Tactici diferite, rezultate diferite: Rusia castiga, Anglia pierde!

Cand am aflat ca premierul rus Putin a anuntat ca nu participa la alegerea viitoarelor tari gazde pentru Cupa Mondiala la fotbal in 2018 si 2022, invocand ca oricum decizia va fi favorabila occidentalilor, am devenit suspicios: dar daca Putin exercita astfel o presiune indirecta asupra FIFA ca Rusia sa primeasca orrganizarea uneia din cele doua editii? Suspiciunea s-a transformat in certitudine cand, aseara, FIFA a acordat organizarea Cupeiu Mondiale din 2018 … Rusiei, iar premierul Putin s-a suit imediat in avion si a zburat la Zurich pentru a felicita echipa Rusiei si FIFA pentru decizie!? Deci, punct ochit, punct lovit!

In contrast, britanicii au recurs si ei la presiuni, numai ca metoda lor a fost mult mai brutala: cateva zile inainte de decizie, presa britanica – inclusiv BBC – a acuzat trei dintre membrii Comitetului Executiv al FIFA de coruptie! Au urmat reactii ale celor nominalizati, care au pus in lumina precaritatea unora din acuzatiile britanice. Oricum, aceasta tactica s-a intors impotriva autorilor, in ciuda faptului ca, realizand cu foarte putin timp inainte de decizie greseala comisa, britanicii au trimis la Zurich o echipa de prima mana – un membru al familiei regale, premierul Cameron si melipsitul David Beckham – decizia luandu-se in favoarea rusilor!? Vorba unui comentator britanic: daca esti un membru care va vota si esti acuzat pe nedrept, vei fi suparat, daca esti acuzat si esti vinovat, tot vei fi suparat, asa ca, in ambele cazuri, votul avea toate sansele sa fie negativ … Si a fost!

Este o lectie care ne arata ca Rusia a ajuns atat de temuta, incat inclusiv cei ce raspund de destinele fotbalulu mondial se grabesc sa o imbuneze, facandu-i pe plac, si ne mai arata ca aroganta occidentalilor – in cazul acesta a Angliei – incepe sa dea rateuri … De luat aminte …!

Reclame

Un răspuns to “Tactici diferite, rezultate diferite: Rusia castiga, Anglia pierde!”

  1. T. Says:

    Spaga a fost mai mare. Atata tot.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: