Mintiti poporul cu televizorul!

Am ascultat aseara, probabil ca toti ceilalti romani, interventia presedintelui, care comunica ceea ce trebuiau sa fie concluziile consultarilor cu partidele parlamentare! Aceasta erau: ramane cum am stabilit!

Atunci, de ce tot acest circ?

Pentru ca, pe de o parte, speriati de reactia de nemultumire a populatiei, pe care nu o anticipasera, guvernantii s-au grabit sa anunte – prin chiar gura presedintelui – ca totul, inclusiv scrisoarea de intentie negociata cu Fondul se poate rediscuta! Va mai aduceti aminte? Dupa care a urmat o intreaga mascarada: consultari cu partidele, cu sindicatele, intrunirea Consiliului Economic si Social etc etc etc… Rezultatul? Cum aratam: ramane cum am stabilit! Asta pentru ca, intre timp, curajul le-a revenit la loc si se cred din nou stapani pe situatie, dar si pentru ca nu au incotro! (Nu discut ca, daca ajungi in situatia ca singura salvare a unei guvernari sa fie un imprumut de la FMI, trebuie sa accepti in genunchi toate conditiile impuse de acesta … Pentru diferenta, vedeti cazul Ungariei, care, pe baza revenirii economiei in urma masurilor luate, a renuntat la ultima transa a imprumutului, fiind capabila sa se desprinda astfel din „imbratisarea” FMI!?)

Si nu avem incotro pentru ca, in situatia in care ne aflam, transa din iunie pare sa fie vitala pentru un guvern care conduce o economie ce nu mai poate genera bani pesin, cash, cum vreti sa-i spunem! Zic aparent, pentru ca guvernantii nu indraznesc sa ne spuna cat de grava este situatia tarii (probabil de teama ca s-ar vedea astfel ca vina le apartine in totalitate), situatie despre care trebuie sa aflam de la dl. Strauss-Kahn, intr-un interviu dat televiziunii din tara sa natala, Franta!? (Asta sa fi starnit mania prezidentiala indreptata impotriva lui?)

Dar de ce am ajuns in aceasta situatie? Pentru ca guvernantii fie nu au fost capabili sa conduca, fie au fost preocupati doar de afacerile proprii, fie amandoua. Iar chestia asta ca „platim greselile facute timp de doua decenii”, cum vor sa ne faca sa credem, este o alta minciuna: pentru ca, niciodata in acesti ani, nu am fost intr-o situatie atat de proasta! Am avut ani cand am inregistrat cresteri economice, cand situatia ne permitea sa intram in NATO si UE, cand Romania era cautata si de politicienii si de investitorii straini! Ani, care, este drept, veneau dupa alti ani de cadere economica, cum s-a intamplat intre 1996-2000, cand, nu intamplator, la carma tarii se aflau tot cei care ne conduc si astazi? Acesta este adevarul, nu faptul ca „platim greseli facute timp de doua decenii”, cum spun guvernantii, (ceea ce inseamna, logic vorbind, elogierea comunismului, tocmai repudiat, de aceeasi guvernanti, caci, daca am tot gresit timp de doua decenii si am ajuns unde am ajuns, inseamna ca ne comparam cu acea perioada, cand lucrurile se aflau la un standard ridicat, de la care am inceput sa cadem continuu continuu, pana astazi)?

Din pacate, in lipsa oricarui plan de relansare a economiei, in toamna vom fi fortati sa ridicam si taxele, iar undeva pe la inceputul anului viitor, sa contractam imprumutul de 27-28 de miliarde de euro cu care ne sperie acum presedintele!? Tare mi-e teama ca acest viitor sumbru are toate sansele sa devina realitate, iar aparitiile televizate de acum, in care ni se spune ca, daca vrem sa il evitam, atunci trebuie sa acceptam reducerile drastice impuse astazi, vor fi munitia criticilor la momentul respectiv!?

Reclame

3 răspunsuri to “Mintiti poporul cu televizorul!”

 1. Julian Rosengren Says:

  Domnule Pascu,

  Privind razboiul meu cu Gabriel Oprea poate ca multi s-u gandit ca ar fi vorba de un act de oportunism sau dorinta mea de reimbogatire ori vreo manipulare ceva. Nefiind vorba de asa ceva e destul de greu de inteles de ce postarile mele anterioare nu au trecut de filtrul de aprobare. In ceea ce priveste mesajul Dumneavoastra actual aveti indiscutabil dreptate. Si de fapt avem o singura fraza care exprima realitatea. „entru ca guvernantii fie nu au fost capabili sa conduca, fie au fost preocupati doar de afacerile proprii, fie amandoua.” Maimult ar fi de prisos. Ceea ce insa nu este de prisos ci ramane un adevar absolut este nevoia de schimbare. Cine va produce aceasta schimbare si cum? Toata lumea vrea schimbare dar in general toata lumea isi indreapta sperantele spre vreo grupare politica care in general este preocupata de propriul bine si de impartirea feudelor cumparate cu greu in campaniile electorale. Ne aflam in starea de semifanariotrism in care ne tot zbatem de 20 de ani si din care nu reusim sa iesim nici macar plini de noroi ci pur si simplu continuam sa ne balacim in ea nedorind sa intelegem ca exista si curatenie. Schimbarea trebuie sa fie data de o eventuala miscare intru bienle natiunii lipsita de sloganuri politice sau culori definitorii de pozitie. „De centru stanga.” „De centru dreapta.” Giumbuslacuri politice menite s amai sucesaca ceva minti ce nu inteleg daca centru e centru sau poate fi mai la dreapta sau mai la stanga nitel.. Penibil. Dar schimbarea si scoaterea Tarii din mocirla cine credeti ca o va face Domnule Pascu? Traian Basescu cu Lenuta? Gabriel Oprea sau micul pitic cu palaria texana? Eu cred ca daca schimbarea nu va fi la nivelul omului obisnuit care va intelege rolul sau in acest organism complica pe care il numim Tara, aceatsa schimbare nu va fi decat o noua pleoscaiala in mocirla fanariota a secolului XXI.

 2. Florin Says:

  Vreau sa punctez doua chestiuni:
  1. Cresterea economica dintre 2005-2008 nu a fost rezultatul masurilor luate de Guvernaea din acea perioada ci era rezultatul masurilor adoptate in perioada 2001-2004, dar ca orice reforme economice exista un decalaj temporal intre initiere si efecte. Ca o paranteza as spune ca Guvernul Tariceanu a fost cel mai norocos de dupa perioada ’89. Deci Traian Basescu nu are absolut nici un drept sa isi asume o stare de fapt ce nu a fost creata de el/echipa sa.
  2. As mentiona declaratia de ieri a lui Jeffrey Franks spunand ca nu i-a vazut niciodata pe presedintele Traian Basescu si pe premierul Emil Boc atat de angajati intr-o actiune; mi se pare o ironie fina adusa „puterii” de la Bucuresti

 3. Sibilla Says:

  Cum văd mufa Băsescului pe sticlă, altceva decât : PIEI SATAN !… nu vreau rosti, trăsnească-l de alcoolic şi trădător de neam şi ţară !!!

  Una bucată canalie, Sorinache Frunzăverde, voievodul aidoma securistului de la Anvers, Băsescu, CARE NU E PREŞEDINTELE ROMÂNILOR ci, un cioflingar, CAPO DI TUTTI CAPI, trăsnescă-l, vandalizează şi calcă-n picioare tot ce are chef…
  PD-L, partid la putere, face legea, o lege a bunului plac. Legea vine vorba, că-n România sub stăpânirea Băsescului NU MAI EXISTĂ LEGE! Există însă Naşi, Capi. Capo di tutii Capi, desigur, Tr Băsescu. Urmează Capi din judeţe, pardon, feude, voievodate…
  Ete-l şi pe Sorinache Frunzăverde, zis “Ayatollahul”, voievod de Caraş-Severino, chitit să vandalizeze tot ce-a mai rămas întreg din judeţ….
  TzuicăMan, Frunzăverde, NU se teme nici de Dictatorul Băsescu, iar aşa zisele instituţii ale Statului, fac sluş la uşa * Împărăţiei * mnealui, doar e pretenar cu buldogul… :
  Fostul Ministru al Mediului şi Turismului, Frunzăverde, colaborează, impune, dispune şi-are largul concurs al primarilor PD-L la … di tăti. Doar e * Împărat * ce naiba! Ce contează că a reuşit * performanţa * de-a aduce Caraş-Severinul între primele 5 judeţe din România LA SĂRĂCIE ! Afacerile să meargă… cele personale.
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/05/26/ayatollahul-frunzaverde-e-chitit-sa-vandalizeze-caras-severinul/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: