Reflectii asupra Cupei Mondiale

Daca englezii au adus multi straini in campionatul intern, care a ajuns din aceasta cauza foarte spectaculos, la nationala au ramas cu … englezii, iar jocul sufera. In timp ce germanii, cu mai putini straini in campionat, au  naturalizat insa straini si, de aici, jocul lor superior englezilor. Pentru prima oara, germanii au jucat pana azi mai spectaculos decat oricand in istoria participarii lor la Cupa Mondiala.

Numai ca, asta seara, concentrandu-se prea mult asupra apararii, au uitat sa mai atace, adica sa-si faca jocul care le-a adus atatea satisfactii. Iar consecinta este ca vom avea un nou castigator al Cupei Mondiale in premiera, fie ca va fi Olanda, fie Spania!?

Anunțuri

2 răspunsuri to “Reflectii asupra Cupei Mondiale”

 1. Apa trece, din România ce-o să mai rămînă? România are nevoie de soluţii, nu de campanii de imagine!!!!!! « joy Says:

  […] altceva decît să profite de necazul acelor oameni pentru a-şi face imagine (în cazul politicienilor), pentru a-şi creşte audienţa (în cazul mass-media) şi pentru a mai face rost de nişte […]

 2. T. Says:

  De data asta a fost sa fie (meritat, trebuie sa o spun), Spania. Un colectiv extraordinar, cu valori individuale de top pe absolut oricare post, cu o banca redutabila, cu o vointa absolut fantastica si dramul de noroc necesar oricarei performante de varf.

  Olanda, o alta echipa solida, dupa ce reusise sa faca pentru o clipa fericiti multi impatimiti, eliminand o Brazilie care isi inchipuia ca poate fenta fotbalul si castiga un campionat mondial deghizata in Italia, si-a aratat limitele in finala.

  In locul respectului dus la extrem de germani in semifinala, olandezii au incercat sa puna agresivitate. De cateva ori au dus prea departe jocul asta, insa experienta atator lupte in Primera sau in cupele europene a facut ca ibericii sa nu sufere nici la capitolul posesie, nici la capitolul circulatia balonului, nici in momentele de pasa decisiva, pe seama duritatilor si contondentelor batave.

  Cine reduce aparitia Olandei in marea finala la faultul lui DeJong asupra lui Xavi Alonso, fie nu a vazut finala, fie a uitat cel putin cele doua contraatacuri superbe incheiate ghinionist de Robben, dupa verticalizari absolut geniale, fie nu intelege mare lucru din jocul acesta.

  Felicitari Spania, capul sus, Olanda, multumim, Germania!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: