O sugestie si un regret

Sugestia ar fi pentru baietii astia de la guvern, care, dupa ce ca au ridicat tara in capul puterii (retineti, va rog, nuanta rezultata din formulare), continua sa intarate lumea prin atitudinea lor sfidatoare. Il auzeam pe premier raspunzand unei intrebari privind cozile interminabile create exclusiv din nepriceperea lor – dar si de desconsiderarea crasa a cetatenilor – cu „daca si cu parca …”, iar pe Seitan, facand pe niznaiul legat de aceleasi cozi!?!

Bine fac cei de la radio si televiziuni cand repeta continuu aceste atitudini complet sfidatoare la adresa cetatenilor, ca poate asa s-o trezi cineva sa le atraga atentia guvernantilor ca asa fac si mai probabila izbucnirea cetatenilor, de care, pe de alta parte, incepe sa le fie frica (de aici si graba de a lua bani din alte parti, pentru a-i da la pensii …)!

Pai fratilor, daca incepe sa va tataie fundul de frica izbucnirii maselor la toamna, macar nu mai intaritati degeaba oamenii! Ori, poate ca tocmai asta urmariti, eventual pentru a profita de situatie si a va aroga puteri dictatoriale, inlaturand si bruma de democratie, care mai atarna intr-un fir de par in tara asta … Sper sincer ca nu asta va doriti!

Si acum, regretul. Cautam deunazi ceva pe site-ul Ministerului Apararii si, la „ministri”, am dat de fotografiile tuturor ministrilor apararii, din 1859 pana in prezent. Numai ca nu toate fotografiile erau postate la fel: NUMAI CELE DE DUPA 2005 ERAU COLOR, CELELALTE – INCLUSIV A MEA, CARE FUSESE FACUTA DIN START TOT COLOR – ERAU IN ALB NEGRU!?

Asta, ca sa transmita probabil subliminal ca „inoirea” ministerului s-ar fi produs odata cu preluarea comenzii de actualul comandant suprem (caci altfel, nu vad de ce PDL-ul i-ar pastra „in culori” pe ministrii liberali …), respectiv ca abia de atunci incoace viata din minister ar fi capatat … „culoare”, sau, cine stie, ca abia de atunci incoace au inceput si militarii sa o duca mai bine, traiul lor devenind roz (ca portocaliu a devenit!), conform lozincii SA TRAITI BINE!

Pacat, credeam ca exista mai multa deminitate – si, implicit, curaj – in minister … Se vede insa ca m-am inselat …!

Reclame

9 răspunsuri to “O sugestie si un regret”

 1. Julian Rosengren Says:

  Domnule Pascu,

  Chestiunea cu intaratul are cu sigurnat de a face cu un sentiment de panica existent in fiecare din cei aflati la guvernare sau in spatele lor. Este evident ca starea tensionata din Tara le da fiori pe sira spinarii (nu vorbim de coloana vertebrala fiindca la cei in cauza a fost inlocuita de colon) si evident ca isi pierd capul. Ce sa ceri unui om pornit pe capatuiala si pus in fruntea mesei cand vede ca se termina bucatele iar mesenii nu sunta satui si susotesc intre ei? Panica si tremurici cu gandul la ce vine… In combinatie cu nepripere si o falsa sigurnata de sine induse cu ajutorul „supremului mardeias” se ajunge la gesturi necontrolate si acte impardonabile in ceea ce ei definesc savant ca act de guvernare.
  Cat despre situl Minsiterului Apararii trebuie sa va spun un secret. Actualul gradat aflta pe scaunul cel mai de sus are o deficinet la culori si nu vede decat verde sau €.. De aceea a facut si omul ce a stiut mai bine. Si-a lasat pe ai lui in culori de unde sa ii recunoasca mai usor.. Pe aia cu verde ii pune la sacul cu $, pe ceilalti la € iar pe cei alb negru nu ii baga in seama intrand la categoria dusmanilor politici. Din nefericire iata ca incompetenta crasa a celor responsabili de conducerea a poate celei mai importnate insitutii dintr-o Tara se reflecta in cam tot ce se intampla sub acel acoperis. De la licitatii trucate la nepotism si jaf fara perdea pina la neglijarea imaginii publice a Armatei singurul reper real al unei natiuni in orice vreme.
  Pacat.

 2. Florin Says:

  Acest Guvern face un lucru foarte bine: Divide et impera (Bugetari vs Privati; Salariati vs Angajati pe drepturi de autor; Pro Basescu vs Contra Basescu)…

 3. dlnimeni Says:

  Nee, domnule Pascu, nu ati remarcat ca au o zona de tranzitie: poza dlui Teodor Atanasiu este partial color (iar dl Atanasiu, din cauza asta, arata cam cadaveric). Cind aveti timp, cautati simbolurile, eu cred persoanelor portretizate in alb-negru le-au cam pus cruce, din punctul lor de vedere. Faceti-le surpriza si deveniti in viitor din nou ministrul lor, banuesc ca dincolo de colorata miine-i gata vor da in bilbiiala. Cit priveste coloratii, nu va faceti griji, ca miine ii vor reda in culori de camuflaj, ca sa se piarda in peisaj.

 4. T. Says:

  interesant. si eu mi-am ratacit pasii prin aceeasi galerie. Ma mir ca mai sunt inca pozele acolo. Eu credeam sincer ca istoria a inceput de la Basescu I.

  Cum, nu e asa?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: