De ce trebuie „falimentate” primariile?

Aflu ca a fost aprobat – la guvern – un proiect de lege care vizeaza declansarea rapida a procedurii de falimentare pentru primariile care nu-si pot achita datoriile sau/si plati salariile timp de 3 luni. Pana aici, toate bune, insa, odata declansata procedura, primaria este practic preluata de o comisie formata din oameni de la prefectura si din administratia locala. De aici, incep problemele.

Caci, cine sunt acesti oameni? Ei sunt oamenii puterii! Si care sunt primariile care au cele mai mari sanse de a intra in insolventa? Primariile opozitiei, „ocolite” cu obstinatie la acordarea fondurilor, care au mers cu precadere spre primariile controlate de putere.

Deci, in suma, sub raport politic, proiectul ascunde intentia de a prelua astfel controlul asupra primariilor opozitiei!?

Bravos natiune! „Democratia” si „economia de piata” sa traiasca!

Anunțuri

6 răspunsuri to “De ce trebuie „falimentate” primariile?”

 1. S., Says:

  Din peste 3200 de unitati administrative probabil 1/3 nu au cum sa-si achite obligatiile si sa functioneze fara sume alocate de la buget. Legea respectiva oricum era anuntata din 2009 si trecuta in scrisoarea de intentie cu FMI. Sigur, daca ar functiona in sensul bun – ajustarea chetuielilor si interzicerea trecerii sumelor de la cheltuilile de capital la cheltuieli curente – ar fi ok. Insa in stilul cunoscut, nu va fi altceva decat un aspirator de primari de comune in zonele mai slabe electoral pentru pdl.

 2. Karakas Says:

  Domnule Profesor, umbla un zvon pe bloguri ca ati fi votat „pentru” in cazul Rezolutiei Parlamentului UE privind folosirea cianurilor in minerit (rezolutie creata de grupul SD). Deci ar fi fost un vot impotriva propriului grup parlamentar. E adevarat?

 3. Karakas Says:

  Principiile de guvernare portocalii (Ferengi Rules of Acquisition):

 4. T. Says:

  Offtopic: primim, in sfarsit, dupa o perioada de seceta dureroasa si ceva vesti bune de pe frontul Stangii europene: in inima social-democratiei germane, landul Renania de Nord-Westfalia (NRW), acolo unde la alegerile generale din Septembrie 2009 cele doua partide care aveau sa dea coalitia de guvernare adunau impreuna 48% din voturi, iar SPD inregistra doar 28%, coalitia locala intre Liberal-Democrati (fundamentalisti de esenta neoliberala) si CDU (centru-dreapta) a fost inlaturata de alegatori de la putere. SPD, creditat la inceputul anului cu sanse minime de a ajunge cel putin in zona bataliei directe cu CDU a inregistrat peste 34% din voturi, iar CDU a pierdut mai bine de 10% fata de alegerile din 2005, ajungand tot in jurul cifrei de 34%.

  Dincolo de faptul ca, in functie de rezultatul oficial final si de distributia exacta a mandatelor in parlamentul de land (Landtag), Social-Democratii si Verzii (Stanga Ecologista), creditati cu cel mai bun rezultat din istorie la nivelul unui land (in jur de 12%) ar putea din nou, dupa o pauza de 5 ani, prelua guvernarea locala, exista o consecinta directa la nivelul politicii federale pe care o impune rezultatul acestor alegeri de land.

  Astfel, coalitia de guvernare la nivel Federal (CDU si Liberal Democrati) isi pierde majoritatea din camera superioara a parlamentului german (Bundesrat), ceea ce da SPD un veto cu privire la o serie de politici pe care guvernul federal nu le poate pune in aplicare fara acordul ambelor camere.

  Incet, incet, oamenii incep sa vada de cine sunt reprezentati in politica cei care au creat si au agravat criza economica si sa se intoarca spre solutia naturala, oferita de Stanga democratica.

  Anul viitor asteptam mai multe alegeri la nivel de Land, pentru a vedea daca trendul se confirma. Daca e asa, atunci coalitia actuala de dreapta ar fi cea mai rapida in a-si epuiza increderea acordata de alegatori de cateva mandate bune incoace.

  Crocodilii portocalioti de la Bucuresti sa auda si sa tremure! Huzureala pe banii nostri nu va dura la nesfarsit!

 5. T. Says:

  Pe tema abordata mai sus, inteleg ca tartorii portocalioti nu au ramas la nivelul teoriei.

  Conform unor informatii ajunse pe alocuri si la dispozitia publicului, portocaliotii au folosit institutiile statului, pe care nu il mai diferentiaza demult de propria structura de partid, pentru a colecta si centraliza informatii privitoare la municipalitatile si comunele aflate in situatia descrisa de gazda acestui blog.

  Pentru a indeparta banuiala ca interesul era legitim, listele comandate urmau sa cuprinda (si cuprind) EXCLUSIV acele cazuri in care administratiile locale nu erau dominate de partidul-stat portocaliot.

  E clar pentru toata lumea?

  Monsieur Blaga, chiar credeti ca veti reusi sa va eternizati in sfarsit la guvernare?

  Nu era mai eleganta solutia pe care ati aplicat-o atata vreme pana acuma, de a controla sau cel putin influenta situatia infiltrand toate partidele? Sau la asta se refera teoreticienii de vitrina ai puterii, cand condamna deschis pluripartidismul ca un sistem lipsit de eficienta?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: