Salutari dlui Jinga

Pentru cine nu stie, dl. Jinga este ambasadorul nostru la Londra, acolo unde, cu cateva zile in urma apareau – in „Independent” daca nu ma insel – cateva comentarii nu prea elogioase la adresa guvernului roman si a „performantei” sale. Presupun – iar daca gresesc, imi cer de pe acum iertare – ca centrala a luat imediat legatura cu ambasada noastra si a solicitat fie un drept la replica (mai greu de obtinut, data fiind dificultatea infirmarii celor spuse), fie un articol pozitiv, pentru a contrabalansa impresia creata de criticile din articolul mentionat.

Rezultatul, se pare, il reprezinta publicarea intr-un ziar de duminica, sub semnatura unei jurnaliste britanice (care, se pare, este si scriitoare) a unui adevarat elogiu nu la adresa guvernului roman, ci (punct ochit, punct lovit) a dnei Udrea, ca intruchipare a sa, pe care o felicita pentru subtilitatea psihologica de a transmite – prin gestul ei de a da pantofi cu tocuri sinistratelor din Moldova – ca vor trai intr-o lume mai buna, probabil cea la care lucreaza cabinetul Boc inca de la instalare, conform lozincii: sa traiti bine!

Numai ca, autorul/autorii acestei performante gazetaresti uita – sau nici nu-i intereseeaza – ca, pana la urma, nu publicul britanic, ci tot cel roman conteaza. Care public va fi mai degraba enervat, decat extaziat de „subtilitatea” mesajelor psihologice subliminale transmise de dna Udrea sinistratilor din Moldova, odata cu pantofii cu toc cui …

Sper sincer ca, din toata aceasta „afacere” sa fie iesit bine macar jurnalista britanica si prietenii ei din ambasada …

Anunțuri

6 răspunsuri to “Salutari dlui Jinga”

 1. catalina Says:

  cititi articolul jurnalistei pe http://www.politicalblonde.com, dle pascu. unii spun ca e o ironie foarte fina. altii, ca e o lauda.

 2. Ioan Mircea Pascu Says:

  Catalina, mi-am „reparat” lipsa unei viziuni mai cuprinzatoare. Vezi postarea de azi intitulata „Dar daca …”

 3. Ioan Mircea Pascu Says:

  Mai mult, pe mine m-a frapat nu atat de mult continutul, asupra caruia, dupa cum vezi, am mai reflectat, ci mecanismul prin care s-a publicat asa ceva in presa britanica …

 4. T. Says:

  In umila mea opinie, articolul, absolut excelent, de altminteri, nu are nici o legatura cu Elena Udrea. E o pledoarie pentru libertate si o explicatie simpla si concisa a ratiunilor totalitare din spatele asa-numitului „political Islam”.

  Stirea privitoare la idiotenia patenta si inadecvarea nesimtita a madamei oficiale de partid si de stat a facut inconjurul lumii, facand obiectul unor relatari de presa ironice de vizibilitate relativ ridicata.

  Imi pot inchipui foarte bine ca autoarea a gasit cu aceasta ocazie nimic altceva decat un pretext sa-si construiasca propriul mesaj si nimic mai mult.

  Ironia e imposibil de ignorat in randurile articolului iar Independent e cunoscut pentru linia ne-ortodoxa, exigentele de exprimare la adresa contributorilor, arma cea mai frecvent utilizata, pentru care este, de altminteri si apreciat, fiind ironia.

  Cu tot respectul pentru domnul Jinga (impotriva caruia nu am nimic, omul e diplomat de cariera si nu i se poate pune in carca o apropiere exagerata de regimul portocaliot), nu cred ca echipa pe care o conduce dispune de parghii suficiente sa provoace aparitia unui articol in the Independent (fie si in cel de Duminica) si nici nu cred ca madama, pe care o cauta falimentul pe acasa, are zilele astea bani de aruncat in urma ziaristilor din Marea Britanie.

  • Ioan Mircea Pascu Says:

   T, Sta pe un sac de bani si nu cred ca are retineri sa cheltuie pt un scop atat de „nobil” ca preamarirea numelui propriu … Numai ca nu de acolo ar fi venit banii – daca s-or fi dat – ci de la altii, care fac lucruri din astea cu mai multa usurinta in afara tarii …

   Sent from my iPhone

 5. T. Says:

  capul plecat…cade singur in ea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: