Primele consecinte negative, de lunga durata, ale reducerilor impuse de guvern

Una din primele consecinte – profund negative si cu bataie lunga – ale masurilor de reducere a salariilor si pensiilor, de care guvernul nu sufla un cuvintel, este hemoragia de personal calificat din ministere si agentii. Cum oamenilor li s-a pus in vedere sa se pensioneze pana cand mai pot si in conditiile prezente, nu cele stabilite de noua lege a pensiilor, in ministere si agentii s-a declansat un adevarat exod! Cum nu cei tineri si inca neformati sunt cei ce pot pleca astfel, ci oamenii cu experienta, pierderile sunt dramatice!

Drept urmare, calitatea actului de guvernare – si asa slaba din cauza conducerii politizate instaurate de PDL – va scadea in continuare. Vor trece ani buni pana cand cei care raman vor reusi sa acumuleze experienta necesara, pentru a putea functiona in parametrii de performanta ai celor care pleaca acum intempestiv, fortati de masura guvernului!?

Bineinteles, pe guvernanti ii doare in cot; ba mai mai mult, au si contat pe acest efect, pentru ca tot trebuie sa reduca numarul de personal!? In plus, cand se vor redeschide portile pentru noi angajari, pe ele va navali, mai abitir decat pana acum, clientela politica a PDL!

De ce nu scoate un cuvant pe aceasta tema guvernul? Dar, inainte de asta, de ce nu ii intreaba nimeni care este situatia in acest domeniu, in virtutea legii transparentei?

Anunțuri

4 răspunsuri to “Primele consecinte negative, de lunga durata, ale reducerilor impuse de guvern”

 1. myrcea Says:

  oare nu s-a dorit chiar acest efect ?

  nu cumva in felul asta isi pot implementa mai usor interesele? functionarul fara experienta e mai usor manevrabil si mai ales, mult mai flexibil sub presiunea santajului – practica de uz larg sub egida tovarasului TB.

  politizarea PDL in toate structurile de conducere nu face decat sa confirme cele de mai sus…deci, iata ca nimic nu este intamplator.

  ma intreb ce trairi au cei care le-au dat girul anul trecut la alegeri ?

 2. T. Says:

  Fiti pe pace, ceea ce se cheama acum PD-L nu mai apuca momentul in care sa se redeschida portile pentru noi angajari.

  Nu se stie daca mai apuca nici ziua votului pentru asa-zisa asumare a raspunderii pe proiectul criminal.

  Degringolada este perfecta, in tabara portocaliota. Nici urma de parere de rau nu am, asta e cert.

  Atata doar ca sobolanii, incolonandu-se de fuga si piratii care inca mai cred ca se afla la comanda vasului ii impiedica, in disperarea dezastrului iminent, pe putinii dintre ei care ar mai fi putut face o farama de bine sa o faca.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: