De ce se vrea devansarea dezbaterii motiunii de cenzura?

Daca lasam la o parte faptul ca presedintele se amesteca in treburile parlamentului, incalcand principiul separatiei puterilor in stat (intrucat decizia dezbaterii motiunii marti la ora 10 este deja luata de parlament), precum si recidiva PDL de a anula o decizie deja luata, numai pentru ca rezultatul nu le convine (vezi cazul Dorneanu, care si-a castigat prin vot locul la Curtea Constitutionala), raman doua ratiuni ale acestei decizii intempestive:

Prima este dorinta de a prinde pe picior gresit sindicatele – care au anuntat mari proteste pentru ziua de marti – mai ales ca, daca s-ar da curs acestei solicitari, dezbaterea ar cadea in weekend, cand, daca mai luam in calcul si caldura mare care se prevede, se spera ca participantii la miscarile respective sa fie mult mai putini.

A doua este dorinta de a trimite cat mai repede scrisoare de intentie la FMI, pentru eliberarea transei de cca. 900 de milioane de euro, fara de care, dupa cum se vede si din gestul presedintelui, situatia guvernului pare sa fie disperata!?

Un motiv in plus pentru ca motiunea sa treaca!

(Cineva, la tv, mai adauga o ratiune, perfect plauzibila, dupa opinia mea, si anume dorinta PDL de a-i tine pe proprii parlamentari sub control, pentru a nu le permite sa mearga acasa si sa fie influentati sa voteze in sprijinul motiunii!?)

Reclame

Un răspuns to “De ce se vrea devansarea dezbaterii motiunii de cenzura?”

  1. T. Says:

    Le e frica! Asta ii domina pe sforarii care ne-au dus la sapa de lemn si vor sa ne omoare doar pentru a continua sa-si ingrase conturile.

    Sunt in corzi, nemernicii! Chiar nu se gaseste nimeni sa le dea lovitura de gratie?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: