Cum mai poate fi interpretata presiunea pentru schimbarea lui Mircea Geoana

Citesc si eu ca acasa s-a iscat un adevarat razboi al declaratiilor privind sanatatea presedintelui. Unii sustin ca ar fi suferind, altii, inclusiv dl. presedinte, ca este sanatos tun.

In aceasta chestiune, poate exista un barometru sui generis si anume: presiunile pentru inlaturarea dlui Geoana din functia de presedinte al Senatului. Daca acestea se intensifica – si se intensifica – inseamna ca PDL-ul are o problema in termenii Constitutiei actuale (ca doar nu o sa revina fotoliul de presedinte tocmai contracandidatului infrant al dlui Basescu, respectiv dl Geoana?!).

Si cum schimbarea Constitutiei este un drum relativ lung, schimbarea dlui Geoana cere – teoretic – mai putin timp si efort. Ori, daca acum pare sa se fi optat pentru aceasta metoda, logic ar fi sa concluzionam ca avem de-a face si cu o anumita urgenta …

Sigur, constructia de mai sus este eminamente una logica, de care ar trebui sa tina seama in primul rand  PDL-ul, atunci cand intensifica presiunile pentru schimbarea dlui Geoana. Caci vor fi fiind oameni care sa faca si o asemenea legatura …

Anunțuri

6 răspunsuri to “Cum mai poate fi interpretata presiunea pentru schimbarea lui Mircea Geoana”

 1. Anapoda Says:

  Acelasi subiect, acelasi partid
  http://www.carmenmoldovan.ro/2010/03/diversiunea-presedintiei-senatului-un-nou-machiaverlac-al-unui-guvern-incompetent/

 2. Desmond, Arch. Tutu Says:

  @anapoda
  Uau, ce monitorizari in timp real se fac la blogurile social-democrate. Singure, cuvintele, sunt cu siguranta bune. Spunea Yeats.

 3. T. Says:

  mischteaux!

  Sunt curios, in ipoteza asta, pe cine ar dori „inner circle”-ul portocaliot in locul domnului Geoana (sau al Domnului, pur si simplu), in scenariul lor optimal?

  Organizam o bursa de nume ad-hoc?

  Hi, hi! Se zice ca nu e bine sa te bucuri de raul altuia. Nici nu ma bucur. Doar…incerc sa-mi inchipui situatiunea in intreaga sa albastrime.

 4. ion adrian Says:

  motto: Pare ca nu, dar este foarte in topic si „prietenii” stiu de ce 🙂

  Buna ziua in aceasta baba de 6 martie care o sa ni-l mai lase o vreme pe cap pe Crin Antonescu.

  Marturisesc ca ptr mine ramane un mister cum pot ajunge niste gaunosi de teapa lui Antonescu, care in plus de calitatea de ticalosie genetica pe care o detine o Nicolai si inca cateva persoane, si nu-l numesc pe Orban printre ele, caci la acesta este vorba de niste frustrari personale care-l definesc ca o persoana slaba , dar remarc ca fara motive de acestea care sunt rare in viata unui om si care prin maturizare si autoeducatie sfaturi corecte de la camarazi adevarati, in rest este un om corect(motiv ptr care o vreme s-a inteles foarte bine cu Basescu), revin , cum pot ajunge persoane de teapa lui Antonescu la conducere si la o anume popularitate?
  Chiar atat de slab mobilat mintal este tineretul care l-a votat?
  Trebuie insa sa ma inclin in fata acestei realitati caci asfel cum as putea sa-mi explic cum a ajuns si Hitler la putere, un caraghios sinistru, plecat si cu sorcova, inainte de a fi orice altceva.

  In concluzie spun ca de ex in locul dnei Udrea as prefera o colaborare liberala chiar si cu un “Organ” decat cu un sarpe cu clopotei precum Antonescu care pentru mine s-a devoalat la momentul 2007 al suspendarii Presedintelui.

  Infine asta-i tara, asta este populatia ei, care are momente rare cand este si popor, de ex a fost popor doar pe jumatate in 6 decembrie 2009…

  Voi avea o singura satisfactie, cu cat va fi mai de sus, cu atat va fi mai dureroasa caderea ptr acet gaunos, care este si va deveni, dar cu un scor mai strans decat da a intelege “LAUDAROSENIA sa”, presedinte al pnl.

  PS. Trebuie insa sa ma inclin in fata acestei realitati caci asfel cum as putea sa-mi explic cum a ajuns si Hitler la putere, un caraghios sinistru, plecat si cu sorcova, inainte de a fi orice altceva

  PS.
  Doar un singur lucru despre Crin A. valabil si pentru toate celelalte cozi de topor din acesta tara:

  Azi dlui spune ca in nici-un caz Senatul nu trebuie sa ajunga la PDL, adica in zona in care un viitor, in caz de necesitate, Presedinte sa fie safe, ci e mai bine sa ramana Geoana.
  A uitat total ca-l interesa inainte de turul 1 acest aspect, dar se vede ca doar de fatada .
  Cu alte cuvinte confirma ca ce face un Geoana la Moscova nu l-a mai interesat intre turul 1 si 2 si nici in continuare adica intelegem astfel ca dl Antonescu vede cu ochi buni si dupa 20 ani posibilitatea de a-i spune Moscovei sau oricui, cine suntem si ce hram purtam.

  Desigur ca el si altii pot spune ca nici Basescu nu mai vorbeste de asta. Dar nici nu trebuie, caci sunt lucruri, care nu se pot spune public dar se fac, si Pdl , desigur si cu stiinta Presedintelui incearca sa reduca mult acest risc al unui Presedinte Manciurian(ca tot a fost un film american, 2004, cu acest titlu: The Manchurian Candidate)
  Pentru ca nu este o joaca si un lucru neinsemnat(pentru cei care nu-si inchipuie ca serviciile secrete cu toti killerii lor profesionisti, cu toate “cartitele si conservele”, lor cultiva sau culeg ghiocei si violete prin crangurile si poienile romanesti) ca intr-o tara cu 22 milioane cu resursele naturale si umane inca existente, cu pozitia geografica pe care o are, cel care l-ar inlocui pe Presedintele ales, ar putea fi un presedinte MANCIURIAN, asa cum a fost Iliescu, macar o vreme pana nu a mai avut incotro si de altfel a si plecat mai intai de la putere, ca sa faca Emil primii pasi

  Asta este tara , astea sunt partidele astia sunt oamenii, asta meritam

 5. ion adrian Says:

  Credeam ca daca deschideti acest fir aveti si capacitatea poate si competenta sa aveti opinii pertinente ca in glumite oricum va taioe ala cu multe oua.

  Asadar varsandu-mi eu naduful si invidia cata impostura se duce spre varful bucatelor in Romania va mai provoc desi cred ca nu acveti capacitatea sa ridicati vre-o manusa:

  Cum sa interpretam acest articol din Regulamentul Senatului:

  Art.18.- (1) Liderul grupului parlamentar are următoarele atribuţii:

  ………………………………………………………………..
  m) cere, în numele grupului parlamentar, revocarea membrilor Biroului permanent sau a membrilor birourilor comisiilor propuşi de grupul pe care îl reprezintă;
  ………………..
  Nu cumva se confirma ce spun eu ca revocarea pres senatului nu e supusa grupului parlamentar din care face el parte si cum ideea ca dlui nu e revocabil este o tampnie sinistra dpdv al dreptului, rezulta ca revocarea se face altfel decat prin solicitarea grupului asa dar rezulta ca doar din partea unui numar de senatori si cum art 30 care preciza acestea rezulta clar ca cf normei generale de cati il pot alege adica de cel putin jumate plus unu, respectiv 69 senatori.
  Ca revocarea presedintelui senatului este perfect legala se vede din art 29 al Regulamentului care se bazeaza pe art 64 din Constitutie care permite aceasta revocare:

  Art.29.-Calitatea de preşedinte al Senatului, de vicepreşedinte, secretar sau chestor încetează, înainte de expirarea mandatului, ca urmare a pierderii calităţii de senator, potrivit art.70 alin.(2) din Constituţia României, republicată, a demisiei din funcţie sau a revocării în condiţiile prezentului regulament.

  ARTICOLUL 64: Organizarea internă

  (1) Organizarea şi funcţionarea fiecărei Camere se stabilesc prin regulament propriu. Resursele financiare ale Camerelor sunt prevăzute în bugetele aprobate de acestea.
  (2) Fiecare Cameră îşi alege un birou permanent. Preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului se aleg pe durata mandatului Camerelor. Ceilalţi membri ai birourilor permanente sunt aleşi la începutul fiecărei sesiuni. Membrii birourilor permanente pot fi revocaţi înainte de expirarea mandatului.

  QED

  Si ca ce face acum Geoana este ilegal , vedeti citind si :
  Art.32.-(1) Propunerea de revocare se prezintă în plenul Senatului. Dacă propunerea de revocare este aprobată prin votul secret al majorităţii senatorilor, funcţia de preşedinte devine vacantă şi, imediat, se organizează alegeri, în conformitate cu prevederile art.24.

  Observati ca este o prevedere imperativa la care presedintele in discutie nu se poate opune si daca se poate opune va rog sa se indie acel articol.

  PS Ponta fiind jurist, prin ce spune despre acest subiect, este un incompetent sau un mincinos.

  As adauga ca este si ticalos 🙂 Evident precum si ca Geoana este Prostanac.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: