Consideratii pe marginea deciziei Curtii Constitutionale

Curtea Constitutionala a decis: legea privind diminuarea pensiilor este neconstitutionala! I-au trebuit doua zile de deliberari, insa a decis corect (sunt curios cine dintre cei socotiti in tabara PDL a votat pentru, ca sa stiu cine va avea de suferit pentru ca a facut recomandarea cu pricina – vezi „cazul” Teo Trandafir …).

Ca sa spui inainte – cum a facut guvernul – ca, desi stii ca legea este neconstituionala, astepti ca judecatorii Curtii sa inteleaga imperativul impunerii masurilor de austeritate este, pentru cei din afara, o dovada clara ca deciziile Curtii Constitutionale de la noi sunt politizate!

Ca sa „lauzi” decizia Curtii, cum a facut opozitia, in conditiile in care toata lumea stia ca legea este neconstitutionala, confirma celor din afara ca, intr-adevar, deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei sunt politizate!

In sfarsit, sa spui, cum a facut guvernul, ca ai un „plan de rezerva”, dar nu il dai publicitatii, intrucat trebuie discutat mai intai cu FMI este o alta prostie monumentala, intrucat nu cei de la Fond vor trebui convinsi (ei au fost si in acest caz) ci, asa cum arata realitatea, tot romanii vor trebui sa accepte, in ultima instanta, si acest „plan de rezerva”!?

Personal, cred ca judecatorii Curtii nu s-au preocupat atat de mult de reputatia lor profesionala, ci, mai degraba, de pastrarea propriilor pensii, care nu puteau fi salvate decat in contextul general al declararii legii de taiere a pensiilor drept neconstitutionala. Asta nu vrea sa umbreasca valoarea juridica a argumentelor ci, mai degraba, sa indice care a fost adevarata motivatie pentru care „politizarea” anterioara a Curtii – la care s-a lucrat din greu – nu a dat rezultatele scontate … Insa Curtea avea – si cred ca mai are pentru un anumit timp si de acum incolo – „voie” sa „greseasca”, intrucat s-a comportat „corespunzator” la alegerile din toamna anului trecut (vezi si decizia in cazul ANI) …!?

Anunțuri

7 răspunsuri to “Consideratii pe marginea deciziei Curtii Constitutionale”

  1. Florin Says:

    Acum nu cred ca va asteptati de la Boc, profesor d drept NEconstitutional, sa vina cu un plan concret asa repede. FMI a recomandat doar scaderea deficitului care se poate face prin crestere de venituri(in cazul nostru nu este cazul deoarece nu avem reforme anticriza) sau prin scaderea cheltuielilor(in acest caz a fost aleasa cea mai simpla varianta, insa vom vedea cum arata si versiunea2).

  2. T. Says:

    Perfect observat! Mai cu seama coda.

  3. dlnimeni Says:

    Domnule Pascu, acuma ce ati fi dorit sa faca si opozitia? Sa se apuce de bestelit cariatidele constitutiei? Versiunea 2 e proasta, chestiunea este ce face opozitia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: