Continuare la postarea anterioara: Laszlo Tokes

Dupa cum a devenit deja public, dl eurodeputat Laszlo Tokes a fost propus de Grupul Popular din Parlamentul European drept candidat la functia de vicepresedinte al acestei institutii.

Pana aici, toate bune, numai ca locul vacantat a fost al FIDESZ din Ungaria, cel care a plecat fiind ales in parlamentul de la Budapesta. Drept urmare, locul revenea ungurilor, nu romanilor!?

Cu toate acestea, Grupul Popular – din care fac parte si FIDESZ, dar si PDL si UDMR – l-a propus pe … romanul Tokes sa candideze pentru preluarea acestei functii („alegerea”, care urmeaza sa aiba loc la Strasbourg saptamana viitoare, este o simpla formalitate, intrucat se va face prin … „aclamatii”!?)

Din discutiile informale pe care le-am avut pe tema de mai sus rezulta ca nu exista unanimitate in privinta sprijinului pentru aceasta nominalizare nici in randul PDL (unii reprezentanti ne solicita noua, socialistilor, sa cerem vot in loc de „aclamatii” la alegerea de saptamana viitoqare, dupa ce ei nu au cracnit cand Grupul Popular a decis candidatura – poate si pentru ca au primit un indemn de sprijin de la cele mai inalte niveluri din tara, dat fiind mesagerul …), nici al UDMR, ai carui lideri, cand au fost consultati, se pare ca ar fi dat un raspuns negativ!? (Va mai aduceti aminte de situatia din 2007, cand dl. Tokes a candidat ca independent la alegerile pentru Parlamentul European, patentand  metoda unui  „succes” similar, inregistrat intr-un alt caz  in 2009?)

Deci, acum ca lucrurile sunt aproape transate si dl. Tokes va lua locul reprezentantului FIDESZ in conducerea Parlamentului European, avem de raspuns la o intrebare si de facut un comentariu. Intrebarea este: daca dl. Tokes ar fi fost dl. Toaca si ar fi fost roman, l-ar fi desemnat Grupul Popular drept candidat? Eu sunt convins ca nu! Si atunci comentariul este ca dl. Tokes se bucura atat de sprijinul PDL – care, iata, cand zice ca nu il intereseaza aceste probleme si tace chitic, de fapt sprijina cat poate tot ce se intampla –  de cel al FIDESZ din Ungaria, care se amesteca astfel in treburile altora, dar si al anumitor cercuri influente de la Bruxelles.

Ori, in aceste conditii, mai trebuie sa tratam cu tacere aceste „miscari” pe eshichierul politic european, asa cum face dl. Boc  & Co?

Anunțuri

Un răspuns to “Continuare la postarea anterioara: Laszlo Tokes”

  1. T. Says:

    Ceea ce putem spune cu o probabilitate vecina cu certitudinea, este ca Socialistii nu se vor amesteca in problema. Cutuma trocurilor politice la nivelul Parlamentului European nu va fi incalcata. Daca popularii vor propune, pentru o functie care „le apartine” in algoritm, o anumita persoana, aceasta va fi aleasa cu conditia sa nu fie vorba chiar de o propunere strigatoare la cer din punctul de vedere al celorlalte grupuri.

    Faptul ca pe Tökes nu il cheama Toaca si ca intelegerile la nivelul Popularilor au inlocuit un maghiar cu un „roman” pe hartie nu e nici pe departe baza pentru ca propunerea sa fie considerata strigatoare la cer.

    Parlamentarii romani din toate partidele care vor vota sustinerea guvernului Boc sa retina ca isi pun astfel semnatura nu doar pe condamnarea la foame si mizerie a unor zeci bune de mii de concetateni, ci isi dau si acordul tacit pentru ca mafia lui Basescu sa ramana la bucate cu pretul unor noi concesii in directia destabilizarii statului unitar si national roman.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: