Logica „sucita” a Curtii Constitutionale

Deci, lucrurile stau asa: Curtea Constitutionala decide, in urma cu un an, ca asumarea raspunderii pe aceasta lege este neconstitutionala! Fireste, repeta aceeasi decizie anul acesta, cand Guvernul, ignorand intentionat hotararea de anul trecut, isi anunta intentia de a-si asuma raspunderea pe aceeasi lege.

Numai ca guvernul, nemultumit, „comunica” indirect Curtii faptul ca nu e satisfacut cu aceasta decizie, solicitand explicatii asupra a ceea ce era clar ca lumina zilei si pentru „orbi”, si anume ca asumarea raspunderii pe aceasta lege este neconstitutionala. In orice Tara normala, i s-ar fi repetat acelasi lucru. Numai ca, surpriza, Curtea noastra, chipurile „Constitutionala”, in cel mai pur stil romanesc, o „intoarce ca la „Ploiesti” si, profitand de „cocosenia” liberalilor, suparati ca motiunea de cenzura nu le-a apartinut, au apucat de a introduce – cu sprijinul unui PSD preocupat sa isi reface imaginea dupa esecul motiunii – o motiune de cenzura pe asumarea raspunderii la legea educatiei, care nu era inca decisa.

Rezultatul este ca aceasta miscare a fost paiul de care s-a agatat Curtea, pentru a reveni asupra deciziei initiale, declarand asumarea raspunderii drept „constitutionala”.

Situatia este de doua ori ironica, trist-ironica: prima oara, pt ca decizia Curtii isi motiveaza revenirea asupra deciziei initiale prin consecintele nerespectarii propriei hotarari, ceea ce este nu numai ironic, ci si ridicol, iar a doua oara, ca intentia liberalilor de a bloca astfel asumarea raspunderii ajunge drept motivare principala pentru permiterea acesteia (in cazul in care liberalii au urmarit si acest obiectiv, cand au decis punerea carului inainte cailor).

Asta ca sa nu spun mimic de eroarea de a solicita Curtii sa oblige Guvernul sa ii respecte decizia, ceea ce a permis acesteia sa efectueze prima bresa in propria decizie, prin declaratia ca nu are mijloace de a obliga Guvernul sa ii respecte deciziile!?

Anunțuri

7 răspunsuri to “Logica „sucita” a Curtii Constitutionale”

 1. Ultimul sondaj: Victor Ponta il depaseste pe Crin Antonescu | Aici, Sonia Lorena Says:

  […] Theodora Marinescu, Danioan Popescu, Liviu Jicman, Dan Voiculescu, Adina Valean, Roxana Iordache, Ioan Mircea Pascu, Daciana Sarbu, Cristina Pocora, Corina Cretu, Catalin Ivan. This entry was posted in […]

 2. T. Says:

  Nu are rost sa ne mai agatam de zdrentele unui fost viitor stat de drept. Domnia dreptului, in Romania, atata cata a fost (in orisice interpretare, respectiv, putina spre foarte putina) e pe cale de a fi abolita complet, vizibil, pe fata si fara absolut nici o jena, ba chiar cu frecat de maini privitor la beneficiile ulterioare, de increngatura de crima organizata, numita impropriu „guvernarea PD-L”.

  Argumentele in favoarea afirmatiei ca traitorul in Romania nu mai beneficiaza de serviciile unui stat de drept, cu organizare democratica, vin din toate aspectele vietii, supuse interactiunii de vreun fel cu spatiul de manifestare al puterii politice.

  Ignorarea deciziilor celui mai inalt for de jurisdictie din Romania de catre alte organe ale statului, subminarea autoritatii legislative de catre ramura executiva, exacerbarea executivului, adoptarea unor instrumente de actiune non-tipice democratiilor moderne de catre organele statului, discursul paternalist-autoritar exhibat de reprezentantii puterii, samd, scl.

  Daca am face o analiza asupra elementelor care definesc existenta unui stat de drept si a unei ordini democratice intr-o societate, Romania ar pica la absolut toate capitolele in acest moment.

  Sa nu ne mai prefacem, asadar, ca asteptam ceva de la jocul de-a baba oarba, pe holurile palatului, in timp ce cutremurul il darama din temelii.

  E groasa cat cuprinde si lui Crin si Victoras le arde de „cine-i cea mai frumaosa din tara”..

  Solutiile, in interiorul sistemului, atata vreme cat el e controlat absolutist si dus spre falimentul definitiv de actuala putere, sunt imposibile.

  Sunt curios cine va avea curajul sa gandeasca „out of the box” si intelepciunea de a nu o face de asa natura incat sa serveasca munitie adversarului..

 3. T. Says:

  Schimbarea domnilor, bucuria nebunilor, zice o vorba veche, despre care nu sunt foarte sigur ca nu a fost pusa, candva, de oamenii Agiei in gura poporului.

  In consecinta, eu nu ma tem de solutia „out of the box” a oamenilor ci o astept cu nerabdare din ce in ce mai pronuntata.

  In fond, ce forta poate fi mai destructiva social, decat gregaritatea ajunsa program si haosul, devenit pattern de dezvoltare?

  Unde-s pumnaaalele, unde-s pistoalele, caii si flintele…

 4. Karakas Says:

  Basescu se-ntreba deunazi de ce oare nu primeste NATO pe Georgia ca membru? Pai tara asta vesela a indeplinit deja toate conditiile domnului Prezident. Iata dovada:

  „The Portuguese agency Correio da mahna says French President Nicolas Sarkozy called police after being bothered the noise which came from the Georgian delegation which had hired 80 prostitutes”

  http://www.interpressnews.ge/en/politics/22270-nicola-sarkozy-calls-up-police-after-being-bothered-with-noise-made-by-georgian-delegation-portuguese-media.html

  Baieti de pahar, iubitori de femei usoare, georgienii au mai dovedit inca odata capacitatea lor de mobilizare atunci cind tara le-o cere. Bravo georgienilor, inca o misiune indeplinita!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: