De data asta serios despre taxa Mcfood a dlui Czeke

Am primit un comentariu interesant, pe care il dau mai jos in intregime, cu speranta – desarta, desigur – ca si dl. Czeke & Co vor fi interesati, daca nu de ce spunem noi, romanii, macar de cum comenteaza germanii initiativa respectiva. Din pacate totul este pus in perspectiva „renumelui” de mari corupti pe care ne-am straduit sa ni-l cream in Uniune?!

Comentariu:
Exista o pozitie clar formulata si ferma, cu privire la ideea taxei pe fast food din partea guvernului german, in expresia ministrului federal al Alimentatiei, Agriculturii si Protectiei Consumatorului, Ilse Aigner (CDU).

In urma unui interviu pe care ministrul l-a acordat pe aceasta tema cotidianului Bild, presa germana comenteaza pe larg initiativa domnului Cseke.

Iata opinia doamnei Aigner:

„Consider asemenea cerinte curat populism. Credinta ca se pot obtine rezultate pozitive privind constientizarea [populatiei] in materia Alimentatiei reprezinta un drum gresit.” (http://www.bild.de/BILD/politik/2010/01/11/ungesunde-ernaehrung/fast-food-steuer-auch-in-deutschland.html)

Ceea ce nu i-ar fi trecut prin cap doamnei Ministru era ideea ca putin le pasa guvernantilor romani de constientizare si alimentatie. Singurul lucru care ii ingrijoreaza sunt gaurile imense in bugetele administratiei.

Nu pentru ca le-ar pasa de soarta celor la care se uita din cand in cand cu dispret din goana limuzinelor 4×4. Ci pentru ca acolo unde visteria e goala, n-are de unde sa pice comisionul din aprobarea pentru „amici” a afacerilor cu statul!

Reclame

Un răspuns to “De data asta serios despre taxa Mcfood a dlui Czeke”

  1. ion adrian Says:

    Buna ziua,
    1.Ma bucur ca dl Seitan pricepe lucrurile elementare si fundamentale si anume ca in sistemul romanesc de pensie nu este cceptabil sa fie persoane care avand venituri, sa nu cotizeze deloc, caci in caz contrar, vor fi la varsta de pensionare in situatia colectivistilor, care azi primesc pensii de solidaritate, consecinta a regimului etatist comunist. Adica si ei vor veni la pomana statului fortand cresteri de CAS in interesul dlor.

    2. Trebue in continuare inteles ref la val punctului de pensie, ca pensiile se platesc din CAS adunat azi de la cei ce lucreaza si nu din cel platit in trecut de pensionari. Calculele arata ce se poate da, fara a se lua in mod total incorect(ca nu suntem in socialism-acolo se putea orice de acest tip)) din alte capitole bugetare cum se va face in acesta perioada de criza sau, si mai rau ptr cei ce lucreaza dar corect dpdv al principiului contributivitatii si al CAS, sa se mareasca cum spuneam ieri cota de CAS.

    3. Scaderea CASS de la 6,5% la 5,5% este buna ptr cetatenii salariati nu stiu cum va fi ptr cetatenii bolnavi si ptr sanatate ca uite deja garzile medicilor nu vor mai fi platite ca pana acum nu ca este legat de asta, dar este un exemplu privind posibile si viitoare efecte si nu stiu daca acest 1% scazut va scoate eonomia subterana la suprafata sau va face sa se colecteze mai bine CASS. Cred ca va avea doar efectul cu care am inceput analiza acestei scaderi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: