Demiterea, a blessing in disguise …

Daca as fi in locul celor care vor fi remaniati dupa masa m-as afla eu, in actualele conditii m-as considera norocos! De ce? Pentru ca situatia nu se va imbunatati, iar inlocuitorul meu va trebui sa plateasca „nota” si pentru mine, avand si sansa ca lumea sa „uite” intre timp proasta mea performanta!

Iar daca dl. Vladescu se va numara printre „remaniati”, cu atat mai mult se va putea considera norocos, caci, in plus, el are si ce sa faca dupa ce nu va mai fi ministru, fiind un … „trairist” perfect!?

In sfarsit, un cuvant despre opinia unora ca pana si numele premierului ar fi putut fi si el „in joc”: nu putea, pentru ca schimbarea lui ar fi echivalat cu „caderea” intregului guvern, ceea ce ar fi fost inacceptabil pentru putere. A, desigur, daca va trece motiunea, este altceva … Dar tare ma indoiesc ca presedintele ar putea gasi un inlocuitor mai bun (citeste docil), decat dl. Boc …

Reclame

7 răspunsuri to “Demiterea, a blessing in disguise …”

 1. Julian Rosengren Says:

  Domnule Pascu,

  Remanierea asta este ca si reasezarea mobilei intr-un apartament mai mic unde nu a incaput totul si ce ramasese nefolosit era in spatiul de la subsol. In esenta atata vreme cate fagasul si modul de a conduce Tara nu se schimba radical pot trece oricati ministri prin diversele birouri in care ajung dar vor ramane tot in stadiul de lafaiala pe banii omului de rand si de falfaiala cand e vorba de interesele natiunii. Politica din Tara in opinia mea nu este dicatta de dorinta de a face ceva bun pentru cei multi ci pentru gruparile de interese private care isi mai pun un micitru acolo unde au nevoie atunci. Cand si-a incheita misiunea sau nu mai sunt bani publici pentru mici si bere pentru sustinatori se „remaniaza” cladirile cu alti locatari. Mai bine ii spuneau remaiere caci de fapt este la fel ca si in cazul remaiajului tot po carpeala a unui ciorap gaurit si tooooot refolosit. Poate e cazul unei schimbari reale dar eu unul cred ca Tara se afla departe de asa ceva.

  O rugaminte privata: Doresc sa intru in contact privat cu domnul T. Se poate? Adresa mea de mail fiind julian@rosengren.us. Multumesc!

 2. T. Says:

  Inlocuitori s-ar gasi. Exista, de buna seama slabi de inger in PD-L care s-ar da de-a dura pentru a fi prim-ministru fie si o saptamana, fie si in conditiile dezastruoase actuale.

  Problema e aceea ca PD-L nu mai e deloc sigur ca ar putea trece un guvern, cu toata procedura presupusa de schimbarea de prim ministru prin Parlament.

  Exista de asemenea si diverse persoane, cu diverse motivatii, in interorul si chiar in ierarhia partidului, care sustin cu tarie necesitatea schimbarii radicale de guvern.

  Daca motiunea trece (probabilitatea nu e defel zero), atunci cu siguranta se vor incerca miscari spectaculoase.

  Nu as miza pe unitatea Opozitiei, neaparat. PNL nu e un club de Fat-Frumosi calare pe bidivii albi ca spuma laptelui.

  Om trai, daca o vrea Cel fara de greseala si om vedea..

 3. dlnimeni Says:

  Mai intii un off-topic: domnule Pascu, am nimerit din intimplare pe un site al dumneavoastra si am vazut ca ati gresit declaratia „suntem inca departe de crearea unui stat afgan viabil”; corect era sa spuneti „suntem inca departe de crearea unui stat afgan veritabil in Romania, dar guvernantii se ocupa de asta”.

 4. dlnimeni Says:

  Apoi: poanta remanierii mi se pare renuntarea si la Berceanu si la Videanu. In opinia mea, remanierea este echivalenta cu declansarea campaniei electorale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: