Mostra de politica PDL in plan local

Satul Racsa, din Tara Oasului, face parte din comuna Orasul Nou, in care populatia este majoritar maghiara. Cu vreo doi ani in urma, intre UDMR si PSD (care avea primarul, dl. Betea Toma, originar din Racsa) a intervenit o intelegere privind separarea celor doua localitati.

Ca urmare a indeplinirii tuturor formalitatilor, s-a ajuns – cu putin timp in urma – ca Parlamentul sa aprobe separarea (de precizat ca aprobarea s-a dat si cu votul parlamentarilor PDL).

Acum, suntem in faza in care prefectul judetului Satu Mare, un demn reprezentant PDL, trebuie sa numeasca, in conformitate cu legea, un primar interimar in noua unitate administrativa, respectiv satul Racsa. Normal ar fi fost ca prefectul, respectand acordul UDMR-PSD (nota bene – UDMR este partener la guvernare cu PDL!?), sa il desemneze pe actualul primar de Orasul Nou, dl. Betea Toma, drept interimar in Racsa si sa propuna guvernului convocarea cat mai rapida (are la dispozitie sase luni) alegerile pentru noul primar. (De mentionat ca dl. Betea, care este actualul primar de Orasul Nou, este dispus sa demisioneze pentru a putea fi numit primar interimar in Racsa, permitand astfel UDMR-ului sa declanseze procedurile pentru alegerea unui primar maghiar in Orasul Nou). In cel mai rau caz, daca prefectul nu il doreste pe dl. Betea drept primar interimar, poate desemna, asa cum prevede legea, un consilier din Consiliul Local Orasul Nou, respectand astfel democratia prin respetarea votului cetatenilor care l-au ales pe consilierul respectiv.

Numai ca, surpriza: dl prefect nu face nici una nici alta si desemneaza drept primar interimar la Racsa pe unul din cei cativa membri PDL din sat (desi sustine ca ar fi „independent”)!? Acest om (despre care satenii spun ca si-ar fi „cumparat” desemnarea si cu bani – dati prefectului – si cu promisiunea – facuta la Bucuresti conducerii PDL – ca va transforma satul dintr-un bastion PSD intr-unul PDL) nu este consilier local si, desi a candidat din 1990 pana acum la fiecare alegere, nu a fost ales niciodata nimic in satul respectiv!? Tot el a incercat sa invrajbeasca romanii impotriva maghiarilor in zilele fierbinti din 1990. Mai mult, in discutiile cu UDMR-ul, prefectul PDL s-ar fi aratat dispus sa renunte la aceasta masura, in schimbul promisiunii de sprijin pentru indepartarea vicepresedintelui PSD din Consiliul Judetean!?

Bineinteles, satenii din Racsa sunt nemultumiti, unii din ei, chiar revoltati de masura abuziva a prefectului PDL. Si iata cum, desi tara fierbe din cauza masurilor de reducere drastica a salariilor si pensiilor luate de guvern, PDL mai starneste artificial un conflict suplimentar, de parca nemultumirea generala nu ar fi suficienta …

Iata cum PDL nu se multumeste  sa semene vant la nivel national, o face si la nivel local, de parca furtuna pe care o culege la nivelul tarii nu ii este suficienta: o vrea si la nivel local!?!

Sa ne mai miram atunci de ce am ajuns unde am ajuns cu PDL la carma?

PS. Am scris aceasta postare cu cateva ore in urma si, pentru ca ieri am avut o discutie privata cu cineva de la PDL care a promis ca se va interesa de situatie, am amanat postarea in asteptarea unui rezultat. Cum acesta nu a venit, ma consider liber sa public postarea, ceea ce si fac.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: