Gura … premierului (de Rachitele), adevar graieste!

Ieri, la sosirea in tara, aud la radio vocea – inconfundabila – a premierului spunand: „daca nu acceptati salarii micsorate acum, in decembrie nu veti mai primi nimic! Transant, la obiect, asa cum ii sade bine oricarui conducator cu mana de fier al treburilor statului, in grija caruia te poti lasa cu toata increderea … !?

Numai ca, mergand pe mana premierului (de Rachitele, nu altul) si acceptandu-i logica, continuarea frazei spuse de el este: acceptand reducerile, nu veti mai primi nimic nu in decembrie, ci in martie viitor! Caci, daca bugetarii trebuie sa accepte reduceri acum, ca sa mai poata fi platiti si in decembrie, asta inseamna ca, altfel, nu mai sunt bani! Ori, atunci, de unde stim ca vor fi bani si in ianuarie, si in februarie, si in martie si asa mai departe?

Atunci, daca aceasta garantie exista, adica sunt bani, de ce trebuie sa accepte bugetarii reduceri acum? Facem, cumva, alt imprumut, tot fara referendum, ca si cel de anul trecut?

Din aceasta dilema, vorba lui nenea Iancu, nu putem iesi!

Tradus, ce a spus „premierul de Rachitele” este: pentru ca eu si cabinetul pe care il conduc nu am fost capabili sa punem economia in miscare sa faca bani, trebuie sa „intindem” de banii din imprumut sa ajunga cat mai mult?

Dar cand se termina, dle Boc, pentru ca nu faceti nimic, cu tot „cabinetul” pe care, chipurile, dvs. il conduceti, ca economia sa produca bani, ce le mai spuneti bugetarilor? Ce sa faca atunci? Aud, dle „premier de Rachitele”?

Reclame

Un răspuns to “Gura … premierului (de Rachitele), adevar graieste!”

 1. T. Says:

  Stiu ca e complicat sa vorbesti despre industria de aparare, atunci cand milioane de oameni sunt pe cale sa ramana fara de-ale gurii pe masa.

  Dar trebuie sa ma alatur reporterului, pentru a semnala un caz tipic de afacere a regimului pe care inca il mai suportam:

  http://www.bursa.ro/on-line/?s=piata_de_capital&articol=85281

  E vorba despre niste spagutici luate de cine trebuie, pentru ca in contract sa scrie ce trebuie.

  Rezultatul? Statul roman pierde totalmente (pe scenariul negativ si probabil) controlul unui producator important din industria de aparare, cateva mii de oameni (multi calificati si foarte calificati) privesc perspectiva somajului drept in ochi si un agent economic privat beneficiaza in schimbul a absolut nimic de dreptul de a decide asupra sortii acestui producator, a activelor, know-how-ului si clientelei acestuia.

  Dupa cum ziceam, baietii ard fantanile si parjolesc campiile in urma lor, sa nu mai ramana nici o spaga de luat, nici un activ important de dat pe nimic sau de distrus pentru a face loc importurilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: