Guvernul Romaniei – un recipient gol!

Sa analizam, in termeni cat mai simpli, semnificatia gesturilor guvernamentale.  Eu am facut-o si surpriza a fost mare: in toate a iesit la iveala, ca undelemnul la suprafata apei, lipsa de substanta a acestora. Discutam, deci, de masuri de dragul masurilor, pentru „impresie artistica”.

Sa luam, de pilda, remanierea. Ce rezolva ea daca in locul lui X vine Y, atata timp cat actuala achipa – fie in formula actuala, fie in alta – este incapabila sa guverneze tara? Deci, remanierea nu va aduce nicio schimbare in plan concret, ci doar va incerca sa ofere ceva la schimb cetatenilor dezamagiti ca motiunea nu a trecut, in tentativa de a-i impiedica sa se radicalizeze si mai mult!

Apoi, masura de a pensiona cat mai multi oameni, pe care autoritatile o incurajeaza tacit, in ciuda declaratiilor contrare: in felul acesta, reduc numarul salariatilor, asa cum au promis FMI, fara risc, deoarece oamenii pleaca de bunavoie. Numai ca, sa nu uitam, acelasi guvern se plange ca … avem déjà prea multi pensionari, pentru care nu mai sunt bani in buget!? De unde se vor mai gasi banii, deci, pentru plata pensiilor noilor pensionari?

Adevarul este ca, din toate luarile de pozitie si masurile guvernului, rezulta un singur lucru: romanii sunt prea multi pentru bugetul actual al Romaniei! Si, ca sa incerce sa re-echilibreze situatia, in loc sa  ia masuri pentru a creste veniturile la buget, onor guvernul nu stie si nu poate altceva decat sa reduca sumele pentru cetateni!? Si cand se vor termina banii, ce-o sa se intample (ca nici de imprumutat nu vom mai putea sa ne imprumutam, caci nu vom gasi bani! Nu ne-a spus asta chiar premierul insusi?)

Aici rezida crasa incompetenta a guvernantilor, care se combina cu egoismul lor feroce, ce se manifesta prin protejarea exclusiva a propriilor interese!

Iar cand mai si auzim ca toate aceste taieri de fonduri, care diminueaza capacitatea statului de a-si onora obligatiile fata de cetateni, erodand astfel continuu autoritatea propriilor institutii, se cheama “modernizare” si ca aceasta este in deplina concordanta cu obiectivele “Strategiei 2020” a UE, chiar ca iti vine sa-ti iei campii! Oare cat de tampiti ne cred actualii guvernanti?

Anunțuri

5 răspunsuri to “Guvernul Romaniei – un recipient gol!”

 1. dlnimeni Says:

  Nu ne cred timpiti, domnule Pascu. Ne cred neputinciosi.

 2. T. Says:

  @dlnimeni: aveti dreptate, domnule, atata ca nu doar ne cred, ci chiar suntem. Situatie de care domniile lor nu sunt straini!

  Epoca furcii si coasei a apus. Acum ni se poate turna manelism si otevism generalizat in loc de supa saracului pe gat si ei pot profita linistiti de atomizarea societatii, extorcand-o in vazul nostru, al tuturor.

 3. T. Says:

  Domnule Profesor, tara sufera oricum. Oamenii astia carora le spunem tara, vreau sa spun: parintii, fratii, verii, prietenii, amicii, cunposcutii si necunoscutii cu care ne intersectam drumurile pe strazi, astia sufera, caci, in oarecare contradictie cu ce spuneati, nu prea am vazut „pasare” sa „piara”, dupa 1989, ci numai muritori de rand.

  Aaaa..ca bucatele nu au mai fost atat de bogate ca in timpul vremelnic al propriei mariri, pentru cativa, absolut de acord. Ca somnul in sapte perne a devenit, pentru si mai putini, ceva mai putin confortabil, iarasi de acord.

  Dar nu am vazut pe NICI UNUL sa raspunda pentru RAUL facut! Adica sa fie condamnat si sa petreaca o perioada privat de libertate, sa i se confiste averea, sa fie obligat sa despagubeasca pe cei pagubiti prin faptele sau inactiunea sa de natura criminala si asta, daca se poate, inca in perioada de guvernare a propriilor colegi de partid.

  Pana nu voi vedea cativa din astia, nu va fi pierit inca nici o pasare, ci doar eventual i s-ar mai fi taiat un pic piuitul.

  Daca o sa vrem sa inlocuim coruptii lor (absolut abominabili si de cea mai joasa speta umana, recunosc) cu nimic altceva decat cu coruptii nostri sau cu viitorii nostri corupti, nu doar ca luminita lui Ciorbea e departe de a se vedea la capatul drumului dar ne indreptam cu viteza spre zidul care se afla acolo unde ar trebui sa fie luminita.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: