Alo, Guvernul, facem ceva, chiar si simbolic, sa ajutam Haiti?

Romania este o tara care stie, din pacate, ce inseamna sa fii lovit de un cutremur puternic. 4 martie 1977 este inca viu in memoria celor care l-au trait atunci si mai sunt cu noi astazi! Inca ne mai aducem aminte ce bine ne-a cazut ajutorul international acordat atunci. Nu numai in substanta, dar si prin solidaritatea aratata. Dintr-odata, nu ne-am mai simtit singuri pe lume, cu necazul nostru …

Nu stiu daca guvernul a intreprins ceva in sprijinul haitienilor, complet nauciti de ce li s-a intamplat. Scenele de acolo pe care le vad aici, la Bruxelles, sunt terifiante, apocaliptice. Nu am auzit nimic, insa, din partea guvernului in ce priveste un ajutor, chiar si simbolic acordat oamenilor acelora. Cred ca avem si noi specialisti care mai stiu sa caute sub daramaturi, cred ca mai avem ceva medicamente si alte lucruri folositoare in asemenea situatii. Ar putea fi foarte bine puse pe un avion si trimise de urgenta acolo! Le-ar face bine cetatenilor amarati de acolo! Chiar si daca este putin comparativ cu ce fac SUA si Franta, este, totusi, un gest de solidaritate, pe care l-am apreciat si noi cand l-am primit si la care, sigur, speram sa avem acces daca ni se intampla si noua, Doamne fereste, ceva asemanator!

Recunosc ca asta ar insemna o deturnare de atentie de la certurile noastre zilnice, de la vremea recompenselor si reumplerea pusculitelor de partid, care preocupa actualmente onor guvernul, insa cred ca trebuie sa se trezeasca si ei odata si sa-si aduca aminte ca suntem toti oameni (sigur, guvernantii ar trebui mai intai sa realizeze ca in primul rand romanii sunt si ei oameni, si nu o turma buna de muls si de manipulat, cum o vad ei acum)!

Alo, Guvernul, se aude?

Reclame

4 răspunsuri to “Alo, Guvernul, facem ceva, chiar si simbolic, sa ajutam Haiti?”

 1. ion adrian Says:

  Oare sunt rasist daca pun astfel problema ce urmeaza:
  In Haiti unde se desfasoara o cumplita tragedie si la televior nu vedem o populatie care sa ajute pe cei de sub daramaturi ci hoarde care fura si profaneaza cadavre.
  Oare in Germania sau Franta dar nu in orasele covarsite de emigranti de teapa haitienilor in cazul unui eveniment similar, am vedea aceleasi imagini?
  Oare in SUA? adica ce am vedea in Luisiana sau New York, daca politia nu ar fi pe faza?
  Oare sunt rasist daca pun astfel problema ce urmeaza:
  In Haiti unde se desfasoara o cumplita tragedie si la televior nu vedem o populatie care sa ajute pe cei de sub daramaturi ci hoarde care fura si profaneaza cadavre.
  Oare in Germania sau Franta dar nu in orasele covarsite de emigranti de teapa haitienilor in cazul unui eveniment similar, am vedea aceleasi imagini?
  Oare in SUA? adica ce am vedea in Luisiana sau New York, daca politia nu ar fi pe faza?
  De fapt cineva pe alt blog mi-a spus urmatoarele:
  ” Cu ceva timp in urma ,presa a relatat ca la New York,intr-o noapte, s-a intrerupt furnizarea cu energie electrica,pentru mai multe ore,din cauza unei avarii despre care se stia ca va dura destul de mult timp.In acele ore ,sub protectia intunericului si ca urmare a faptului ca ca organele de ordine nu puteau sa controleze fenomenul,au fost jefuite aproape toate magazinele,si chiar s-a distrus mai mult decat s-a furat.”

  Ar fi foarte interesant pentru intelegerea naturii umane in context cu educatia sau stiu eu, pot sa intreb si asa: poate cu rasa? un clasament plecand de la ideea de mai sus, si folosind ce se cunoaste real din reactia populatiei la diverse evenimente tragice de acest tip, adica nu propagandistic in stil festivist-ceausist.

 2. ion adrian Says:

  Scuze: fara voie am repetat inceputul textului.

 3. T. Says:

  Ion Adrian, nu esti doar rasist, esti incalificabil.

  Daca dumneata, privind alte fapturi omenesti in necaz te poti gandi la cele de mai sus, numai Dumnezeu poate sa-ti mai ajute.

  Familia, educatia, medicamentele se pare ca nu au avut nici un efect.

 4. ion adrian Says:

  @T
  Presupun ca nu ai inteles nimic din ce am spus. In raport de unele postari, este evidentca iti atingi nivelul de incompetenta si ramai doar cu prejudecatile injectate in anii trecutului si ura ca acela s-a spulberat, asa ca fi mai atent.
  Oricum inteleg ca nu meriti sa-ti raspund, asa ca pe viitor daca te vei mai baga singur in seama, ma voi abtine. Desigur cat timp si daca voi mai avea timp… 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: