Prioritatea PSD

Sigur, cu o noua conducere, reorganizarea partidului devine inevitabila. Insa cred ca, din punct de vedere politic, principalul test pe care il vom avea de trecut in perioada urmatoare, in afara de alcatuirea si sudarea noii echipe de conducere, este presiunea crescanda asupra pozitiei lui Mircea Geoana de presedinte al Senatului!

Este clar ca PDL-ul va dori sa exploateze actuala schimbare din functie a lui Mircea Geoana, pentru a forta inlaturarea sa din functie, asa cum s-a procedat si cu Adrian Nastase in 2006. Aceasta pentru ca orice vacanta a postului de presedinte va fi acoperita, conform Constitutiei, de presedintele Senatului, adica principalul competitor al dlui Basescu la recentele alegeri. Ori, cum calea valorificarii referendumului privind eliminarea Senaului este mai indelungata (desi nu va ocolita – vezi campania dnei Roberta Anastase in aceasta directie), singura modalitate de a evita o asemenea posibilitate este de a forta inlocuirea lui Mircea Geoana cu o persoana de la PDL sau agreata de PDL.

Deci, in opinia mea, cuvantul de ordine in perioada imediat urmatoare va fi apararea pozitiei detinute de Mircea Geoana.

Reclame

6 răspunsuri to “Prioritatea PSD”

 1. T. Says:

  Ponta pare sa fi inteles si el chestia asta, mentionand-o explicit in discursul de aseara. Sa speram ca se va intra in normalitate si conducerea va comunica in mod real cu baza si cu reprezentantii alesi, la toate nivelurile. Apoi, ar mai fi de readus capacitatea de previziune, reactie si actiune preventiva la valori minime acceptabile.

  Judecata strategica, pe scurt spus. Foarte putini din cei alesi in echipa de vicepresedinti imi sunt cunoscuti direct. Sper ca Ponta nu va alege calea pierzatoare a lui Geoana, de a se vinde complet unei grupari si de a se lasa complet intoxicat de membrii acesteia, rupand orice legatura cu realitatea.

  Postul lui Geoana trebuie pastrat, chiar cu pretul de a-l avea acolo in continuare pe Geoana insusi. Lupta pentru apararea institutiilor democratice impotriva atacului populist-autoritarsit a inceput demult (si dusmanul are un serios avantaj tactic). Senatul e primul obiectiv luat in luneta de portocalioti. Daca incepem prin a ceda din terenul pe care il avem deja, renuntand la pozitia lui Geoana, e ca si cum am semna propria sentinta cu seninatatea unui nebun.

 2. ion adrian Says:

  Rationament psdist obiectiv si corect.De altfel l-a facut si PDL, prin Cezar Preda, care a si anuntat: dati-l jos ca noi abia asteptam 🙂

 3. andy Says:

  intr-adevar, trebuie pastrata aceasta functie in urmatoarele luni.

 4. anonim Says:

  Domnule Profesor,
  cred ca PSD este inca intr-o serie defensiva. Mai cred ca partidul va avea de ales intre doua rele, sa renunte pe termen scurt la o functie sau, pe termen lung, la o Camera a Parlamentului. Ar mai si si a 3-a varianta ca totul sa fie o falsa dilema, mai importanta fiind mentinerea posturii defensive a PSDului.

  • Ioan Mircea Pascu Says:

   Presiunea pentru renuntarea fie la pozitie, fie la Camera este legata de prevederile actuale ale Constitutiei, care, in caz de vacanta a postului, prevede ca aceasta sa fie incredintata presedintelui Senatului! Se pare ca au o problema in acest sens.

 5. ion adrian Says:

  Pentru un europarlamentar chiar daca psdist:

  Dle Pascu, cred ca nu cadeti in cursa diversiunii: comisii si para comisii, complexitate maxima, complicatii , sa facem cat mai mult, cat mai bine etc dar de fapt sa sabotam astfel deciziile referendumului din decembrie si sa nu facem nimic.

  In acest sens am comunicat liberalilor dar si psdistilor urmatoarele:

  Dupa batalii cei mai josnici din zona se duc si jefuiesc cadavrele sau ranitii fara a incerca sa-i salveze.
  Dupa razboi exista acei ticalosi care se numesc imbogatitii de razboi, categorioe in care intra si multi din cei care se imbogatesc dupa revolutii.
  Nu am pomenit de acestea intamplator ci in legstura cu tema acestui fir asa ca adaug, tinand cont si de opinia dispretuitoare de fapt a dlui Ponta, alta decat a lui Geoana ref la referendumul din decembrie

  Discutia publica a PNL despre cele propuse la referendumul din decembrie, a fost o actiune anuntata de mine, atunci in octombrie, fara ca PDL sa ia vre-o atitudine, desi avea si cale juridica, caci se comitea o ilegalitate.
  Respectiv se ocupa de adunarea de semnaturi in fata sediilor PNL cu raspunsul la intrebarea tendentioasa bazata pe un fals in continut, care suna asa :
  Sunteti de acord cu initiativa Presedintelui Basescu de a se legaliza prostitutia si drogurile?
  Falsul era ca i se atribuia la vedere Presedintelui ceva ce nu facuse niciodata, ca sa incerce sa se induca populatiei o aversiune contra acestuia.

  Asta a fost contributia mareata si corecta a PNL ca sa lamureasca populatia si asta trebuie sa i se replice in parlament la toate obstructiile pe care desigur ca le va continua.

  Sper ca in comisie o dna Gorghiu sau altii din PNL sa trebuiasca sa lamureasca acesta problema, cand vei incerca abordarea demagogica pnlista, de fapt obstructionista care este la vedere ptr orice om cu scaun la cap.
  De felicitat PSD -ul lui Geoana ca atunci nu s-a coborat pana la acel nivel dar se pare ca cu Ponta se pregateste.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: