenilo „cu ce au facut” , ce au rezolvat, cum combat ei infractionalitatea si coruptia…dar „aia mari” mafia „inalta” de ce nu e luata pe sus de mascati???o tara…nu mai zic…poate si pe mine vin mascatii maine sa ma salte de aici pentru ca „atentez la siguranta nationala” (si asa is interceptate toate convorbirile dinafara spre romania) hai pa si sa vina inapoi in romania naiba…

 6. dlnimeni Says:

  T: Toma era apostol.

 7. ion adrian Says:

  PS Si in completate opiniile dlui Gallagher:

  h..p:..www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/nastase-tanjeste-dupa-vremurile-de-odinioara-215941.html

 8. T. Says:

  Ce-mi place cand incep sa dea din colt in colt baietasii!

  ditai barna din ochiul propriu n-o vad de paiul din ochiul adversarului. Sa scrie, adica, pupinncuristii flatulentului despre securitate si nenorocirile comunismului, in vreme ce o gasca de colonei si maiori cu ochi albastri, cuvele si slugile lor infometeaza si distrug o tara, imbogatindu-se pe masura ce toti ceilalti saracesc, e de un suprarealism aproape comic, daca n-ar fi atat de tragic.

  Noroc ca nu suntem toti asa prosti cum si-ar dori ei!

 9. Armagheddonus... Says:

  Slavă băsescului conducător
  de C.P.Trache
  motto
  partid iubit, portocaliu,
  sfidezi cromatic viitorul,
  şi mort de-aş fi, dar cât sunt viu
  slăvesc dement conducătorul…

  traian, iubit conducător de haită şi de ţară,
  cârmaci fără odihnă şi chioară călăuză
  ne-ai dat, uşor-uşor, şi sufletul afară
  şi-ai ridicat pe culmi pe propria ta muză…

  tiran străluminat de dama de serviciu
  a unei lumi în care nimic nu mai contează,
  ne-ai transformat speranţa în crimă şi în viciu,
  în creieru-ţi dement doar blonda ta contează…

  măreţ conducător, în orice vremi vei fi,
  de numele băsescu în veci ne va lega
  doar predicatul care înseamnă „a băşi”,
  ca derivat din nume, scăpat pe undeva…

  cu chipul tău de înger, privirea divergentă,
  eşti geniul fără care am fi trăit mai mult,
  prin tine chiar şi moartea devine indecentă,
  de dragul poftei tale duci Ţara în mormânt…

  alăturea îţi este tovarăşa elena,
  făptură fără seamăn în vremuri de apoi,
  să fiţi nedespărţiţi precum este cangrena
  când viermi de pretutindeni o încolţesc vioi…

  iar tu, elenă scumpă, băsească eroină,
  de-a pururi să ne fii şi stima şi mândria
  şi cocoş(at) izvor de vrajbă şi lumină,
  sub care să se stingă, pe-o frunză, România…

  mult prea iubit, tu, cel dintâi erou dintre eroi,
  urmaşul cel mai vajnic de domni şi voievozi,
  cât de curând vei fi, în groapa de gunoi,
  o pradă pentru borfaşi, lichele şi irozi…

  să ne trăieşti în slavă şi în behăitură,
  să ai succesuri multe oriunde tu vei fi,
  să te vedem, traiane, în propria-ţi natură,
  purtat, din post în post, prin bâlci şi puşcării…

  **************

  Nu îi iertaţi!

  o haită de borfaşi, mecanic colorată,
  supusă ritualic aceluiaşi consemn,
  îndepărtată crud de mamă şi de tată,
  ne-aduce existenţa în sapa lor de lemn…

  în fruntea ei, dementul, o javră ordinară
  care ne-a sechestrat şi dreptul de-a vorbi,
  descreieratul care a semănat în Ţară
  doar vrajba dintre noi, în dreptul de-a muri…

  nu ne-aţi iertat niciunul, ne-aţi pângărit pe toţi,
  pe medici şi pe dascăli i-aţi răstignit borând,
  adunătură oarbă de venetici şi hoţi
  fugiţi spre-a nu vă prinde răbdarea explodând…

  aţi umilit Ostaşul, tăcut, dar suveran,
  artistului i-aţi pus bir până şi pe scenă,
  justiţia aţi frânt-o în râvne de maidan,
  pe nimeni n-aţi cruţat de jeg şi anatemă…

  ne mor copiii arşi, în leagăne de îngeri,
  bătrânii tac şi plâng, în rezumate seci,
  guvernul ne dictează fatalele constrângeri,
  e semn că este vremea cu haita ta să pleci…

  pe poliţişti i-aţi dus mai jos de disperare,
  pe mame le-aţi distrus în fondul lor suprem,
  ai pus guvernul ţării elenei la picioare
  şi balele oranj în cale i se-aştern…

  din lege aţi făcut cheremul poftei chioare,
  iar din legislativ, un jaf şi-o mascaradă,
  simţind pe os cuţitul, nimic nu ne mai doare
  borfaşi înveşmântaţi în straie de paradă…

  ne-aţi asmuţit pe toţi în contra tuturora
  spre a vă aduna voi, haita, tot mai strâns,
  azi au sosit, istoric, secundele şi ora
  să vă-aruncăm din jilţuri, să ne oprim din plâns…

  nu bogăţia haitei, nici luxul sau huzurul,
  nu desfătarea oarbă-a lichelelor ne doare,
  ci aroganţa lor, cinismul şi sperjurul
  jucat naţional făr` nicio remuşcare…

  nu contrarelativa (!) noastră sărăcie
  ne judecă speranţa şi viaţa ne-o apasă,
  ci starea ei impusă, de gravă umilire,
  pe care-au strecurat-o în fiecare casă…

  pe-această-adunătură de hoţi şi de lichele
  doar disperarea noastră o va putea opri,
  să le-aruncăm cinismul în lanţuri şi zăbrele,
  stârpiţi-i fără milă, oriunde-i veţi găsi…

  nu îi iertaţi nicicum, revolta socială,
  e tot ce ne-a rămas ca şansă de a fi,
  lăsaţi blândeţii voastre dreptul la răscoală
  şi răsplătiţi borfaşii cu dreptul de-a pieri…

  Costinel Petrache

 10. ion adrian Says:

  La asemenea poezii avem si o continuare:

  Daca la raportul pe justitie nu cred ca voi rade, aici mai jos,m-am ras si iar m-am ras si cum nu sunt egoist va dau si voua:

  merisorul.blogspot.com/2011/02/pnl-ultimul-bal.html

 11. ion adrian Says:

  Poate ca sub aceasta forma va trece:
  http://www.curentul.ro/2011/index.php/Actualitate/Back-in-URSS-via-USL-cantecul-de-sirena-al-scursurilor-bolsevice-Iliescu-si-Voiculescu.html

 12. ion adrian Says:

  Desi se pare ca ptr T. nu era nevoie sa repostez, ca el vede ceea ce ceilalti nu vad.O fi si el vreo clona? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: