Unde gresesc „strategii” PDL (daca gresesc vreodata)

Sigur, acest titlu este valabil daca facem abstractie de castigarea frauduloasa a alegerilor, caci, in acel caz, chiar daca gresesc, „strategii” PDL vor avea intotdeauna dreptate!

Eu ma refer, insa, la o situatie normala, in care un partid castiga alegerile pentru ca obtine, cinstit, majoritatea voturilor!

Sa luam, deci, un caz, cel al orasului Codlea, fief PDL (peste 60% dintre cetateni au votat PDL la ultimele alegeri), dintr-un fief PDL si mai mare, respectiv judetul Brasov. Aici, mi se spune – repet, mi se spune – ca primaria – care apartine PDL – ar fi contractat pe sest o firma din nordul Moldovei, care sa preia din domeniul public, locurile de parcare din oras. Pana la acel contract, banii rezultati din inchirierea locurilor respective mergeau la veniturile primariei, acum merg la veniturile firmei respective!? In plus, desi contractul initial prevedea doar 30 de locuri de parcare, firma respectiva ar fi primit in realitate vreo … 1600 de locuri de parcare, pe care sa le taxeze pentru propriul profit. Mai mult, cetatenii se trezesc cu masinile ridicate abuziv – desi parcate pe locurile pe care le aveau inchiriate in fata locuintelor – de firma respectiva, trebuind sa-i plateasca acesteia 5 milioane de lei vechi pentru … eliberarea lor!?

Nici nu este de mirare ca, in atari conditii, daca intreaga istorie este adevarata (caci, verosimila este pe deplin), cetatenii au inceput sa protesteze vehement fata de „practicile” rapace ale primariei pedeliste si ale firmei asociate cu aceasta, efectul constituindu-l. desigur, prabusirea popularitatii PDL in propriul fief!

Cazul – si ca acesta vor fi fiind alte nenumarate asemenea cazuri in toata tara – ilustreaza greseala fundamentala a „strategilor” PDL: in timp ce guvernul lor supune populatia la privatiuni greu de suportat, clientela lor politica se imbogateste fara rusine, in vazul tuturor!? Iar greutatea vremurilor nu face decat sa mareasca distanta care separa privatiunile impuse de guvernanti populatiei de imbogatirea clientelei politice a aceluiasi guvern!? Vorba aceea: cu cat sunt greutatile mai mari, cu atat se imbogatesc mai desantat clientii celor care impun greutatile respective!

Oare cum isi inchipuie „strategii” PDL ca aceste lucruri vor „trece” fara a lasa urme profund negative in memoria oamenilor? Pentru ca este stiut: cu cat emotia este mai puternica, cu atat memoria este mai lunga!? Si atunci, stai si te intrebi: pe ce conteaza „strategii” PDL ca sa isi permita sa procedeze cum procedeaza?

Poate pe faptul ca, daca vor incepe sa imparta usor, usor din nou pomeni electorale, oamenii, impovarati de greutati, vor uita ce se intampla acum si ii vor mai vota o data … Poate pe faptul ca, odata introdus votul electronic pentru toti romanii din afara granitelor, acesta va rasturna situatia in favoarea PDL, asa cum s-a si intamplat in 2009 … Sau poate nu mai conteaza deloc, stiut fiind ca marile averi acumulate astfel, te pun la adapost de neplaceri odata ce le-ai strans, dupa formula, „dupa noi, potopul!”

Indiferent insa de raspuns, ceea ce deranjeaza cel mai mult in comportamentul actualei puteri este ca are o placere sadica de a pune sare peste rana, „adding insult to injury”, cum ar spune englezul … Situatie la care romanul are o vorba: cine seamana vant, culege furtuna!

Anunțuri

4 răspunsuri to “Unde gresesc „strategii” PDL (daca gresesc vreodata)”

 1. BUCUREŞTI – “Capitala Verde a României”! « joy Says:

  […] Ştiri hit, Vai România, Alecu Racoviceanu, Cleopatra David, Ela Ilieşi, Florin Chilian, Fata gri, Ioan Mircea Paşcu, Iarna tu eşti marea mea, Moftul român, Moshe&Mordechai, Ping Pang, Băsărica, Succes dublu, […]

 2. T. Says:

  Dar vine odata, furtuna aia?

 3. ion adrian Says:

  Basescu, intrebat azi de un parlamentar rus : Este adevarat ca intentionati sa ocupati Basarabia?
  Raspuns: Va rog sa notati ca Romania nu are niciun fel de experienta in anexarea altor state
  Superb nu-i asa? 🙂

 4. ion adrian Says:

  Contra intoxicarii :

  http://www.youtube.com/watch?v=KewiBchqC38&feature=player_embedded 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: