De ce nu sunt la Consiliul National al PSD

Pentru a evita orice intepretare neadevarata referitoare la acest subiect, aduc la cunostinta faptul ca am fost invitat, am primit materialele, dar am anuntat ca nu voi putea fi acolo. Cauza a reprezentat-o faptul ca a trebuit sa conduc lucrarile Comisiei de Afaceri Externe, care discuta, printre altele, doua rapoarte importante privind politica externa si de securitate comuna a UE. Sper sa fi fost bine inteles. Voi fi insa la Congres.

Reclame

34 răspunsuri to “De ce nu sunt la Consiliul National al PSD”

 1. T. Says:

  Cainii latra, caravana trece!

  Lasati-i sa fiarba, domnule Profesor. Cativa, pe lumea asta, au si treaba, spre deosebire de ceilalti, pe care ii roade grija altora.

  Va imbratisez.

 2. ion adrian Says:

  Oare nu am ce cauta pe aici?

  Poate ca ma insel, crezand ca am postat ceva ieri si care a disparut !?
  Voi posta din nou, poate la fel poate nu caci nu mai tin exact minte ce am scris:
  a) despre artmosfera a scris excelent la AN blog marele mistocar revenit in virtual, respectiv Mihnea Georgescu, cu un blog personal, dar mare admirator al lui iliescu-nastase:

  Mihnea Georgescu spune foarte candid, la AN blog :

  februarie 4, 2010 la 3:48 pm
  Ce sală este aceasta? Pare impozantă

  Comentariul meu: asa se pare ca era o sala frumoasa, adica inafara de Iliescu care credea in ce spune si care era aplaudat fara sa fie si ascultat restul sunt ce stim ca este politica romaneasca o adunatura de preaslinosi oportunisti, pentru care ideologia este de tipul „ubi bene…” asadar fara ideologie sau cu ideologia buzunarului propriu comuna cu cea a mafiotilor cand te impusca spun ca o scuza : „aaa, nimic personal, doar afaceri”
  Asa ca, evident ce puteai spune „dragut” despre eveniment, decat ce a spus Mihnea?

  PS. Este insa mult mai jalnic, mult mai trist, sa vezi ca sunt si oameni inteligenti care poate ca au avut si un crez ideologic in slujba caruia sau pus, dar care trecand prin viata si-au irosit inteligenta punand-o in slujba unui alt dicton mai pericuilos decat cel de sus si anume:
  „aaa, nimic personal, doar ideologic, doar politic , distrugand astfel sau participand la distrugerea a mai tot ce a avut mai bun acest popor.
  Acestia nu au inteles in setea lor de putere ca trebuie sa dea un raspuns pozitiv la intrebarea de dupa parcurgerea scarii cu trei trepte pe care am invocat-o aici dar probabil ca depasea un anume nivel de intelegere, si anume;
  puterea se cucereste (in democratie demmocratic ) , se pastreaza si se exercita.
  Intrebarea care trebuie sa si-o puna acest cautator al Graalului politic este : in ce scop si daca raspunsul este pentru ea pentru a o avea atunci esueaza lamentabil, si cum va aplica in acelasi timp nelimitativ preceptul ca scopil scuza mijloacele , va ajunge in situatia ca isi va perverti isi va distruge inteligenta intrand sub imperiul fricii de pedeapsa pe care constiinta o stie justa iar inteligenta se perverteste cum spuneam in incercarea zadarnica de ajustifica crimele comise in fata constiintei si a scopului care din meschin si egoist este transformat intr-un fals interior in care va crede si cel schzofrenizat si paranictizad astfel.

  Fata de acesti nefericiti ce poti resimti mila amestecata cu dispret .
  Si de aceea cu ei eu mi-am jurat sa nu am nici-un contact niciodata, folosind astfel canale indirecte pentru a comunica acest disptet si mila ce mi-o trezesc .
  Eu unul nu vreau sa-i vad neaparat in fata plutonului de executie caci frica si autosiluirea de inteligenta si de constiinta la care procedeaza este o pedeapsa mai mare decat curmarea tuturor acestora…
  Dupa o asemenea tirada s-ar spune: dixit et salvavi animam meam. 🙂

 3. ion adrian Says:

  Multumesc,
  Dar ar fi interesant sa stiu care este si opinia dvs despre ca doar nu ne oferiti doar o gazea de perete. Stiu ca sunteti ocupat dar ../

  Apropo de scutul antiracheta.
  sunt curios care va fi pozitia unora mai ales ca ce stiam de pe atunci capata si confirmari internationale:

  Un document din Arhivele MAE polonez arunca o lumina noua asupra evenimentelor din decembrie 1989 din Romania. Conform acestuia, Ion Iliescu si Silviu Brucan ar fi cerut ajutor militar din partea URSS.

  Documentul este publicat in cel mai recent numar al Revistei 22, si a fost pus la dispozitie de catre Adam Burakowski, doctor in stiinte politice, conferentiar la Institutul de Studii Politice al Academiei de Siinte a Poloniei si director – adjunct al Sectiei Externe a Radioului Polonez.
  http://www.ziare.com/actual/dezvaluiri/02-04-2010/arhiva-mae-polonia-iliescu-si-brucan-au-cerut-ajutor-militar-sovieticilor-la-revolutie-992820

 4. gabriellajoy Says:

  Ce parere aveti de „meciul” Pandele-Vanghelie de ieri? Divergentele dintre ei sunt mai vechi, se stie, dar chiar era cazul ACUM?
  … si mai am o intrebare: Nastase presedinte?
  Interesant partid! 😉 Ultima intrebare era retorica… Mie, personal, imi place mult Cristian Diaconescu.

  • Ioan Mircea Pascu Says:

   In general, nu discut despre lucruri pe care nu le stiu (asta referitor la disputa mentionata). Nastase este singurul care va decide pana la urma daca se mai baga o data sau nu. Iar referitor la Cristi Diaconesu, unde este dragoste, nici Dumnezeu nu se baga …

 5. Stefan RADOVEANU Says:

  Salut Cher Monsieur,

  Iata ne apropiem de l’heure de la verité, cu cine jucati ?

  Sper ca perioada de sejour in occident v-a permis sa deosebiti marfa de ambalaj, feudalismul si moralizarea capitalismului, sa indentificati vinovatul sau vinovatii situatiei actuale.

  Personal nu gasesc interesant nici o echipa, psd UL pentru mine este o UTOPIE in faza actuala, ce solutie ar fi mai pauzibila, probabil ce exprimata de Miron Mitrea, Dela ZERO.

  Sunteti de accord ?

  A propos, decizia CSAT cu rampele anti aeriene ce va inspira ?

  Merci pentru a va citi rândurile la mesajul meu.

  L’ennemi de la gauche n’est pas Monsieur BASESCU ni même la droite.

  Le PSD doit vaincre ses propres peurs et se détacher d’une peau morte qui l’empêche de se mouvoir librement.

  Le prix à payer est de vivre l’incertitude que représente le lâcher-prise dans le rapport au pouvoir pour se tourner vers la puissance d’influence… aux portes du spirituel avec les gardes-fous de l’éthique.

  Là est l’utopie socialiste qui peut soulever et mobiliser le citoyen pour un monde meilleur.

  Faut-il dissoudre le Parti socialiste ?

  Oui, c’est une excellente idée de dissoudre ce parti, mais vite, car il n’y aura bientôt plus rien à dissoudre !

  Dissoudre, pourquoi pas?

  Mais après? C’est la vraie question!

  Si les mêmes personnes, les mêmes schémas et comportements, le même manque d’idée, d’engagement pour le peuple roumain, … font défaut, alors, à quoi bon?

  Miron Mitrea est une solution ?
  Si oui il faut l’aider au plus vite possible !!!

  Cordialement
  Stefan RADOVEANU
  GENEVE

 6. ion adrian Says:

  Sa ne si amuzam ca-i sambata seara, chiar daca se baga sau nu Nastase:

  Asa ca va ofer un cantec fierbinte de haios, pe care daca deja-l cunoateti, sa ma scuzati. Pe mine m-a amuzat:

  Ne fiind nici-un liberal pe acolo pe ei ar trebui sa-i supere, Voivulescu este si Crin nu, ori se stie, daca nu esti poate ca nu existi? 🙂

  Lasă un mesaj

 7. ion adrian Says:

  Mi-a trimis un prieten acest testament pe care marturisesc ca nu-l cunosteam. Merita citit de toti romanii si mai ales de cei care vor sa pretinda ca binemerita de la tara si ca ea, tara, ar trebui sa le dea increderea de a se ocupa de ea:

  http://www.antidotul.ro/2279/testamentul-regelui-carol-i.html

 8. Stefan RADOVEANU Says:

  @
  ion adrian

  Va rog sa raspundeti punctual :

  1. Ce propuneti pentru nastase la pensie sau la pubela ?

  2. Va mai exista psd UL ca ofcina neo comunisto fascista ?

  3. Trebuie schimbata constitutia si revazut articolul ca Presedintele Romaniei sa poata avea mai multe mandate ?

  4. Scuturile care se vor instala in Romania sunt necesare ?

  5. Solutia FMI & BM este buna pentru ROMANIA ?

  6. Aveti copii sau nepoti ?

  Merci et meilleures salutations,

  Cordialement

 9. ion adrian Says:

  Eu i-as vrea la pubela pe toti oportunistii si profitorii regimului comunist , dar sa stiti ca cest gen, specie , rasa etc ce o fi ea este similara peste tot in lume si doar conditiile si formele de manifestare difera.
  Cand acum patru ani am vazut la iesirea din muzeul de stinte naturale din Geneva(un fel de Antipa elvetian) , in ultima sala cu postere cu evolutia lui Homo sapiens, scris pe pereti adica pe ultimul poster, ca nu exista rase ci doar deosebiri culturale, era sa vomit de sila.
  Asa ca dle Radoveanu, ce sa spun, ca nu stiu care trebuie mai intai aruncati la gunoi?

 10. ion adrian Says:

  1. Presedintele tb sa ramana la doua mandate caci asa cum i-am scris si lui Ceausescu , este preferabil ca un popor sa piarda un geniu decat sa castige un stalin, Nero, Hitler etc.
  2. Ce inseamna scuturi necesare?Suntem aliati cu americanii si daca nu ne place pasiol na turbinka ciorti ca neutrii ca tara cantoanelor nu putem fi.
  3. Desigur ca un partid care sa pretinda ca este social democrat va exista.
  Este exagerat sa spui despre niste mocofani idioti in marea majoritate, ca sunt vre-o oficina de ceva
  4. Solutia buna ptr Romania ar fi sa aiba o rasa de romani de tipul celor care alaturi de Cezar spuneau ca Roma nu negociaza cu dusmanii inarmati 🙂 si sa ma aleaga pe mine Presedinte;
  5.Am un baiat, sa-mi traiasca si sa-mi dea si nepoti daca o vrea Dumnezeu.

  tres cordialement

 11. ion adrian Says:

  Spre stiinta Ioan Mircea Pascu, Miron Mitrea , Cristian Diaconescu

  Chiar daca dl AN nu-l va scoate de la moderare sau chiar daca il va scoate doresc sa primiti de la mine acest text care cred ca va trebui sa primeasca raspuns:

  ion adrian spune: Comentariul tău e în așteptare.

  februarie 8, 2010 la 10:38 am
  Dle AN nu mai puteti s-o scaldati ideologic si eu aduceti-va aminte v-am intrebat la inceputul activitatii mele pe acest blog care este pozitia dv fata de marxism, ca fata de leninism nu miera teama ca n-o sa-l deazavuati.
  Intrebarea era pusa in contextul pacatului original al revolutiei noastre anticomuniste si anume prima declaratie ideologica a lui Ion Iliescu in care il acuza pe Ceausescu ca nu a fost un comunist adevarat ca a intinat idealurile nobile….
  Ati scaldat-o atunci cu raspunsul in doi peri.
  Acum nu va mai las dupa cele spuse de Iliescu la CN si dupa ce-l citesc si pe Tismaneanu care la rugaminitile unora, a inteles mai demult ca trebuie sa se delimenteze de tot ce a fost comunism, incepand cu sursele acestuia adica marxismul si asa zisul socialism -stiintific.
  El s-a delimitat, dvs nu!
  Asa ca transcriu mai jos reactia dlui Tismaneanu la aceste sustineri de la CN:

  Mă întreb cine este mai înstrăinat de realitate – Mircea Geoană sau Ion Iliescu?

  Primul, cu ale sale viziuni despre forţele paranormale, al doilea, patronul său din umbră, recidivând pe linia “nobilelor idealuri” pe care le-ar fi trădat un Stalin ori un Ceauşescu? Ambii par să fie ostaticii unor năluciri, dispuşi să ignore evidenţele empirice în numele unor pulsiuni de-a dreptul iraţionale. Înfeudaţi fixaţiilor şi frustrărilor auto-devorante, cei doi lideri pesedişti şi-au pierdut instinctele pragmatice. Pentru că numai astfel ne putem explica interpretarea elucubrantă a revoluţiilor din 1989 de către Ion Iliescu.

  Una este să crezi anumite lucruri absurde, alta să le proclami public, cu o teribilă, jenantă autosuficienţă. Teza lui Iliescu, similară aserţiunilor unui Mark Tkaciuk, ideologul Partidului Comu niştilor din Republica Moldova, este că sta linismul ar fi o „degenerare”, o „deformare”, o „denaturare” a unui comunism originar impregnat de idealuri umaniste. În acest sens, stalinismul poate fi condamnat pentru că „a întinat” comunismul. Criminalitatea sa a fost de fapt una accidentală, nicidecum legată de natura intrinsec despotică a ideologiei radicale de stânga.

  Sunt de fapt tezele grupurilor de opoziţie din partidul bolşevic în anii ‘20, ideile lui Troţki pentru care impulsul iniţial al revoluţiei din octombrie 1917 a fost unul emancipator. Or, mai aproape de timpurile noastre, este vorba de iluzia hruşciovistă. Ceea ce uită Ion Iliescu este că bolşevismul conţine sămânţa barbariei totalitare în chiar proiectul său fondator. Lenin, Buharin, Stalin şi Troţki au fost militanţi şi ideologi marxişti, ca şi Mao, Castro sau Che Guevara.

  Într-un interviu acordat recent unui cotidian central, preşedintele de onoare al PSD afirmă că „… stalinismul nu poate fi considerat orientare de stânga. Socialismul de tip sovietic a fost de fapt, în esenţa lui, un capitalism de stat cu ambalaj socialist. Revoluţia din 1989 a fost nu o revoluţie antisocialistă, nu de dreapta, dreapta n-a fost prezentă. Cine a fost factorul motor în Revoluţie? Păi, comuniştii. Membrii de partid au fost majoritatea celor prezenţi în acest proces. Factorul social de bază – muncitorimea”.

  Iliescu uită convenabil să menţioneze mişcarea disidentă din Europa Centrală şi de Est. El omite în întregime rolul societăţii civile în prăbuşirea comunismului. Pentru Ion Iliescu, schimbarea istorică din 1989 rămâne opera proletariatul, agentul istoric mesianic al dogmei pe care fostul şef al propagandei comuniste a interiorizat-o până la saturaţie: marxism-leninismul.

  De fapt, Iliescu este chiar mai virulent anticapitalist decât atâţia nostalgici ai unui “marxism luminat” ori ai “comunismului cu chip uman”. Dacă neo-leniniştii zizekieni prezintă stalinismul drept o degenerare a comunismului, Iliescu sugerează că este vorba de o formă degenerată de capitalism. Aşadar, în ultimă analiză, tot capitalismul este vinovat.

  La două decenii după ce l-a tratat pe Corneliu Coposu drept un neavenit, refuzând în perseverentă tradiţie leninistă să accepte pluralismul politic, Ion Iliescu continuă să întreţină mitologiile extenuate ale unei stângi falimentare. Pozând în superdemocrat, omul responsabil pentru confiscarea revoluţiei de către nomenklatură şi pentru mineriade îl atacă pe Traian Băsescu, recurgând la aceleaşi poncifuri găunoase precum Adrian Severin : „Tendinţele şi tentaţiile totalitariste ale şefului statului apar ca un pericol, ca şi încercarea de a slăbi celelalte verigi ale statului, în primul rând a parlamentului”.

  Este într-adevăr culmea tupeului ca Ion Iliescu să reproşeze altcuiva “tendinţe totalitariste”. Mai lipseşte să-l auzim pe Vadim Tudor acuzându-l pe Traian Băsescu de “şovinism” şi “xenofobie”. Avem de-a face cu un truism: Iliescu nu a iubit şi nu va iubi vreodată stânga democratică.

  Singurul marxism aplicat în realitate a fost cel de tip bolşevic.

  Socialismul anti-autoritar, al unor Léon Blum, Titel Petrescu, Guy Mollet ori François Mitterrand, a respins categoric cultul marxist al violenţei sociale, experimentul totalitar leninist, mistica revoluţiei apocaliptice şi a denunţat dogmele luptei de clasă şi ale dictaturii proletariatului.

  Socialismul din Europa de Est nu avea nimic de-a face cu principiile social-democraţiei moderate formulate ca reacţie la puciul leninist din 1917. În egală masură, revoluţiile din 1989 au fost antisocialiste în sensul respingerii colectivismului oligarhic-etatist şi a minciunii instituţionalizate. Revoluţiile din 1989 au repudiat monolitismul ideologic, pretenţiile hegemonice ale birocraţiei de partid, modelul dezastruos al economiei de comandă, himerele propagandistice întemeiate pe pretinsul “rol conducător al clasei muncitoare”.

  Lovitura de graţie aplicată socialismului marxist a fost dată de muncitorii polonezi care au preferat comandamentele religiei creştine şi valorile liberale mirajului ideologic al unui comunism poliţienesc. A susţine, precum Ion Iliescu, că membrii PCR, în calitate de comunişti, au condus Revoluţia din decembrie 1989, ţine de-acum de zona paranormalului, a unei desfigurări aiuritoare a realităţii istorice.

  Nota mea:
  Va scriu acestea azi cand am auzit la RFI ca in Franta(unde altundeva sunt atatia idioti dispusi sa inghita idealisme de doi bani si criminale?) este o mare recrudescenta a marxismului ca face din nou succes Manifestul Partidului Comunist si eronata teorie marxista a plusvalorii si a repartitiei sociale corecte.
  Cred ca de aceea este necesar sa spuna clar PSD ce fel de social democratie doreste ce face el cu Manifestul si cu Stafia comunismului deasupra lumii

  Si sa fie clar, ca intemeietor al Ordinului cavaleresc al Caii a treia, afirm ca nu dinspre marxism pleaca acesta, ci dinspre oranduirea cea mai aproape in mod concret de ce propune lumii aceasta cale, si care asa cum au spus-o multi este cea mai buna cunoscuta pana acum de omenire , capitalismul evoluat, democratic, din tarile desvoltate ale lumii.

 12. ion adrian Says:

  Asadar facui dovada. si o si comunic la AN si deasemeni aici ptr social-democrati adevarati:
  Textul de mai sus este in moderare la AN de la ora postarii adica 10:38 si a fost depasit de sumedenie de postari, drept care am postat replica concluziva de mai jos, care probabil ca va ramane la moderare sau va determina eliberarea primului text dar din punctul meu de vedere va fi degeaba, dovada fiind facuta si care califica fara drept de apel opiniile reale ale dlui AN:

  ion adrian spune: Comentariul tău e în așteptare.

  februarie 8, 2010 la 12:35 pm
  Pozitia ideologica a dlui AN este evidentiata de retinerea textului meu la moderare de unde va fi scos poimaine cand nu-l va mai citi nimeni.
  e dreptul lui AN ca alaturi de Iliescu sa ramana sau sa fie marxist dar s-o recunoasca public.

 13. ion adrian Says:

  PS Acum postarea esentiala(10:38 ) a fost lasata libera, poate fi citita dar cine o mai citeste inapoi, nu insa si cea care atrage atentia asupra ei indicata si mai sus(12:35 pm ) care a disparut total.
  Asta numesc eu „cenzura inteligenta”, dar nu destul si ptr mine. 🙂

 14. Ion ORBAN Says:

  La Camarade Corina CRETU reccomande le produit aussi pour les militans hommes,

  – Perdre 5 ou 25 kilos? –

  OUI… JE VEUX!

  Les bruits sont réels. La méthode pour perdre vraiment beaucoup de poids a finalement été découverte. Son utilisation conduit à des résultats tellement épatants que même l’Oprah Show en parle! Après son grand succès en Amérique, Trimgel est finalement disponible en Europe.

  Le produit d’amaigrissement américain fait une percée étonnante
  Le produit TRIMGEL, un gel d’amaigrissement, se base sur une variété de cactus sud-africaine dont on a beaucoup parlé, le Hoodia grodonii est la star absolue de l’amaigrissement actuel en Amérique, l’huile de géranium, et a pour résultat que les capitons de graisse sous la peau disparaissent comme neige au soleil.

  Nouvelle technologie

  Pas de capsules ni de comprimés. L’étude clinique prouve que la prise de notamment l’huile de géranium augmente l’activité de Trimgel SLIM 3D dans la lutte contre les kilos superflus. La combinaison de six substances uniques, traitées dans un gel éthérique qui est également 100% naturel, assure une consommation massive des graisses et la disparition rapide de votre sensation de faim. De cette manière, l’attirance pour les en-cas caloriques disparaît également et vous mangez automatiquement moins.

  Maigrir sans bouger plus, tout le monde aimerait ?

  Vous appliquez TRIMGEL directement sur les ”zones à problèmes” connues où la graisse s’accumule: notamment le ventre, le haut des jambes, les cuisses. Vous dormez, vous allez au travail ou vous êtes au repos: votre corps fait de l’exercice toute la journée sans que vous vous en aperceviez.

  5 kilos par semaine, ce n’est pas normal!

  Maigrir trop et trop rapidement n’est pas sain. C’est la raison pour laquelle le mode d’emploi de TRIMGEL a une mention spéciale. Si vous maigrissez trop vite, vous devez réduire le nombre d’applications de TRIMGEL. Lisez attentivement le mode d’emploi avant de commencer la lutte contre les kilos.

  •Coupe immédiatement la sensation de faim!
  •Brûle toute votre graisse corporelle superflue!
  •Réduit la cellulite de 60%!

  C’est la raison pour laquelle Trimgel agit

  Parmi les nombreux produits d’amaigrissement, seulement une (très) petite partie des substances actives atteint réellement le sang. Il serait de ce fait souhaitable que les nutriments actifs puissent rapidement et facilement passer dans le sang en dehors de l’estomac et des intestins. Cette possibilité existe maintenant: TRIMGEL est à plus d’un titre un produit révolutionnaire qui utilise un gel pour le transport des substances actives.

  Résultat rapide

  Dès que le gel spécial de TRIMGEL est appliqué sur une peau (propre) et est légèrement massé, les particules actives atteignent rapidement le sang. Les substances actives seront en principe absorbées en quelques quatre minutes. L’eau est alors évaporées et comme le gel ne laisse pas de résidus gras, vous ne courrez aucun risque de voir apparaître des tâches sur vos vêtements.

  Vous stimulerez l’absorption des substances actives, avant l’application du TRIMGEL, en posant pendant environ cinq minutes un linge chaud, humide sur la peau, les pores s’ouvrent alors et les substances actives sont absorbées encore plus rapidement. Comme les substances actives atteignent très rapidement le sang, le premier résultat est dans de nombreux cas visible après quelques dix minutes. Le corps est ensuite intensivement ”entraîné” de sorte que l’amaigrissement prend des allures de record. Car: maigrir sans bouger plus, c’est ce que tout le monde aimerait ?

  Pour la lutte contre le surpoids, les capitons de graisse sous-cutanés et la cellulite, TRIMGEL utilise des ingrédients naturels dont l’action est tout à fait claire. extraits de Hoodia gordonii (Bitter Ghaap) et Paullinia cupana (Guaraná), ainsi qu’huiles éthériques de Citrus paradisi (Pink Grapefruit), Pelargonium graveolens (Géranium), Rosmarinus officinalis (romarin) et Juniperus communis (baie de genévrier).

  A recommander de tout cœur…
  Par sa composition spécifique, avec des ingrédients naturels, TRIMGEL est particulièrement adapté à une utilisation dans la lutte contre le surpoids tenace, les capitons graisseux sous-cutanés et la cellulite. Le gel et les substances actives sont bien supportés: aucune hypersensibilité aux composants n’est connue.

  Puisque les substances actives de TRIMGEL sont rapidement assimilées par le sang par l’intermédiaire de la peau, on peut raisonnablement parler d’une réponse corporelle plus que moyenne aux ingrédients. Par conséquent, la perte de poids peut être trop rapide, et vous pourriez ne pas vous sentir bien. dans ce cas, il suffit de diminuer les applications de TRIMGEL. Ne pas utiliser pendant la grossesse ou l’allaitement.

  Après l’engouement pour Trimgel, découvrez également TRIMCAPS!
  À l’issue de la 232ème réunion de l’American Chemical Society, l’entreprise américaine Ultimate Health, Inc., implantée à Manhattan (USA), le fabricant de Trimgel, a de nouveau battu tous les records en matière de produits amaigrissants grâce à son nouveau produit TRIMCAPS HARDCORE® à l’EPHYGREEN. Au cours de la réunion de l’American Chemical Society le 19 septembre 2006, les scientifiques japonais ont relaté les points suivants.

  La graisse est transformée en énergie
  D’après Kazuo Miyashita, professeur à la Faculté des Sciences de l’Université de Hokkaido au Japon, l’algue Undaria pinnatifida, connue également sous l’appellation Wakame, est le meilleur brûleur de graisses qui soit. Le professeur Miyashita a découvert que cette plante stimule une protéine qui, à son tour, transforme les graisses en énergie, autrement dit les brûle.

  10% de graisse en moins en 3 semaines
  Cette protéine est présente ‘précisément’ aux endroits du corps où se dépose l’excès de graisse. Les recherches effectuées en laboratoire ont démontré que la protéine UCP-1 faisait baisser le taux de graisse du corps de pas moins de 10% en trois semaines. Les graisses stockées dans l’organisme, notamment, fondaient comme neige au soleil.

  Disponible aujourd’hui sous la forme TRIMCAPS
  L’entreprise américaine Ultimate Health, Inc. a abouti à la conclusion que la découverte relative aux vertus de l’algue Wakame combinées à d’autres variétés d’algues, à des extraits de thé et à des substances à base de caféine permet une synergie (c.-à-d. un renforcement mutuel des propriétés). Cette composition globale est devenue l’EPHYGREEN® breveté et constitue l’ingrédient principal du premier produit amincisseur de l’histoire à produire le même effet que l’éphédrine.

  Vous rêvez d’une silhouette mince?
  Voulez-vous perdre du poids autour du ventre, les fesses et les hanches et en même temps faire disparaitre votre cellulite? Trimgel est le produit minceur idéal pour ça. Souhaitez-vous perdre encore plus de poids? Nous vous conseillons TRIMCAPS. En conjonction avec Trimgel vous pourrez obtenir en un rien de temps votre silhouette de rêve.

  Commander maintenant
  Trimgel et Trimcaps sont sur le marché depuis 2006, et ont une réputation solide en tant que moyen fiable de perte de poids. En attendant, ces excellents produits comptent des milliers d’utilisateurs satisfaits. Maintenant, c’est à votre choix: commandez ces produits exclusifs minceur exclusivement sur Internet au moyen du formulaire de commande ci-dessous. Faites-le aujourd’hui.

 15. ion adrian Says:

  Dle Pascu,

  Sunt absolut de acord cu dl Miron Mitrea .

  Este o porcarie, o magarie patenta sa legi numarul de delegati la un Congres al PSD, de nr de sustinatori liberali care au sprijinit PSD la alegerile prezidentiale in turul 2.
  Nu e suficient ce face dl Mitrea si sper sa faca o actiune mult mai ampla si dvs sa-l sprijiniti , trebuie facuta o actiune de mediatizare cat mai sustinuta si publica.
  Eu oricum scriu opinia mea si la Mitrea blog, la AN blog, la Cristi Diaconescu blog.

  Poate ca sunteti mirat de ce ma ocup nefiind social -democrat, de soarta acestui partid.
  Mai repet ce am mai spus:
  Este simplu, un stramos direct pe linie materna a fost unul din cei care a infiintat in sec 19 acest partid(cel istoric) alaturi de Nadejde, Gherea etc

 16. Stefan RADOVEANU Says:

  Ce vrea Miron Mitrea sa-l bareze pe gEOANA si sa-si faca culoir cu nASTASE intr-un post de slugarnic sau intr-adevar sa-si creeze propria cale fara nASTASE si gEOANA ?

  Parerea celor din IASI este ca Miron Mitrea cu amenintarea de la ZERO ar deveni credibil, dar pentru cine.

  Toti din ofcina psd ULUI sunt legati precum gespapoul prin furt si compromitere, deci Mitrea cauta sa sperie ciorile si sa faca publicitate de democratia ofcinei.

  Repet mesajul,

  L’ennemi de la gauche n’est pas Monsieur BASESCU ni même la droite.

  Le PSD doit vaincre ses propres peurs et se détacher d’une peau morte qui l’empêche de se mouvoir librement.

  Le prix à payer est de vivre l’incertitude que représente le lâcher-prise dans le rapport au pouvoir pour se tourner vers la puissance d’influence… aux portes du spirituel avec les gardes-fous de l’éthique.

  Là est l’utopie socialiste qui peut soulever et mobiliser le citoyen pour un monde meilleur.

  Faut-il dissoudre le Parti socialiste ?

  Oui, c’est une excellente idée de dissoudre ce parti, mais vite, car il n’y aura bientôt plus rien à dissoudre !

  Dissoudre, pourquoi pas?

  Mais après? C’est la vraie question!

  Si les mêmes personnes, les mêmes schémas et comportements, le même manque d’idée, d’engagement pour le peuple roumain, … font défaut, alors, à quoi bon?

  Miron Mitrea est une solution ?
  Si oui il faut l’aider au plus vite possible !!!

  ” Dupa ultimul comportament Miron MITREA este sluga lui nASTASE & cie, cei care reprezinta PESTA BRUNA in ROMANIA.”

  Cordialement
  Stefan RADOVEANU
  GENEVE

 17. ion adrian Says:

  Ma bucur ca s-a reactionat rapid:
  http://blog.mmitrea.ro/

 18. Mari Says:

  Dl. Mircea Pascu,

  Sincer decit un dialog intre doua persoane , indepartate nu numai geografic mai bine inchideti blogul si traiti momentele dumneavoastra
  cele mai intense din trecutul nu prea indepartat. A nu se confunda momentele intense cu momentele bune!
  Apropo amicul, prietenul ,ca sa accentuez cu un pleonasm , prietenul dumneavoastra Ioan, tot cu Basescu joaca-n batatura. A nu se confunda batatura cu ograda ci cu pielea ingrosata pina la nesimtire a amicului,prieten….
  Apropo domnule Radoveanu la dumneavoastra acolo in Elvetia aveti sorcove, sau ati plecat cu originalul de acasa?

  • Stefan RADOVEANU Says:

   „Apropo domnule Radoveanu la dumneavoastra acolo in Elvetia aveti sorcove, sau ati plecat cu originalul de acasa?”

   NU AM INTELES CE ATI DORIT, PUTETI FI MAI EXPLICIT !!!

   Merci,

 19. Stefan RADOVEANU Says:

  La dissolution du “psd” serait elle utile ? Je pense surtout que le problème du “psd” est double et n’a rien a voir avec sa mort ou sa vie :

  – il lui faut un programme ou pour le moins des idées fédératrices pour un grand nombre des militants. L’opposition systématique sans idée ou proposition concurrente ne sert qu’à décrédibiliser un peu plus le “psd” auprès des ses sympatisants.

  – il va falloir, sur la base d’un programme sérieux, résoudre les querelles de coqs au sein de cette basse-cour où tous ces piaillements sont devenus inaudibles et incompréhensibles.

  Il va falloir un(e) chef incontestable et non une personne élue sur la base du plus petit dénominateur commun. Certes, la nomination préalable du “chef” serait peut être préférable, mais est-ce encore possible dans cette chienlit.

  Ce qu’il faut dissoudre, ce sont les dirigeants de ce parti, imbus d’eux-mêmes au détriment de la justice sociale et de la liberté !

  Bien Cordialement
  Stefan RADOVEANU
  GENEVE

 20. T. Says:

  Toar’sa Mari..nebun nu e cel care striga in dodii, ci cel care pleaca urechea la el.

  In privinta panselutelor legate de amicitiile, blogurile si, in general, optiunile de viata ale unor alti oameni, cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia.

 21. Mari Says:

  Tovarase T,

  Dumneavoastra preobabil prin educatie ,nu ati fost cu sorcova,pentru in perioada respectiva ati fost dus.
  Dus sunteti si acum cind incercati sa ne pacaliti ca sunteti inteligent!
  Cind din 25 de posturi patru sunt ale dumitale si 17 ale domnului Radoveanu si ale lui Ion Adrian ,sigur este o „celula” de „noua”!
  Nu sunteti calificat si nici suficient de inteligent sa faceti legaturi intre o anume prietenie si o mare tradare! Spre deosebire de dumneavoastra
  Mircea Pascu este!

 22. ion adrian Says:

  Ce doriti dle sau dna Mari?
  Nu te-am vazut pe aici. Cine te-a trimis si pe cine urmaresti?
  Daca nu sti, intreaba si vei primi raspunsuri . Altfel se denatureaza lucrurile.
  De altfel nu vad decat un singur Ioan pe aici si acela este tocmai cel cu care ati intrat in vorba. Credeti ca se dedubleaza? 🙂

 23. ion adrian Says:

  Dle Pascu,
  Poate ca va este util pentru Congres in continuare ceva despre problema pensiilor vazand cata impostura si urechism domnesc in domeniu:

  Motto: Pana una alta ma refer la legea pentru pensii postand niste idei simple ca sa nu mai vad pe toata armata ppsdist-pnlista facand pe prostii pe la Tv-uri.

  Asadar despre sistemul de pensii in Romania.

  Adevaruri fundamentale.
  Enumar si prezint principiile pe care trebuie sa le respecte un sistem de pensii publice, construit in modelul de la noi, model in care cei ce lucreaza azi platesc pensiile celor care cand lucrau, plateau pensiile pensionarilor de atunci(cuvantul plateau trebuie inteles ca fiind referitor la cei care prin contributia CAS alimenteaza fondul de pensii al Bugetului de pensii din care se platesc acestea), pentru ca atunci cand vor fi si ei pensionari sa primeasca de la acestia ce au dat si ei la randul lor.
  Repet este un arc de natura CAR, care cuprinde doua generatii care se schimba inte ele avansand in timp, adica cei care azi lucreaza vor fi pensionarii de maine, cand a treia generatie azi copii sau nenascuti, va fi cea care maine va lucra:
  1. Principiul contributivitatii: Pensia ce se cuvine celor ce au platit CAS se calculeaza prin punctajul rezultat, astfel incat un om care a avut intr-un an ca venit mediu lunar ptr care i s-a retinut CAS, un salariu mediu brut, are 1 punct de pensie, daca a avut doua, are doua pct de pensie etc pana la max 5 puncte de pensie. Facand calculul asta, din primul an de munca si pana la momentul pensionarii ( nu discut de varsta de pensionare, de vechime, ca nu despre amanunte vorbim) se aduna un numar total de puncte care se imparte la numarul de ani standard, dat intr-o anexa, care sunt anii necesari a fi lucrati, adica daca ai lucrat mai multi ani vei avea mai mult ca numar total de puncte realizat dar vei impartii mai mult sau mai putin la acelasi nr standard .
  De ex daca acest nr standard este de 30 ani si ai lucrat efectiv 40 ani strangand 40 puncte la o medie anuala de 1 punct, vei avea nu 1 punct cat ar reveni in medie la fiecare an din cei 40 ci 1,33 cat este 40/30.
  Desigur ca punctajul anual incepe cu o valoare mai mica poate chiar subunitar si creste cat creste, odata cu cresterea de salariu.
  Este evident ca un maxim maximorum la care s-ar putea ajunge cu actuala lege care nu permite o cotizare CAS aplicata la un venit de peste 5 salarii medii brute, chiar daca castigi mai mult, nu permite nici mai mult de 5 puncte lunar, ar fi ceva imposibil practic, adica in care cineva din primul an de munca si pana la pensionare ar castiga brut, in mod permanent, egal sau peste 5 salarii medii brute .
  Asadar 5 puncte pensie multiplicate cu acel 1,33 cca 6,7 puncte,cam cat se poate majora din raportul timp lucrat timp standard asadar azi asta ar insemna vre-o 45 milioane lei , deci acea valoare de 30 milioane declarata azi de Boc este generoasa echivaland cu o medie de 4 puncte pe an in toata viata, adica de ca si cum ai fi avut un venit egal sau mai mare in mod permanent cu cca 4 salarii medii brute(azi asta insemnand cca 70 milioane lei pe luna).
  Nu credeti ca domnii militari etc nu ar avea de ce sa se supere? Si poate daca nu ar fi mintiti de media si opozitie nici ca s-ar supara.
  Deci cred ca este evident ca principiul contributivitatii asigura echitatea intre toate categoriile de pensionari.
  2. Principiul recuperarii efective a banilor dati la CAS in perioada de munca a pensionarilor.
  Acest principiu se aplica pe medie, adica asta inseamna ca de ex la un CAS de 25%, daca un pensionar a contribuit cu 25 % din venit pe an la CAS, in 40 ani de munca la medie, el a dat o suma egala cu 10 ani de salariu mediu, adica ar mananca intr-un an de pensie, ce a contribuit in 4 ani de activitate, deci la 36-40 ani de munca, el are drept la o suma returnata, egala cu un salariu mediu egal cu cel care l-a avut el, cumulat pe 9 sau 10 ani.
  Daca punctul de pensie ar fi de ex 0,5 din salariul mediu brut, rezulta ca el isi recupereaza acesti bani in preturi comparabile in 18 sau 20 ani de pensie ceea ce evident ca depaseste cu mult speranta de viata dupa pensie care ar fi, fara sa intru in amanuntul de tip diferenta barbat femeia, de peste 80 ani varsta medie, ceea ce in romania nu este deloc asa ci intre 67 -74 ani la femei si barbati.
  Deci din nefericire, azi punctul de pensie este si va fi mai mic decat cel cuvenit ptr recuperare totala a banilor dati.
  Nu suntem bucurosi dar asta este situatia si vom vedea in continuare ca nici nu poate fi altfel
  Ca un amanunt, despre diferentele intre faptul ca unii mor mai repede, altii mai tarziu, asta intra in principiul, ca cei care mor, lasa resursa economisita de la ei la cei care traiesc mai mult.
  Un principiu al CAR –ului prin care defineam analogic sistemul.
  3. Pricipiul resursei banesti necesare.
  Orice am calcula noi mai sus nu putem da de la bugetul de pensii mai mult decat ce se aduna prin CAS , adica ce se aduna in luna asta la CAS, in principiu ar trebui sa ajunga cel putin ptr pensiile in plata in luna respectiva si asta depinde evident nu de drepturile create din trecut ptr pensionari, ci de producere efectiva a acestor bani.
  Relatia financiara, este determinata esential de numarul de pensionari si numarul de salariati platitori de CAS.
  Desigur ca relatia asta este influentata negativ de toate pensionarile de tot soiul facute intre timp si uneori fara motive reale marind enorm numarul pensionarilor si coborand si varsta reala de pensie, de pensiile nesimtite si de tot ce greveaza efectiv pe suma necesara la bugetul de pensii.
  Ca sa fie mai clar voi da un exemplu ideal de natura didactica:
  Sa presupunem ca avem 100 de pensionari cu o pensie data de 1 punct de pensie si 100 salariati cu un salariu mediu brut si care dau 30% CAS.
  Cred ca este evident ptr cine a inteles ce am spus pana aici, ca ce se poate da efectiv pensionarilor din CAS, este strict 0,3 din salariul mediu brut , adica acel coeficient miraculos neinteles de mai toti care vorbesc despre el ( ca daca-i asez in banca cred ca poate doar dl Seitan ar trece examenul si ar putea scrie cum scriu aici cu calculatorul si cunostintele mele, desigur nu venite din cer ci din munca mea de informare de pana acum) devine de 30%.
  Cu alte cuvinte valoarea punctului de pensie este dat de o solutie de compromis stabilita tinand cont de cele aratate aici.
  Desigur ca daca se doreste de catre „clasa muncitoare” sa se mareasca pensia, se poate, adica fie se mareste CAS la, sa zicem 45% ca tot este un mirabil procent, fie se deturneaza spre fondul de pensii o parte din banii dati de salariati ptr formarea bugetului de stat, renuntandu-se la niste repere propuse in bugetul de stat, sau sa facem ce au facut in anii 90 jigodiile FSNist-PSDiste, sa dam drumul la fabrica de bani si le dam cat vor si maine se dubleaza preturile si parsim intr-o frumuste si UE spargand orice plafon al inflatiei.
  Desigur in timp pensia cat timp este corelata si cu salariul mediu brut va creste sanatos cu acesta, si oricum de inflatie este acoperita.
  In functie de cum va merge economia in viitor, de ce vor face si pensionarii care vor mai putea lucra,
  poate ca se va putea modifica pozitiv evolutia si valoarea punctului, combinata cu un calcul profesionist, care vazand nivelul execrabil al cunostintelor in domeniu al celor ce puteau fi creditati cu un astfel de calcul, sunt convins ca nu s-a facut, ptr a se ajunge la acea valoare corecta ptr a satisface cerinta de la pct 2.
  Concluzie: Deci pensionarii si societatea trebuie sa inteleaga ca pensiile nu cad din cer, ci ca valoare sunt sub jurisdictia principiului prezentat la pct 3 in concurenta cu ce se cuvine conform punctului 2, ca din punct de vedere al echitatii, calculul de la pct 1 este corect si echitabil , ca deci este echitabil sa se generalizeze si pensia tb sa fie definita in acesti termeni ptr a se elimina inechitatile relative intre diferitele categorii.

  Dle Pascu, efectiv m-ar interesa opinia dvs despre aceste cateva jaloane pe care incerc sa le pun la problema

 24. ion adrian Says:

  Nu este deloc in topic dar poate ca este in topic cu interesul national?
  Poate ca ce spun este ceva vechi si depasit, dar eu azi am primit textul pe mail si nu stiam de el, asa ca il prezint cu niste explicatii personale:

  Am primit un document care circulă pe Internet avand si o harta atasata, si fiind in final carmit contra intelectualilor proBasescu si a acestuia, final pe care l-am eliminat pastrand elementele de informatie din care multe sunt adevarate.
  Evident poate fi integrat in teoriile conspirationiste care si ele pleaca de la multe realitati si trag concluziile pe care le doresc.

  Iata textul retinut de mine si dau si o nota in final

  La începutul lunii decembrie 1989, preşedintele României socialiste, Nicolae Ceauşescu, a primit, din partea lui Iulian Vlad, un raport despre discuţiile din Malta dintre celor două mari super-puteri de la acea vreme, Statele Unite şi URSS. Raportul vorbeşte despre “un nou echilibru pe continentul european”, respectiv “redefinirea sferelor de influenţă”. Documentul a fost făcut public şi nu insistăm asupra lui. Ceea ce nu se ştie este faptul că, alături de informaţiile mai sus amintite, spionii români care s-au ocupat de operaţiunea “Malta” au mai adus şi o hartă. Acest document a produs, pe plan intern, în timp, demisia unui şef de Mare Stat Major al Armatei Române şi o catastrofă aeronautică: cea de la Baloteşti, din 1995. Pe plan extern, tot ceea ce conţinea la acel moment harta s-a produs sau este pe cale să se producă. Vă prezentam o reproducere a documentului, care se află la Biblioteca din Bucureşti a Mişcării Legionare.

  Pe 31 octombrie 2000, generalul de corp de armată Mircea Chelaru, la vremea respectivă şef al Marelui Stat Major al Armatei, a anunţat o Conferinţă de Presă ad-hoc, seara tîrziu. El a declarat, spre uluirea asistenţei, că structuri de tip mafiot încearcă să destabilizeze România şi să enclavizeze sudul Olteniei. Adică să constituie o veritabilă “Republică a Olteniei”. Generalul nu a dat alte amanunte. La cîteva ore, în replică, a venit răspunsul Ministerului de Interne, prin generalul Mircea Mureşan, care a spus că “se poate vorbi de elemente de crimă organizată, generate de nivelul scăzut de trai, de sărăcie. Este vorba despre recuperatori, traficanţi de droguri şi de cei implicaţi în fenomenul prostituţiei. Dacă nu ţinem sub control fenomenul, în timp, e posibil să devină un pericol”. A doua zi, pe 1 noiembrie 2000, Mircea Chelaru şi-a dat demisia din funcţia de şef al Marelui Stat Major al Armatei. Despre ce era vorba? În 1992, William B. Wood, geograf-şef al Departamentului de Stat american (fost ambasador al SUA în Afganistan), dădea publicităţii o hartă cu noile graniţe ale statelor Europei, care ar fi trebuit modificate în virtutea intereselor strategice de după căderea blocului comunist. Adică înţelegerea de la Malta. Pe scurt, se preconiza că: Scoţia devine independentă; o parte a Irlandei de Nord se uneşte cu Republica Irlanda; Bretania se desprinde de Franţa; Ţara Bascilor şi Catalunia se desprind de Spania; Italia se divide în zona de nord şi zona de sud; Belgia se divide în Flandra şi Wallonia; Cehoslovacia se rupe în două; Kaliningrad va fi o zonă autonomă în cadrul Rusiei; Kosovo se alipeşte Albaniei; Transilvania devine parte a Ungariei; actualele judeţe Dolj, Caraş-Severin şi Timiş se desprind de România şi devin o ţară a ţiganilor; partea vestică a Basarabiei revine României; partea estică a Basarabiei, inclusiv Transnistria, devin zona autonomă “Dniester” în cadrul Ucrainei.
  Publicaţia franceză “L’evenement de Jeudi” arată harta mai sus menţionată, în octombrie 1992. Peste România de sud-vest scrie “Ţigani”. Un asemenea document primise Ceauşescu şi despre el vorbea şi generalul Chelaru.
  Ce spune harta şi ce s-a întîmplat
  Iată paralele dintre datele hărţii mai sus amintite şi evenimentele de pe bătrînul continent, din 1990 pînă astăzi:
  – În 1993 Cehoslovacia a dispărut de pe harta lumii şi au apărut Cehia şi Slovacia. Paşnic.
  – Divizarea Iugoslaviei, aşa cum vorbea documentul, a fost efectul unui şir de conflicte armate începînd cu 1990, cînd Germania recunoaşte prima independenţa Sloveniei şi Croaţiei. În 1991 începe războiul dintre sîrbi şi croaţi, iar în 1992 cel dintre sîrbi şi bosniaci.
  – În 1996 mafia albaneză preia controlul traficului de droguri din Balcani.
  – În 1999 au loc bombardamentele NATO din Serbia.
  -În februarie 2008 Kosovo îşi declara independenţa faţă de Serbia, cu recunoaşterea UE şi SUA. Este foarte posibil să se unească cu Albania în următoarea perioadă.
  – În noiembrie 2007, premierul regional scoţian Alex Salmond, şeful Partidului Naţional Scoţian (SNP), a vorbit pentru prima oară despre un calendar de separare de Marea Britanie şi a prezis că Scoţia va fi independentă peste 10 ani, respectiv în 2017. Salmond a promis organizarea unui referendum asupra independenţei Scoţiei înainte de alegerile regionale din 2011.
  – În noiembrie 2007, flamanzii din Belgia au aprins scînteia scindării – deputaţii flamanzi au votat o lege care vizează reducerea drepturilor de vot ale francofonilor. Acest lucru s-a întîmplat pentru prima oară de la independenţa Belgiei, în 1830.
  – În vara anului 2009, guvernul Berlusconi a fost zguduit de un scandal care a readus în actualitate ideea secesiunii dintre sudul şi nordul Italiei.
  – “Eliberarea” bretonilor, consideraţi urmaşi ai celţilor veniţi din insulele britanice, de sub “opresiunea franceză”, este susţinută de Armata Revoluţionară Bretonă, care şi-a început activitatea încă de la începutul anilor 1970. Născută ca o copie fidelă a Armatei Republicane Irlandeze (IRA), organizaţia bretonă aparţine aripii extremiste a mişcării naţionaliste Emgann, mişcare al cărei obiectiv este independenţa Bretaniei faţă de Franţa.
  – În anul 2009, locuitorii din mai multe zone ale Cataloniei au participat la un referendum “simbolic” privind independenţa acestei regiuni faţă de Guvernul de la Madrid.
  – “Situaţia din Craiova a scăpat de sub control şi cred că nu mai poate fi stăpînită. Nu mai ai curaj să ieşi seara pe stradă”. Afirmaţia aparţinea preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Preoteasa, şi era legată de escaladarea luptelor de stradă între clanurile mafiote din Bănie în ultimele luni ale anului 2007. Au urmat anii 2008 şi 2009, cînd războaiele dintre clanurile de ţigani din Craiova s-au derulat chiar în centrul oraşului, lîngă Tribunalul Judeţean, în plină zi.
  Chelaru: ” Oltenia urma să se desprindă de România în decembrie 2000″
  Generalul Mircea Chelaru: “La vremea respectivă (octombrie 2000) aveam informaţii precise despre enclavizarea sudului Olteniei, şi nu numai, de comunităţi compacte de rromi, cu implicarea unor structuri de tip mafiot. Pe vreme de pace, rolul armatei e acela de a produce starea de descurajare a unor potenţiali agresori. Tocmai în acest sens am convocat acea Conferinţă de Presă, pentru a descuraja, pentru a atrage atenţia acelor structuri că se ştie despre ele şi că există modalităţi de anihilare a lor. Demisia mea a fost legată de acea declaraţie. Regret că am avut dreptate. Fenomenul enclavizării e real. Oltenia urma să se desprindă oficial de România în decembrie 2000, iar Strehaia urma să devină capitala enclavei. Din cîte ştiu, nu s-a renunţat încă la acest plan. În România s-au făcut şi se fac greşeli politice ce intră în categoria erorilor istorice, care, tare mă tem, nu se vor putea spăla decît cu sînge”.
  Generalul Mircea Chelaru, născut în 1949, este doctor în ştiinţe militare şi a absolvit – pe lîngă Şcoala Superioară de Ofiţeri şi Academia Militară din România – Colegiul de Studii Strategice şi Economice de Apărare din cadrul Centrului European pentru Studii de Securitate “George C. Marshall” din Germania, precum şi cursuri internaţionale de drept militar. În anul 1990 a fost director al Diviziunii III de contraspionaj la Serviciul Român de Informaţii. A fost şeful Marelui Stat Major al Amatei în anul 2000. Din anul 2008 este general cu 4 stele, în rezervă.
  De ce a dispărut Dosarul Baloteşti?
  Din informaţiile pe care le deţinem, spionul român care i-a adus lui Iulian Vlad şi, prin acesta, lui Ceuşescu, acele date de la Malta, în 1989, a decedat în catastrofa aeronautică de la Baloteşti. Cităm declaraţia unei persoane care cunoaşte detalii din interiorul sistemului: “Omul care a adus informaţiile de la Malta în 1989 se afla în Airbusul care s-a prăbuşit la Baloteşti în 1995. Nu a fost un accident aviatic, a fost un act terorist, o execuţie, era vizată chiar persoana care era implicată în acţiunea românească de spionaj de la Malta”. O aeronavă cu destinaţia Bruxelles s-a prăbuşit, la 31 martie 1995, în jurul orelor 9, în apropierea Aeroportului Internaţional Bucureşti – Otopeni, după aproximativ două minute de la decolare. În accident şi-au pierdut viaţa toţi membrii echipajului, cei 49 de pasageri, majoritatea belgieni, inclusiv consulul Ambasadei Belgiei la Bucureşti, dar şi funcţionari ai Comisiei Europene. Aeronava, fabricată în 1987, aparţinea Companiei TAROM şi efectua zboruri regulate pe ruta Bucureşti – Bruxelles.
  Desigur, este greu de crezut că în România am putea asista la o asemenea desfăşurare complexă de forţe, ca în filmele de spionaj, dar… Ce scria presa în 20 mai 2008: “Dosarul celei mai mari catastrofe aviatice din România, accidentul de la Baloteşti, este de negăsit. Consiliul Superior al Magistraturii încearcă să afle cum au dispărut documentele, înainte ca procurorii să se pronunţe asupra cauzelor care au dus la catastrofa aviatică”. Timp de mai multe luni au fost luate la puricat arhivele Parchetelor Tribunalului şi Curţii de Apel Bucureşti, dar şi cele ale Parchetului Curţii Supreme. Verificările au dus la concluzia că dosarul accidentului aviatic nu a fost soluţionat de nici unul din aceste parchete. Cît despre dosarul în sine, acesta s-a evaporat din arhivele celor trei unităţi de Parchet, care au preluat, pe rînd, frîiele investigaţiei. Ulterior, Consiliul Superior al Magistraturii a decis ca procurorii să reconstituie documentele care lipsesc. Nu s-a specificat cum să le reconstituie…
  România a scăpat, deocamdată, de liniile noii ordini europene trasate pe această hartă blestemată. Reamintim, însă, o idee aristotelică, conform căreia o comunitate în care dispare Justiţia este pe cale de disoluţie, în contextul în care România este în acest moment cel mai corupt stat din Uniunea Europeană, iar nivelul de trai este în prăbuşire.

  Nota: Dl General Chelaru care pare un patriot ( in zona informativa in care a lucrat trebuie neaparat introdusa sintagma “pare”) a stat in spatele dl Presedinte Basescu la Arcul de Triumf cand a avut loc o dfilare militara, cred ca cu ocazia unor reveniri de trupe din Irak.

 25. ion adrian Says:

  De ce-l dispretuiesc pe Razvan Dumitrescu, considerandu-l un ziarist incorect care manipuleaza si dezinformeaza opinia publica?

  Cine nu ma crede cand spun ce fel de ziarist demn de dispret este Razvan Dumitrescu sa urmareasca cele ce urmeaza:

  Azi in prima conferinta de presa de la preluarea mandatului la Finante, dupa ce a asigurat opinia publica spunand ca nu e nici-o problema cu plata pensiilor si a salariilor, ministrul Vladescu a mai declarat:

  “Niciodata, Ministrul Finantelor nu va scoate Romania din criza. Poporul roman, cetateanul roman este cel care, sub conducerea si suportul nostru, va face ca Romania sa iasa din criza”

  “Romania nu se duce de rapa, in Romania nu este prapad. Poate in economie nu este primavara pe care ne-am dori-o, e o iarna prin care vom trece, dar mladitele primaverii vor rasari”

  Ce face acest ziarist:

  Retine numai :”Niciodata, Ministrul Finantelor nu va scoate Romania din criza. Poporul roman, cetateanul roman, va face ca Romania sa iasa din criza”

  Nu-i asa ca primul mesaj, cel original, este de incurajare si de incredere ptr poporul roman asigurandu-i pe romani de “suportul maxim” al guvernantilor in timp ce al doilea, semnifica un masaj de parasire de catre guvern a romanilor. Si acest ziarist numit Razvan Dumitrescu a glosat cu invitati de aceiasi teapa cu el, pe tema asta.

  Si in tot acel timp nimeni de la Guvern nu a reactionat nu a cerut un drept la replica.

  De ce platiti o armata de incapabili incompetenti la presa la imagine etc? Dvs dle AN tot asemenea incompetenti aveati pe la presa?

  Nu credeti ca guvernul sai ministrul de finante Vladescu ar trebui sa dea in judecata si sa ceara daune enorme lui SOV si lui R. Dumitrescu?
  Poate asa ii veti invata minte.
  Succes daca sunt capabili de asa ceva.

  Sursa:

  http://www.ziare.com/business/economie/02-11-2010/vladescu-nu-ministerul-finantelor-va-scoate-romania-din-criza-ci-poporul-video-994455

  si cu videoul unde se si vede si aude exact ce spune dl ministru.

  PS. Daca gresesc undeva as dori sa fiu contrazis.

 26. Stefan RADOVEANU Says:

  PESTA BRUNA a invins.

  Neo fascisti comunisti se aleg intre ei, programul lor final DISTRUGEREA ROMANIEI.

  Tinerii valorosi cu idei diferite, apropiate de social democratia europeeana sunt indepartati.

  Domnul Miron Mitrea a jucat la cacialma, planul de la ZERO a fost o MINCIUNA ADEVARATA.

  Iata cine a aruncat ROMANIA in acest DEZASTRU, pensiile aiurite, salariile branburite, sistemul sanitar la pamânt, agricultura uitata, invatamântul pagubit de diplomele false si lipsa de respect.

  Aceasta PESTA BRUNA se poate mândri cu UMILINTA NATIUNII, SARACIA si CORUPTIA.

  Domneule Miron Mitrea,

  Ati dezamagit NATIUNEA care astepta de la DVS o social democratie moderna si nu o continuare a MAFIEI neo fascisto comuniste instalata dupa dec 89.

  • ion adrian Says:

   Iluzii dle Radoveanu, iluzii , sa va arat eu viata reala:

   Cica se vorbeste-n targ, adicatalea este vorba de viata reala, ca in curte la Piranda e mare buluceala de petitori si copila se lasa cu dificultate in ciuda insistentelor famigliei care negociaza de zor pretul, spune ca toti flacaii sunt chipesi si grei la chimir si ca nu se poate inca hotara si alte fitze de astea de fata de maritat, asa ca unii din vecini zic ca cine stie, adicatalea ca la urma urmei s-ar putea chiar sa fie o surpriza.
   Nici Mama Omida desi este de zor consultata, degeaba s-a imbracat ea in cadana movulie, dar nici ea nu se hazardeste sa spuna ceva clar.
   Zice : steptem putin si videm

   • Stefan RADOVEANU Says:

    Adica nu a invins PESTA BRUNA.

    ATUNCI cine a invis ?

    Toti fac parte din PESTA BRUNA !!! cea neo fascisto comunista.

 27. ion adrian Says:

  Vai dle Radoveanu dar nu ai deloc umor ? 🙂 🙂
  Sper ca pe IMP sa-l fi amuzat macar asa razand in barba…?

 28. 2010 in review « Pascu's Blog Says:

  […] De ce nu sunt la Consiliul National al PSD February 2010 33 comments […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: